Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 60

• 40 956
  • 757
  •   1
Отговори
# 615
Направи консултация с поне още един онкогинеколог преди да махаш орган. На 38 си (между другото скрий си личните данни от снимката по-горе). Може да се направи ампутация на шийката и да остави матката.

# 616
Мел, имаш семейство! Мисли за тях, мисли, че трябва да си здрава и да бъдеш до тях много дълги и щастливи години. Не губи време, върви си направи конизацията! Сигурна съм, че този път ще бъде изрязано до здраво, с теб сме всички!❤🙏🏻

# 617
  • Благоевград
И аз съм на мнение, че ако има как да се изреже още от шийката, по-добре първо това. Все пак е Цин3, дори не е "ин ситу", доколкото разбирам. При мен беше "ин ситу"
на биопсия, след което при конизацията излезе инфилтрация 5мм в стената, а беше вече рязано скалпелно и дълбоко. Затова махнаха цялата шийка. Три месеца за възстановяване и ако има как една скалпелна конизация да се изреже хубаво. Не бързайте с махането, ако се стигне до там ОК, но първо пробвайте всичко да запазите органите, няма такова нещо като ненужен орган.

# 618
Мел, имаш семейство! Мисли за тях, мисли, че трябва да си здрава и да бъдеш до тях много дълги и щастливи години. Не губи време, върви си направи конизацията! Сигурна съм, че този път ще бъде изрязано до здраво, с теб сме всички!❤🙏🏻
И аз съм на мнение, че ако има как да се изреже още от шийката, по-добре първо това. Все пак е Цин3, дори не е "ин ситу", доколкото разбирам. При мен беше "ин ситу"
на биопсия, след което при конизацията излезе инфилтрация 5мм в стената, а беше вече рязано скалпелно и дълбоко. Затова махнаха цялата шийка. Три месеца за възстановяване и ако има как една скалпелна конизация да се изреже хубаво. Не бързайте с махането, ако се стигне до там ОК, но първо пробвайте всичко да запазите органите, няма такова нещо като ненужен орган.
ин ситу е но ще пробвам сигурно с още една благодаряви ще пиша когато напрявя Heart

# 619
Да, ще чакаме добри резултати! 🌹

# 620
Да, ще чакаме добри резултати! 🌹
ксения днес фоворих по тел.с докторката и каза както си реша аз но по добре е дасе махне че е по сигурно и че повече дане го мисля за напред .че с времето пак може да стане лошо ? Че И да се изреже до здраво втория път вируса си оставал в мен hpv то де Rolling Eyes

# 621
За мен това нейно изказване е изключително нелепо. Повечето за тях сме с извинение “едно парче месо”! Само знаят да режат и не ги интересуват, че това са човешки животи. Виж, Мел.. Аз на твое място бих отишла с епикризата при друг АГ. На мен лично това, което ти е казала е крайно грозно отношение! Не съм лекар, не съм човекът, който трябва да взема решението вместо теб, но има наистина много компетентни, които ще ти обърнат внимание и ще вземат най-доброто за теб.

# 622
За мен това нейно изказване е изключително нелепо. Повечето за тях сме с извинение “едно парче месо”! Само знаят да режат и не ги интересуват, че това са човешки животи. Виж, Мел.. Аз на твое място бих отишла с епикризата при друг АГ. На мен лично това, което ти е казала е крайно грозно отношение! Не съм лекар, не съм човекът, който трябва да взема решението вместо теб, но има наистина много компетентни, които ще ти обърнат внимание и ще вземат най-доброто за теб.
сигурно ти писна от мен Blush колко време трябва да има между двете конизации:kissing_heart:

# 623
Мел,  тук 10 човека ти писаха да се консултираш като второ мнение с някой от водещите онкогинеколози. Не знам какво повече очакваш да ти се каже.

# 624
Не съм запозната между първа конизация колко трябва да мине до следваща. Знам, че е добре да мине менструацията и тогава да се направи манипулацията. Посочих по-нагоре за моят онко-гинеколог, ако проявяваш интерес се свържи с него за допълнителна консултация и адекватно решение.

# 625
  • Благоевград
сигурно ти писна от мен Blush колко време трябва да има между двете конизации:kissing_heart:

На мен между конизацията и операцията трябваше да минат 3 месеца.

# 626
Здравейте, момичета!

Следя периодично темата, на 40г. съм, две LLETZ процедури, последната преди година и половина след CIN II. Конусът беше изрязан тогава до здраво. При възстановяването остана един участък, който " не се прибираше" и следяхме, цитонамазките бяха добри, колпоскопията не беше притеснителна. Като цяло имам проблеми с възстановяването след операции, не само след LLETZ. Остана обаче едно зацапване и леко кървено след секс непосредствено преди цикъл. Предната седмица гинеколожката взе биопсия от този малък участък преди да го обгори. Днес излезе резултатът, но тя все още не ми е отговорила. Бих искала да ви помоля за помощ при тълкуването. Ето го и него:

Макроскопско описание: тъканен материал 4х3мм.X00DX00AХистологична находка: сквамозен папилом и папиломатозен сквамозен епител

Благодаря на всички, които ще откликнат. Няма край това женско тегло Simple Smile

# 627
  • Дубай
Мел, моите конизации бяха през три месеца, за да се възстанови шийката на матката и тогава да се пристъпи към втора процедура.
Съветвам те наистина да потърсиш второ мнение и след това,  да решиш какво ще правиш. Лесно е да се маха, но възстановяването после не е толкова лесно. Успех ти желая, каквото и да решиш!

# 628
Здравейте , чета последните мнения тук и   се замислих за себе си .
С 3А група цитонамазка съм и 18  тип HPV .  Имам предписано лечение с  гропринозин и папилоркеър за 6 месеца , като второто слагам по два пъти на седмица . Такава ми е схемата от лекуващият лекар .
Гропринозин не си взех , защото не ми харесаха предупрежденията за  образуване на камъни в бъбреците при продължително лечение .
Заместих го с АНСС по мое решение .
Но сега след споделените ваши мнения се чудя дали  въобще биха подействали тези лекарства . На 41 години съм  и както каза потребителка тук има вече поражения  и си е нужно по - обстойно внимание .

# 629
Колпоскопия имате ли правена?

Общи условия

Активация на акаунт