Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 292
  • 908
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте. Излязоха ми резултатите от микробиология, но Гинеколожката ми не отговаря и не мога да разбера. И се протеснявам много. Ако може да ми кажете какви точно са. Опасни ли са много? Ще се побъркам???

# 511
Здравейте. Излязоха ми резултатите от микробиология, но Гинеколожката ми не отговаря и не мога да разбера. И се протеснявам много. Ако може да ми кажете какви точно са. Опасни ли са много? Ще се побъркам???

Отстрани не се вижда хубаво .. но като гледам няма изолирана бактерия.  Влагалищна чистота 3та степен - имате липса на лактобацили.
Това се оправя с вагинални пробиотици.

# 512

Здравейте! Това са изследванията на синът ми на 10 г. Малко съм притеснена. Моля ви за мнение

# 513
Здравейте, има ли някой запознат с показателя PLCC от разширена кръвна картина?
В ДКЦ на дъщеря ми винаги го има като показател, на първите и изследване около 6ти месец е бил 103 при горна граница 90, при вторите изследвания е бил 60 при граници 30-90, е сега при изследванията за ясла е 112 при горна граница 90. На почти 2г. е.
Никой досега не го е коментирал това, но ми направи впечатление. Като ходим другия път при педиатъра ще питам, но все пак ако някой има представа, би ли ми разяснил.
Благодаря!

# 514

TSH-то ме притеснява малко...

# 515
За съжаление, TSH би трябвало да те притеснява много, а не малко, защото е изключително завишен. При напълно здравите хора, се движи около 1 – 1.5, най-много до 2.
FT4 е нисък - показва, че си в хипофункция, т.е. жлезата ти не работи на оптимални обороти.
Пусни си също FT3, TAT и MAT, сутрин, на гладно. После, с резултатите, отиди при някой добър ендокринолог да ти направят ехография на жлезата.
Не споменаваш дали досега си била диагностицирана с някакво заболяване.

# 516
За съжаление, TSH би трябвало да те притеснява много, а не малко, защото е изключително завишен. При напълно здравите хора, се движи около 1 – 1.5, най-много до 2.
FT4 е нисък - показва, че си в хипофункция, т.е. жлезата ти не работи на оптимални обороти.
Пусни си също FT3, TAT и MAT, сутрин, на гладно. После, с резултатите, отиди при някой добър ендокринолог да ти направят ехография на жлезата.
Не споменаваш дали досега си била диагностицирана с някакво заболяване.

Нямам заболявания, слава Богу (доколкото знам де). За първи път пуснах и за ЩЖ, но то пък взе, че е доста висок...

# 517
А симптоми някакви имаш ли?

# 518

Умора, липса на енергия, раздразнителност, вълчи апетит (с доста наднормено тегло съм), сърцебиене, косата ми пада доста и ноктите ми са чупливи (те и преди бяха, не знам дали е от ЩЖ).

# 519

Умора, липса на енергия, раздразнителност, вълчи апетит (с доста наднормено тегло съм), сърцебиене, косата ми пада доста и ноктите ми са чупливи (те и преди бяха, не знам дали е от ЩЖ).

От Щитовидната жлеза е. Трябва да се консултирате с добър ендокринолог.

# 520

Здравейте.Онзи ден бяхме при уролог,каза че иска да излезе стерилната урина.Е тя излезе но не ми вдига телефон.
Притеснена съм защото и цвят и мирис е променен на урината-10 год момче.
Пак естествено ще търся доктора,нонвсе пак някакво мнение.
Благодаря ви.

# 521

Здравейте.Онзи ден бяхме при уролог,каза че иска да излезе стерилната урина.Е тя излезе но не ми вдига телефон.
Притеснена съм защото и цвят и мирис е променен на урината-10 год момче.
Пак естествено ще търся доктора,нонвсе пак някакво мнение.
Благодаря ви.

Щом МБ е чиста значи няма бактерия, а според лаборатория Лина има бактерия така като гледам резултатите.
Въпроса ми е: детето как се чувства - боли ли го, пари ли му?
Ако бях на ваше място щях да пусна в друга лаборатория ОХИ + седимент.
Бих ви препоръчала чай от полски хвощ или мечо грозде.
Аз дълги години се влачих със цистит, моя проблем беше по-сериозен и се оправих с полски хвощ за три месеца.  ( но аз имах и бактерия )

# 522

Ходих при ендокринолог, предгледа ме с ехограф и ми каза, че имам гуша и, че жлезата не функционира както трябва. Утре ще си пусна МАТ и ще видим...

# 523
TAT и MAT се изследват, както ти написахме по-нагоре. Не виждам смисъл да тестваш едното без другото.

# 524

Ходих при ендокринолог, предгледа ме с ехограф и ми каза, че имам гуша и, че жлезата не функционира както трябва. Утре ще си пусна МАТ и ще видим...

Изписаха ли ви нещо?
Знам, че някои гуши могат да се оперират, други не. Моята майка е оперирана.

Общи условия

Активация на акаунт