Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 176
  • 908
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
Висок инсулин

# 661
Добре,благодаря ви

# 662
Здравейте!Може ли да ми разтълкувате тези изследвания на урина.

# 663
Здравейте!Може ли да ми разтълкувате тези изследвания на урина.
В урината се откриват билирубин, белтък и левкоцити. Най-вероятно е бъбречна инфекция или цистит.

# 664
Много благодаря!

# 665

Здравейте:)
Прикачвам резултати от няколко изследвания, които пуснах ,назначени от ендокринолог.
Заради завишения пролактин ми даде направление за ЯМР на хипофиза. Витамин Д според нея е в граници, което е много странно предвид това ,което чета в темите. Но каза, че мога да пия по 1000IU дневно Rolling Eyes
Обмисляме ин витро с партньора ми и за целта тсх каза,че трябва да е по-ниско. Предписа ми Еутирокс от 25мкг . По една таблетка дневно. Пуснах изследванията заради оплаквания като умора, главоболие, тревожност ,отпадналост, паник атаки през нощта, плачливост. А от почти седмица имам трептене на очните ябълки (което най-много ме притеснява)  и изтръпване на лявата ръка. Възможно ли е да се дължи на ниската стойност на вит.Д според вас? Или да има връзка с  пролактина? Какви други изследвания бих могла да пусна?  И каква доза вит. Д да приеамам? За Б 12 каза,че е добре.

# 666
Здравейте, може ли да ми помогнете в разчитане на този резултат от ЯМР? Благодаря предварително!
Скрит текст:

# 667
  • Варна
Възел с размер 11м в десния бял дроб, препоръчват да се следи

# 668
Много благодаря!

# 669
Възел с размер 11м в десния бял дроб, препоръчват да се следи
Милиметра, за всеки случай да уточним.

# 670
Здравейте! От скоро съм с ужасен косопад, умора, лесно качвам кг и трудно свалям. На своя глава пуснах тези изследвания. Как ви се струват? Другата седмица съм на ендокринолог, но все пак. Благодаря предварително!

# 671
Здравейте!
Моля някой, който има опит и познания да ми разчете следните параметри от изследване на кръв.
Виждам,че всичко е в 'референтните' граници, но изпитвам известно притеснение, относно фактът, че глюкозата,урея,креатинин и пикочния киселина всъщност са в горна граница, също така имам и завишени нива на фосфор. Хипохондрията ми нараства и моето виждане за нещата е ,че може да се касае за сериозен бъбречна проблем. Преди година имах внезапна и неочаквана бъбречна криза за първи път в живота ми.  На ехография,доктора ми каза,че имам пясъци и камъчета,нищо друго конкретно. Нямам проблеми с уриниране,но задържам вода и се подуват краката ми доста,особено лятото,но не е нещо уау както е било когато бях бременна със сина ми. Пия вода поне 2 литра,сякаш тогава ми се оттичат краката повече....
Жена съм на 33 години.
Сърдечно ще съм благодарна някой ми съдейства, защото го мисля и се тревожа 🙏❣️ .На нефролог ще ходя другата седмица.

# 672
Не виждам изобщо цитираните неща - глюкоза, урея, креатинин и пикочна киселина да са на горна граница.
 Откъде го измислихте, че са на горна граница? Нещо грешите.

# 673
Не виждам изобщо цитираните неща - глюкоза, урея, креатинин и пикочна киселина да са на горна граница.
Аз имам предвид,че ако се повишат още малко и ще влязат в стойност извън нормата.

# 674
Аз имам предвид,че ако се повишат още малко и ще влязат в стойност извън нормата.

Ако се повишат още малко, всички нормални стойности ще излязат извън нормата. Вашите са абсолютно нормални. Не си въобразявайте. Глюкоза от 5.2 е чудесна стойност….

Общи условия

Активация на акаунт