Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 074
  • 908
  •   1
Отговори
# 720
Здравейте!
Прекарах Ковид преди 3 седмици.
Следя щитовидната , защото имам малък възел, който с годините се смали.
Това са ми резултатите . Ф3 висок ли е, макар и в референтни стойности?
Благодаря предварително.

# 721
Супер са ти щитовидните, колкото по към горна граница са Т4 и Т3 толкова по-добре.

# 722
Благодаря!
Flowers Bouquet

# 723
Супер са ти щитовидните, колкото по към горна граница са Т4 и Т3 толкова по-добре.
Здравейте! Понеже е по темата... Simple Smile Мога ли да Ви попитам - ако FT3 и FT4 са по-близо до долната граница, това означава ли хипофункция?

# 724
Здравейте, дами
За първи път си пускам тест за хормони, нямам оплаквания или опити за бебе, но искам да знам с какво време разполагам за мислене по темата зачеване.
На 33 години съм.

# 725
Здравейте,
Споделям последните си резултати на 21ви ден от цикъла.. Вече няколко месеца съм с повишен естрадиол и някак лекаря ми все го неглижира. Сега отново е така, а не би ли трябвало да най-нисък на 21 ви ден. Виждам, че и прогестерона ми е висок.
Също така съм с хипофункция и пия хормон от месеци, виждам че накрая ТСХ ми е спаднало под 2 но не разбирам дали Т4 е в добра граница.
Феритина също - много ли е нисък, Имам дефицит на желязо и нисък хемоглобин. Ще съм благодарна за вашето мнение.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 726
Здравейте! Понеже е по темата... Simple Smile Мога ли да Ви попитам - ако FT3 и FT4 са по-близо до долната граница, това означава ли хипофункция?

Да, въпреки че повечето лекари когато всичко е в граници го приемат за нормално. При една добре работеща жлеза, хормоните са в средата на границата и нагоре.

Joana85 хубаво е Т4 да се качи още малко, над 17 да стане. Иначе като споделяш за дефицит на желязо, с хипофункцията обикновено вървят дефицити на желязо, В12 и Д и когато има такива работата на жлезата се влошава още.
Относно изследване за прогестерон, не мога много да коментирам резултатите иначе да видимо е висок.
Но самото изследване е много неточно заради този 21 ден. Казва се, че трябва да се изследва тогава, по логиката да е 7 дни след овулация защото тогава има пик на прогестерона. Но това е изчислено при настъпила овулация на 14-ти ден, но не всички жени правят овулация тогава. Така, че при една жена този 21-ви ден може да е 10 дни след О, може пък въобще да не е имало този месец О и т.н.

# 727
Joana85 хубаво е Т4 да се качи още малко, над 17 да стане. Иначе като споделяш за дефицит на желязо, с хипофункцията обикновено вървят дефицити на желязо, В12 и Д и когато има такива работата на жлезата се влошава още.

Относно изследване за прогестерон, не мога много да коментирам резултатите иначе да видимо е висок.
Но самото изследване е много неточно заради този 21 ден. Казва се, че трябва да се изследва тогава, по логиката да е 7 дни след овулация защото тогава има пик на прогестерона. Но това е изчислено при настъпила овулация на 14-ти ден, но не всички жени правят овулация тогава. Така, че при една жена този 21-ви ден може да е 10 дни след О, може пък въобще да не е имало този месец О и т.н.
[/quote]
Благодаря за мнението Simple Smile Значи има подобрение.. с щитовидната все пак Simple Smile
Във връзка с прогестерона, аз знам че трябва да се изследва след 7 дни след овулация и горе долу е спазено, но нямам положителен тест за овулация последните месеци. Позовавам се на това, че на прегледа се видя, че предстои и лекаря ми каза до 2-3 дни.. така и не отчете теста обаче. И сега пак е завишен както и естрогена. Високия естроген може и да е задържан фоликул, ама то пък всеки месец ли ще е това.. На прегледа нищо не се видя.

# 728

Здравейте! Имам гуша и от месец и половина насам пия Еутиоркс 50мг. С доста наднормено тегло съм и пуснах глюкоза и инсулин на гладно. Утре съм на лекар, но искам да разбера дали имам инсулинова резистентност. Ще съм ви много благодарна. Simple Smile

# 729

Здравейте! Имам гуша и от месец и половина насам пия Еутиоркс 50мг. С доста наднормено тегло съм и пуснах глюкоза и инсулин на гладно. Утре съм на лекар, но искам да разбера дали имам инсулинова резистентност. Ще съм ви много благодарна. Simple Smile
Инсулинът е в норма, но глюкозата е висока. Според мен сте в преддиабет.

# 730
И инсулина е висок. В доста лаборатории смениха нормите да е до 10, не че 10 е добре... И глюкозата е доста висока за този инсулин. Проблем има, докъде е стигнал ИР, дали вече е диабет, трябва ендокринолог да каже и да ви води към решаване на проблема.

# 731

Дозата на Еутирокса е малка, дано лекарят я вдигне в хипофункция си. Иначе инсулина въобще не е добре, сутрешен трябва да е до 5-6, отделно кр.захар и тя е висока, има проблем там дано е все още инсулинова резистентност и не е станал диабет. Но на метаболизма много влияе и хипофункцията на жлезата, така че дори и само в тази посока трябва повишаване на дозата!

# 732
Здравейте! Изследванията са на мъж на 21 години. Правени са по повод рязко качени килограми и постоянно чувство за отпадналост. Възможно ли е да има някаква форма на инсулинова резистентност? Тестостеронът не е ли нисък за мъж на тази възраст и съответно естрогенът не е ли висок?

# 733
Да има ИР, хубаво е да се изследват и щитовидните.

# 734
Да има ИР, хубаво е да се изследват и щитовидните.
Благодаря! Кои щитовидни да пусне?

Общи условия

Активация на акаунт