Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 068
  • 908
  •   1
Отговори
# 330
Някой си е набелязал точно sleek.
А модераторите нима не могат да преценят дали сигнала е за триене?

# 331
А модераторите защо трият полезни съвети? Темата е за разчитане на медицински изследвания и единственото по-компетентно мнение е на sleek! Уважаеми модератори, моля да си вършите работата съвестно и несубективно!

# 332
  • Варна
Благодарим, sleek да отделеното време и внимание! Наистина жалко, но напълно разбираемо!

# 333
Много съжалявам, че се е получила такава ситуация! sleek, благодарим за отделеното време и многото полезни съвети и насоки!

# 334
  • 🌊
Sleek, благодаря ти за всичко и съжалявам, че не си получила достойно отношение. Темата е изключително полезна когато потребители като теб дават адекватен отговор, който дори да е притеснителен дава насока накъде да се действа.
Тук разбрах, че имам ИР докато чаках ендокринолога ми.

# 335
  • Б
Сега групата ще бъде ли затворена?

# 336
  • Terra incognita
Здравейте, при рутинни изследвания излезе ниско ниво на Б12- 133. Това води ли се тежък дефицит и има ли наваксване с Анкерман?

# 337
  • Варна
Сега групата ще бъде ли затворена?

Не, разбира се - просто sleek даваше едни от най-адекватните насоки и отговори.

# 338
Дерзай, sleek!

# 339
Здравейте. Моля за помощ. Миналия месец получих силно кръвотечение малко след като цикъла беше приключил. Лекаря каза, че имам миома, киста и лигавица и не знае от какво е кървене то, но изписа примол*т нор за 21 дни. След края на новата менструация обаче се получава същото. Този път е само зацапване, но ме притеснява. Пуснах кръвни изследвания и записах нов час.

# 340
Гинеколог ти го каза след преглед с ехограф ли?

# 341
Да преглед с ехограф направи. Всъщност аз знам за момата и я следя два пъти годишно при един и същи лекар и не ми е създавала проблеми.

# 342
За пролактина спази ли указанията на излседването?
Изследването се провежда сутрин /до 2 часа след събуждане/ на гладно без прием на храна, кафе, чай, медикаменти и тютюнопушене, след 20-30 минути покой /легнало или седнало положение/. Необходимо е да се избягват стресови фактори, физическо натоварване, полов акт, сучене от гърда. Трайно завишен ли ти е или за първи път го пускаш? Аз бих се консултирала и с ендокринолог.

# 343
За пролактина спази ли указанията на излседването?
Изследването се провежда сутрин /до 2 часа след събуждане/ на гладно без прием на храна, кафе, чай, медикаменти и тютюнопушене, след 20-30 минути покой /легнало или седнало положение/. Необходимо е да се избягват стресови фактори, физическо натоварване, полов акт, сучене от гърда. Трайно завишен ли ти е или за първи път го пускаш? Аз бих се консултирала и с ендокринолог.
Да, постарах се да спазя всички условия. Съжалявам, че изтървах момента и за половите хормони. Като цяло от няколко месеца не се чувствам добре. Благодаря Ви за отговора. И аз се чудех дали трябва да се насоча към ендокринилог, но така както излязоха почти всички в норма.... Час имаше свободен чак за 12 този месец и се чудя ако се усили пак какво да правя и на къде да се насочвам....

# 344
За пролактина предходната вечер и алкохол не трябва да е консумиран. Трябва да имаш поне 8 часа сън. На мен при такива стойности ми назначиха повторно изследване и допълнително макропролактин. Най-добре е да посетиш ендокринолог, Ванеса.

Общи условия

Активация на акаунт