Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 269
  • 908
  •   1
Отговори
# 555
Как е положението при мен? От години си имам често кръв при изхождане. Ще се наложи ли колоноскопия?

# 556
Здравейте,доста съм притеснена и ако някой има идея какво се случва моля за съвет или мнение.
Накратко ,на 32 г съм имам проблем със забременяването. Винаги съм имала редовен цикъл на 26-27  дни. Този месец ми зацапа по време на овулацията ,уплаших се и веднага отидох на преглед . АГ ме прегледа с вагинален ехограф ,не видя нищо притеснително и видя ,че е имало овулация. Каза  да си пусна хормони. 7 дни след това  ми дойде ,което е с 9 дни по-рано от нормалното.  Сега отново съм в овулация и пак ми зацапа иначе е точно на 13 ти ден отново ,като предния път. Нз дали е важно но за 4 месеца отслабнах с 12 кг поради синдром на раздразненото черво и ограничих храните,които ми пречат. Много съм притеснена от хормоналните резултати.

# 557
Как е положението при мен? От години си имам често кръв при изхождане. Ще се наложи ли колоноскопия?

Със сигурност ще ви предложат колоноскопия.

# 558
Здравейте! Имам въпрос. Изследвах си АСАТ и АЛАТ. Стойностите са в норма, но четох в интернет, че съотношението между двете стойности също се гледа като признак за определен проблем с черния дроб. Напр. - ако е над 2-2,5 показва цироза, под 1 - хепатит и т.н. Това съотношение се взима предвид винаги или само ако стойностите са завишени?

В моя случай резултатите са следните - АСАТ 17,1 (норма до 40), АЛАТ 19,9 (норма до 45).

# 559

Здравейте, моля за разчитане на тези резултати направени по повод годишни профилактични прегледи от фирмата в която работя.
Притесняват ме отклоненията на някой от тях докато дойде време за консултация с лекар.
Относно завишения билирубин имам роднини с диагноза синдром на жилберт и майка ми е с оперирана жлъчка. Имам хроничен пиелонефрит, до скоро лекувах кисти на яйчниците, имам и желязодефицитна анемия, жена на 40 години.Благодаря ви предварително за отговора.

# 560
Здравейте! Имам въпрос. Изследвах си АСАТ и АЛАТ. Стойностите са в норма, но четох в интернет, че съотношението между двете стойности също се гледа като признак за определен проблем с черния дроб. Напр. - ако е над 2-2,5 показва цироза, под 1 - хепатит и т.н. Това съотношение се взима предвид винаги или само ако стойностите са завишени?

В моя случай резултатите са следните - АСАТ 17,1 (норма до 40), АЛАТ 19,9 (норма до 45).

Резултатите ви са добри.
Ако имаше нещо щяха да са много над нормата.. ГГТ също се гледа.

# 561
Здравейте, някой може ли да ми разчете цитонамазка та. Има ли за какво да се притеснявам?

# 562
Здравейте, някой може ли да ми разчете цитонамазка та. Има ли за какво да се притеснявам?

Всичко е наред!

# 563
Здравейте! Дали може коментар по следните резултати от изследвания? Мъж, 39 години, непушач, консумира алкохол в пренебрежими количества, притесняват ни стойностите на ASAT и ALAT значително над нормата:

# 564

Какво мислите 🫣

# 565
  • Варна
Инсулинова резистентност, възможна хипофункция, но трябва да се пуснат Т3 и Т4

# 566
Утре сме при личната, но моля за мнение. Тревожат ме двете стойности извън нормата. Момиче, 14 години.
Изследването пуснах заради:
- ниско кръвно последните няколко дни, придружено от главоболие, световъртеж, отпадналост, сънливост, липса на апетит, нервност, раздразнителност, усещане за студ дори, когато не е студено реално.
- главоболието е от над 6 месеца, ежедневно. Консултации с офталмолог и невролог са правени, мисля да поискам направление за детски кардиолог или какъв друг специалист? За щитовидния хормон ще търся ендокринолог, ясно.
На този етап не търся специалисти в София , че ми е много далеч. Ако не се справим на място, тогава ще се насочим към Варна, Плевен или София.

# 567
  • Около Костинброд

Спазвахте ли така наречената бяла диета преди това изследване? Ето тук има указания https://www.synevo.bg/okultno-karvene/

# 568
Здравейте, след раждане получих обилен косопад, отделно се чувствам много изморена, бледа кожа.
Ще отида и на консултация, но бих помолила някой да разчете тези резултати.

# 569
А защо само TSH е пуснат от щитовидните? Всички без едните антитела са по каса, а пълен пакет без направление е 60 лева.
Пуснете си отново щитовидните + ТАТ и МАТ.

Общи условия

Активация на акаунт