Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 261
  • 908
  •   1
Отговори
# 570
Ще го направя, благодаря.
На хормонална терапия съм и TSH-то трябваше да го изследвам сега, та реших на своя глава да пусна и ПКК, желязо + вит Д, заедно с него.

# 571
Тоест TSH е проблемно само? Все пак аз бих следила всичко. Самата аз съм с Хашимото, като при диагностицирането ми преди около 13-14 години бях само с много висок ТАТ, после ТАТ влезе в норма, в момента съм с висок МАТ (119) и ТАТ (35).
В другите изследвания всичко е в норма, доколкото виждам.

# 572
Как е положението при мен? От години си имам често кръв при изхождане. Ще се наложи ли колоноскопия?

Спазвахте ли така наречената бяла диета преди това изследване? Ето тук има указания https://www.synevo.bg/okultno-karvene/
.   Каква е кръвта?Светла или тъмна?Може да си пуснете и калпротектин.Но най-добре е да се консултирате с гастроентеролог

# 573
Тези високи показатели притеснителни ли са? Има ли нужда от консулт с хематолог? За 84год жена

# 574
Здравейте. Моля за мнение

Мъж над 40 години. Някои от тях са пуснати от лекар, други по лично осмотрение. Заболяване сериозно няма или поне не е известно.
Благодаря

# 575
Здравейте, моля за отговор дали микробиологията е отрицателна?Благодаря предварително.

# 576
Здравейте, моля за отговор дали микробиологията е отрицателна?Благодаря предварително.

Всичко е наред!

# 577
Здравейте!Може ли някой да ми помогне за тези резултати.Лекаря каза,че са противоречиви резултати изписа лечение,но все пак,ако някой се е сблъсквал с това?

# 578
Странно, но двете изследвания си противоречат.
При първото тип 1 е положителен, а тип 2 е отрицателен. При второто тип 1 е отрицателен, а тип 2 е положителен. Антитела IgG показват стара инфекция, която не е активна в момента. Според мен трябва да се консултираш с лекар и евентуално да повториш изследванията.

# 579
Здравейте. Много съм притеснена. От снощи синът ми уринира кръв(15 г.). Ходихме до дежурен лекар, ни лаборатория, ни ехограф имаха. Днес пуснах на своя глава изследвания. Моля за помощ.

# 580
Здравейте. Много съм притеснена. От снощи синът ми уринира кръв(15 г.). Ходихме до дежурен лекар, ни лаборатория, ни ехограф имаха. Днес пуснах на своя глава изследвания. Моля за помощ.

Здравейте! Възможно е да има камъни или песъчинки в бъбреците или в пикочния мехур и да ги изхвърля с урината, поради което да има кръв. Но е възможно и друга да е причината. Няма как да ви помогнем. Трябва лекар с ехограф да го види.

# 581
Благодаря. Днес ехограф уви няма. Ужас на ужасите

# 582
Благодаря. Днес ехограф уви няма. Ужас на ужасите
Ако отидете в спешно отделение или в отделение по нефрология към някоя болница? Там няма почивен ден.

# 583
  • София

Здравейте, тъй като нямам педиатър под ръка в събота, изследванията са правени по повод постъпване в ясла. Обаче доста показатели са завишени. Имам ли повод за притеснение? Не искам да чета в интернет, тъй като не съм медицинско лице и няма да е правилно, а вече изтръпнах….
Благодаря предварително!

# 584

Здравейте, тъй като нямам педиатър под ръка в събота, изследванията са правени по повод постъпване в ясла. Обаче доста показатели са завишени. Имам ли повод за притеснение? Не искам да чета в интернет, тъй като не съм медицинско лице и няма да е правилно, а вече изтръпнах….
Благодаря предварително!
Не съм лекар, но дали детето не е било болно от настинка, хрема или грип през последния един месец? Това би обяснило повишените левкоцити и моноцити. При дъщеря ми знам, че показателите са раздвижени нагоре/надолу още известно време след оздравяването. Според мен няма нещо тревожно.

Общи условия

Активация на акаунт