Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 116
  • 908
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте. Може ли мнение за ниския PDW. Личната каза, че всичко е наред. По принцип си пуснат пкк, защото от понеделник имам като замайване (все едно съм пияна) по 24 часа на ден.

# 676
Здравейте! Как бихте коментирали резултатите ми? Притеснението ми е най-вече за повишената пикочна киселина и инсулина.

# 677
Здравейте!
Какво мислите за тези резултати? Направих си профилактични изследвания, като включих допълнителни показатели, на които съм имала отклонения преди. Резултатът от урината ме притеснява. Утре ще ходя до ЛЛ.

# 678
Не знам за урината, но мен ме притесняват ревматоидния фактор и вит. D.

# 679
С тези бактерии и т.н. на мен ми прилича на пиелонефрит, по-добре личния да изпрати на нефроллог и да не експериментира с лечние. Пусни стерилна урина, че да се направи и антибиограма (2-3 дни отнема).

# 680
С тези бактерии и т.н. на мен ми прилича на пиелонефрит, по-добре личния да изпрати на нефроллог и да не експериментира с лечние. Пусни стерилна урина, че да се направи и антибиограма (2-3 дни отнема).
Благодаря много!

Не знам за урината, но мен ме притесняват ревматоидния фактор и вит. D.
Те от години са така. За ревматоидния фактор така и не се намери причината, всички други показатели ца ревматоиден артрит или други автоимунни са отрицателни. Пък витамин D приемам допълнително и все си е нисък Sad

# 681
Искам да попитам понижени стойности на ЛДХ /LDH/ представляват ли проблем? В интернет чета, че се гледа този показател само ако са повишени числата.

Нормата на лабораторията е 135 -214. При мен резултатът е 125.

# 682
Някой с подобни резултати?
Здравейте! Как бихте коментирали резултатите ми? Притеснението ми е най-вече за повишената пикочна киселина и инсулина.

# 683
Аз съм с подобни, но не знам това с какво ще ти помогне... Гранична стойност я водят, седмица по-късно моята беше влязла в нормата (на границата). Коментирах с еднокринолог, даде някакви насоки кое да избягвам в храненето със забележка "Избягваш, не никога не ядеш и хапка... Гранични са стойностите, лекарства за това не се дават."

# 684
Здравейте!
Може ли малко помощ и насоки относно резултати на 10 годишно дете. Пуснах ги, защото от март 2024 до сега не е спрял да боледува. Март беше с мононуклеоза. Юли с бактериална пневмония и беше почти месец на АБ ( първо 10 дни два венозни и един през устата, след това още 15 дни през устата) . Според мен, пневмонията беше в следствие на бактерия в гърлото ( Хемофилус инфлуенце ) защото и малкото дете беше със същите симптоми и при секрет показа тази бактерия. Пи подходящ АБ и не задълбочи състоянието си.  След лечението от пневмония, пуснах и на големия гърлен, който беше положителен за Хемофилус инфлуенце. За да не е пак на АБ, доктор предписа капки за нос ( Дукрес@ ) но за 15 дни. След лечението секрета беше чист. Все още има няма е с хрема, зачервено гърло … От лятото има болки и в единия глезен. Водих го на ортопед и според него, няма нищо притеснително. Расте, килограмите били малко повече ( 135 см / 37 кг ) и ставите се напрягали. Отделно от лятото постоянно си облизва устните и постоянно са леко зачервени. Мислех, че е заради кръвна захар ( няколко сутрини вкъщи му меря и е около 5-5.2 ). Ходи три дни на волейбол и два на плуване, та движение мисля има достатъчно.
Та, предвид всички тези неща, пуснах по обстойни изследвания. Все още не са излезли всички, но някои стойности ме притесняват ( или са + или - или на границата ) и нямам представа на къде да се насоча. Ще ги коментирам разбира се и с педиатъра, но бих искала да видя и друго мнение.
Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 12:15 от Iskra M

# 685
Здравейте,
може ли мнения за изследванията и конкретно за увеличения Б12?
Юни месец приемах билкова кръв и морски магнезий със съдържание на Б12, но не голямо като количество.

Август пусках отново Б12 и беше 1146, сега е спаднал, но не много. Оттогава не съм приемала никакви добавки с Б12. На какво може да се дължи?

# 686
Здравейте,правилно ли разчитам ,да направя изследването между 2-ри и 4-ти ден от менструацията?

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 18:28 от 56424567

# 687
Точно така - между втори и четвърти (препоръчвам 3ти) трябва да пуснете Lh, Fsh, естрадиол, пролактин и тестостерон.
За пролактин е важно да не е имало секс или стимулация на гърдите 24ч преди изследването и непосредствено преди вземането на кръв трябва да прекарате поне 15-20 мин в покой, желателно 30, ама никоя лаборатория не чака толкова.

# 688
Точно така - между втори и четвърти (препоръчвам 3ти) трябва да пуснете Lh, Fsh, естрадиол, пролактин и тестостерон.
За пролактин е важно да не е имало секс или стимулация на гърдите 24ч преди изследването и непосредствено преди вземането на кръв трябва да прекарате поне 15-20 мин в покой, желателно 30, ама никоя лаборатория не чака толкова.

Много ви благодаря за отговора🍀

# 689
Здравейте, според вас трябва ли много да се притеснявам за резултатите?

Общи условия

Активация на акаунт