RYANAIR - 25

• 41 093
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
Те са с различно гражданство, съответно за него полет до България, за нея връщане на парите. След разправии на двете летища са качени на полет до Солун. А за среднощното пътуване с такси ще търсят осребряване на касовия бон.  Връщат се на 16, отново с тях  и силно се надявам да нямат проблеми.

# 661
А мислех, че Уиз са много по-зле…
Ама те наистина са. Grinning
Иначе всичките тези случки са стандартни за летния сезон и далеч не се случват нито само при раян, нито само при уиз.

# 662
В момента има максимум на пътуванията, някакви бури слушам, задръстване на въздушното пространство, липса на персонал и така...
Не мисля, че някой е много по-лошо от другия...
Октомври-ноември - тишина и спокойствие, липса на закъснения...

# 663
Сега слушах по радиото пак за проблем с полет на Раян. Снощния за Мадрид първо е бил отложен, после отменен, хората май още са на летището, защото им обещали днес на обед да летят. Обаче пак закъснение имало. Като имат проблеми с персонала, да ги анулират навреме, а не да идеш на летището и да висиш в неведение часове наред.
Да, дадоха и в Новините на Нова...  Чакат цяло денонощие, а им дали кроасан и вода. Grinning От снощи ги отложили за днес в 12 ч, после в 18 ч, после в 20.30 ч...

# 664
  • София
Нищо ново - случва се и на най-добрите авиопревозвачи.
Да, неудобно е за потърпевшите.
Но е по-добре от преуморен екипаж и по-сериозни или необратими проблеми.

# 665
Безопасността е на първо място, разбора се. Обаче те в часа на   полета ли разбират, че нямат екипаж. Това е подигравка абсолютна. Отиваш там 2 ча̀са предварително, време, пари, планове.

# 666
  • София
Екипажа също има определен час на пристигане за да поеме машината. А малко преди часа има възможност да изпрати сканиран болничен лист - там планиране е невъзможно. Възможно е и пред полетния преглед да се окаже някой с високо кръвно или други проблеми. Как и кой да разпише, че е годен за полет....Остава или да се навие някой скоро кацнал пак да се качи на машината или да се отмени полета. Но пък международната асоциация дебне да не се превишава полетното време - пак за сигурност на всички.
И други неща от кухнята има, но не им е тук мястото.

# 667
Интересно е, Aisha.

# 668
  • Milano
Те покрай Ковид уволниха толкова хора и явно им е изгодно да продължават така с липса на персонал през летните месеци.

Бях прочела в мнения тук, че родители с приоритет и деца без минавали на приоритетната опашка заедно безпроблемно.
На мен вчера не ми разрешиха. Само, ако детето било малко (2годишно спомена). Това в Бергамо.

# 669
  • София
Миналият месец в София и в Болоня двама родители с приорити и две деца без ( и двете над 2 г) минахме без проблем.
И аз почнах да се плаша, че другата седмица трябва да летя до Италия и обратно сама с детето, дано имаме късмет. 🤞

# 670
  • Milano
Моето не е малко, обаче не може да сме на различни опашки, поради факта, че под 16г и трябва да мине с мен.
А тя дори нямаше багаж.
Явно е до настроение на служителя.
Другият път на другата опашка.🤣

# 671
  • София
Ами моите са на 3 г и 8 г, не знам дали това е имало значение. 😃

# 672

Когато пътуваме двама, но само единия е с приоритет заради ГСБ винаги се редим на опашката без приоритет, та да сме заедно. Не че е проблем и да се разделим на опашките, но така практикуваме. То е голяма работа да дишаш изгорелите газове на автобуса по-продължително като си приоритетен.

# 673
  • на малък остров в океана
Те покрай Ковид уволниха толкова хора и явно им е изгодно да продължават така с липса на персонал през летните месеци.

Бях прочела в мнения тук, че родители с приоритет и деца без минавали на приоритетната опашка заедно безпроблемно.
На мен вчера не ми разрешиха. Само, ако детето било малко (2годишно спомена). Това в Бергамо.
Явно навсякъде е различно.
Бях писала преди време, че съм минавала сама с детето (тогава на 15) на опашката с приоритет, като само аз бях с такъв. Нямаше никакъв проблем и в София, и в Дъблин.
Даже сега се сещам, че миналата година пак в Дъблин с мъжа ми и детето бяхме само с един приоритет, и изрично ги питах къде да се наредя, тъй като бордните им карти са в моя апп и ми казаха, че няма проблем да минем на опашката с приоритет.

# 674
  • Milano
Само споделих факт, момичета. Не съм имала проблем с място за багажа.

Сфумато, няма автобуси там при заминаване за Шенген.😉

Както и да е.

Реших да пробвам да поръчам през приложението напитки, които ти носят директно на мястото.
Естествено не стана поради липсата на wi-fi.
Ако избирате този начин на поръчка, правете го преди излитане на самолета.
Ако ли не - по традиционалният, когато минат с количката.

Общи условия

Активация на акаунт