RYANAIR - 25

• 41 144
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Само че Ryanair имат повече разнообразни полети от София, примерно Хърватия, Словакия, някои германски дестинации и т.н. Иначе за самолетите и аз препочитам Airbus...

# 586

Уиз точно са една от най-закъсняващите компании. Изборът къде да харчите парите си е изцяло ваш.

Нищо подобно! Абсолютно никога не ни е закъснял полет. Дори пристигат с половин час по-рано от обявеното време.

И мрежичката е проблем , да - защото е абсолютно елементарно удобство по време на път. И сравнено с друга компания прави впечатление липсата й.

Колкото до каталога - да, мога да поискам. Обаче какво ще стане, ако 250 човека на борда поискат каталог?! Отново елементарно.

# 587
  • Melmak
Чудесно, че никога не ви е закъснял полет с уиз! Но това не означава, че не закъсняват. На дали се возите на всичките им полети за деня.

Като поискат всички пътници каталог, това не е ваш проблем. Да искат, стюардите трябва да го мислят това.

Мда, в сравнение и с Търкиш ми беше много хубаво да получа сандвич и напитка за полет от 1 час. Обаче не може да сравняваме така, защото всяка компания има правила и общи условия, с които се съгласяваме, когато купуваме билети.

За мен е несериозно да мрънкате, че не сте получили каталог и няма мрежа.

Винаги можете да ползвате други авио компании, които отговарят на изискванията ви. Това не значи, че раян имат някакъв проблем, просто не отговарят на вашите изисквания.

# 588
  • София
За какво ти е нужен каталога? Като минават с количките с храна и напитки персонала обясява какво има и колко струва. После ис парфюмите също обясняват.
Като си представя колко хора са плюнчили каталога и кихали по страниците...
При друга авиокомпания мрежичката не беше почистена от предишния полет. Трябваше да гледам употребена салфетка и опаковка от шоколад - гнусно ми беше и извиках стюард да почисти. Той пък се пули и прави на недоразбрал.

# 589
Разбира се, всеки си решава.
В конкретния случай пътувахме с различни авио компании на отиване и на връщане, като с RYANAIR не бяхме пътували от доста години. Еми  имаше осезаема разлика. Със сигурност няма да ги ползваме и занапред.

# 590
С риск да прозвуча груба, но в такъв случай нямате място в тази тема Simple Smile

В конкретния случай пътувахме с различни авио компании на отиване и на връщане, като с RYANAIR не бяхме пътували от доста години. Еми  имаше осезаема разлика. Със сигурност няма да ги ползваме и занапред.

# 591
С риск да прозвуча груба, но в такъв случай нямате място в тази тема Simple Smile

В конкретния случай пътувахме с различни авио компании на отиване и на връщане, като с RYANAIR не бяхме пътували от доста години. Еми  имаше осезаема разлика. Със сигурност няма да ги ползваме и занапред.

Защо? Темата само за хвалби ли е?
Не е ли за споделяне на впечатления?
Може пък за някого да е полезно сравнението между две нискобюджетни компании.

# 592
  • на малък остров в океана
За някои дестинации Райнер е единствена опция, за съжаления.

# 593
Аз пък явно съм карък, защото всички проблеми са ми все с уиз и луфтханза. Райън  дори по официална статистика рядко имат отменен или закъснял полет. Уиз постоянно ги променят. Много съм доволна от раян и за мен са предпочитани. Да, тясно, икономично, но и цената е много добра.

# 594
Като пътник мен не ме интересува колко време имат да чистят между полетите.

Как да не Ви интересува, като колкото по-малко време е самолетът на летището, толкова по-ниски летищни такси плаща авиокомпанията. Съответно предлага толкова по-ниски цени на билетите.

На борда са заредени достатъчно каталози за всеки един пътник, даже екипажът минава през кабината преди първото бордно обслужване и предлага на всеки пътник каталог на хартиен носител.

# 595
Гледайки по-отдалече и пътувайки с тях рядко, бих казал, че двете компании са почти еднакви. Разните разлики като описаните са единични впечатления или въпрос на вкус. Особено закъснения се случват и на двете, по много. За сметка на това Райън много по-лесно си плащат компенсации отколкото Уиз.
Райън имат и нови самолети 737 макс. Иначе напоследък Боинг имат повече явни проблеми от Еърбъс и не се котират толкова добре.

# 596
  • Milano
Въпрос на вкус. Аз, обратно, след първият полет съм зачеркнала Уиз.

# 597
Пътувам и с двете авиокомпании и някакви особени разлики не виждам.
Мен ме интересуват няколко неща и те са
1. Директен полет до избраната дестинация
2. Цена
3. Нормални часове на кацане и излитане, без такива след полунощ.

Всичко останало като мрежички, каталози и не знам си какво още нито ме вълнува, нито съм обръщала внимание за липса или наличие.
Не консумирам храна и напитки на борда, освен вода в много редки случаи.

# 598
Ние пък последно като ,че ли с по-нови самолети на Ryanair летим.
Но мен лично това не ме вълнува.Ако няма закъснения,ако няма турболенция,/която просто ме ужасява/,ако няма някакви други притеснителни ситуации-всичко е наред.Нали сте пристигнали живи и здрави -това е най-важното!😊

Последна редакция: чт, 27 юни 2024, 22:54 от macapisa

# 599
Редовно ползвам Раян до Станстед,а крайната точка е на една метро спирка от Хитроу.Защо ли?Ами всеки сам си прави сметката за времето и средствата.
Просто пътувайте и се наслаждавайте.

Общи условия

Активация на акаунт