Каква заплата получавате на месец?

• 27 586
  • 430
  •   1
Отговори
# 270
Всъщност тя не стои у дома без доходи. Ако се грижи за домакинството и детето, това дори е плюс, че може да си остане у дома и да е осигурена и с доход към семейния бюджет, вместо да работи на пълен работен ден за минимална заплата и да не може да обърне внимание на детето и дома.

# 271
  • Melmak
По-притеснително е ако бащата спре да работи след телка, който очаква да вземе.
Не знам защо бистрим темата още.

# 272
  • София
По-притеснително е ако бащата спре да работи след телка, който очаква да вземе.
Не знам защо бистрим темата още.
Да, да не говорим, че е за някакви хора, които нито пишат тук, нито търсят съвет, а вече 3 дни се глозгат телковете им.

# 273
  • София
Аз споделям харченията за още един мой месец, защото виждам, че някой беше писал , че с 5000 лева мизерства.
Аз като само човек с тези 5000 лева, които изхарчих, направо като цар бях

Не съм имал екскурзии в този месец, единственото , което не съм броил за харчене е 4000 хиляди предсрочно погасяване. Реално те не са задължителни да ги правите. Това включва лизинг на чисто нова кола и вноска за имот, обаче купен пред 2021 година, на двойно по-ниски цени от сегашните.
Така че с 5000 лева, изпращах вноска за кола, за апарманетнт, абонамент от 600 лева за луксозно спа място, гуми, рожденни дни.
Тоест според мен с 5000 лева може да харчиш като цар, даже като има непредвидени разходи.
Другия месец има почивка на Малдивите, които реално са си лукс вече, но като извадя 5 хиляди изхарчени там, реално съм изхарчил около 4000 още.

# 274
Но те са трима с дете 😀

# 275
  • Out of the Mix
Дентист, и сигурно ~2k ти остават излишни. Sunglasses

Инвестирай в приятелката, или и тя работи и е самостоятелна?

Със ~7к месечно спокойно си позволяваш кредита 1200, не мислиш за сметки, режйини, поддръжка на кола, подбрана разумно, излизания и т.н., а както нямаш и деца все още, много можеш и да пестиш, да ти остават.

# 276
Аз споделям харченията за още един мой месец, защото виждам, че някой беше писал , че с 5000 лева мизерства.
Аз като само човек с тези 5000 лева, които изхарчих, направо като цар бях

5 хиляди за семейство ставаше въпрос в онази публикация.

Разбира се, че с 5 на човек, всички ще сме царе.

# 277
Аз определено съм спестил от "симба", каквото и да е това (само за Симба от "Цар лъв" се сещам).

# 278
  • Melmak
45 за Симба не е толкова крайно. Предполагам е котка. Имам познат с котка-адаш. 😁

# 279
А, ако е котка, го бия по разходи. На второ четене си помислих, че може да е нещо от сорта на зумба, самба, кизумба, и симба да са измислили.

# 280
Това за кредитите не е вярно. Аз съм с ТЕЛК от 2015-та година. Миналата година от ОББ получих кредит 40000, можеше и повече да взема, вече дори си го изплатих.
Минималният размер на пенсията за ТЕЛК в момента е 530 лв.
И аз една година се колебаех дали да кандидатствам за ТЕЛК, отчитам че съм сглупила от криворазбрана гордост. Загуба на пари, за които съм внасяла осигуровки и данъци.
Вярно е, в зависимост от това какво ти е увреждането. Моето е написано изрично, така че съм прочела, преди да кажа.

# 281
  • София
А, ако е котка, го бия по разходи. На второ четене си помислих, че може да е нещо от сорта на зумба, самба, кизумба, и симба да са измислили.
Котка е!

# 282
Котето е сладурче, но на фона на останалите харчове, тя е повече от скромно перо в бюджета.

# 283
  • Варна
Котката ме замисли. Аз имам куче. Разходите за него силно варират в различните месеци. Храната му е 130 лева 14 кг чувал гранули, които стигат за 3 месеца, съответно в някои месеци ми седи само разхода за обезпаразитяване - към 30 лв. В други месеци пък, когато го водим на изложби, отиват няколко стотин лева, ако е в чужбина, поне 1000.
И личните разходи силно варират. Може би трябва да се проследят на годишна база. Но тогава инфлацията също пречи да се сравняват обективно стойностите от различните години.

# 284
  • София
Котката ме замисли. Аз имам куче. Разходите за него силно варират в различните месеци. Храната му е 130 лева 14 кг чувал гранули, които стигат за 3 месеца, съответно в някои месеци ми седи само разхода за обезпаразитяване - към 30 лв. В други месеци пък, когато го водим на изложби, отиват няколко стотин лева, ако е в чужбина, поне 1000.
И личните разходи силно варират. Може би трябва да се проследят на годишна база. Но тогава инфлацията също пречи да се сравняват обективно стойностите от различните години.
   Така е, примерно моят абонамент за Pulse fitness е платен на 3 вноски по 316 лева за 1 година пред Октомври, Ноември Декември 2024. А реално е за цяла година. Както и с котката има плаващи разходи . Понякога влиза в друг раздел котешката храна, ако не я взема от зоомагазин , а от хипермаркет.

Общи условия

Активация на акаунт