Отговори
# 225
  • София
Здарвейте и от мен
Искам да ви питам нещо, сигурно много глупаво ще ви прозвучи, но аз съм много притеснена.От сигурно един месец усещам едно тупкане в корема си и имам чувството че бебчо целия подскача.Питах докторката която ме следи, но нищо не можа да ми каже.Гледа му сърчицето на ехографа и каза че е добре.Бях чела че бебетата хълцат, но не мисля че може по 3-4 пъти на ден.Моля ви кажете ми от какво може да е.
Желая ви приятен уикенд.

# 226
  • Пловдив
Изследванията трябва да ти ги пусне, този който те следи. До колкото знам се правят когато се издава болничния за 45 дни преди термина, но на мен ми ги направиха на предишния преглед т.е. към 10 дни по-рано, защото ме притесняваше течението и си исках микробиология, та тогава ми взеха и анален секрет. Док каза, че всичко е наред. Ставрев каза, че може и те да ги направят ако не са ти направени, но вече за цена не съм питала.
А за епизотомията - обясни, че не е задължително да се прави, а е по преценка, но било по-добре да се направи. Каза, че разреза, който правят не е толкова голям и зараствал много по-бързо, отколкото ако се разкъса само. Също, че самата кожа не е толкова еластична, колкото една лигавица и има опасност да се разкъса ако главичката е по-голяма, дори и нормална. Също за бебето било по-добре, че не се налага да напъва с главичка и да понася голамото налягане. Друго като плюс - влагалището можело да се разшири и да се получат проблеми след това при секса и .... последно, че след години с възраста имало опасност от някакво изпадане на влагалището.
Та... след толкова плюсове, трябва да си преглътнем страха и .... да се оставим да ни срежат.
Обясни, че си ползват епидурал и няма да е толкова неприятно.

Последна редакция: сб, 17 фев 2007, 17:33 от benitta

# 227
tuni, и аз преди се бях притеснила точно по този повод, най-вероятно е хълцането, усещах го като пулсиране на някакъв кръвоносен съд, но и в книжката, която имам за бременни пише, че е хълцане. newsm10
benitta, много подробно си го описала Laughing, представих си го много картинно Crazy и ако в този момент тръгна да раждам,първото нещо, за което ще моля в родилното е епизотомия Joy Обаче наистина е хубаво някой да ти ги разкаже тези неща подробно. Много благодаря! Hug

# 228
Мама Дидка на бебе Влади аз парацетамол съм пила само един по предписание на лекар, но прочетох, че не се препоръчва за бременни и спрях до там. свалих си тем. с вода и оцет за 1 ден също за гърлото може да си прави компреси: взима се разкъсана торбичка отгоре се слага сгъната носна кърпа (от плат) след това памук и на него се поръсва ракия и черен пипер. и антибиотика не помага както това лечение  Grinning .

дано скоро се оправи момичето

# 229
 Laughing забравих нещо компреса се връзва на врата ако е за гърлото и може да се поставя и на гърдите ако има и там проблем

# 230
Здравейте отново, за съжаление пак се наложи да ходя на работа вчера, явно още не могат да приемат че ме няма. Rolling EyesТерминът ми е 14 април но отскоро имам контракции, явно бебчо бърза повече от мен, но с няколко таблетки магнерот се поуспокои и сега мирува

# 231
Здрасти tuni не знам в кой месец си , но почакай да видиш по нататък, това чувство може само да те радва. Аз съм в 8-я и все едно бебчо прави салта. Това е нормално Grinning

# 232
За епизотомията не е толкова страшно. На мен при първото раждане ми направиха и аз изобщо не съм разбрала. Чак когато докторът каза, че трябва да направи шефове и аз попитах за какво, една акушерка ми обясни, че са направили епизотомия. Дори и раждането да не е с епидурална упойка мисля, че слагат местна упойка преди да направят разреза. Е, неприятно е нялколо дена след това, но минава за 3-4 дена. Освен това мисля, че вече почти навсякъде ползват конци, които не се свалят, а се абсорбират в кожата.

# 233
Честита ви рожденничка, Стайл, да ви е жива и здрава и да е най-добрата кака през април   bouquet.
Сменям ти термина и ти слагам момиченце - ако има промяна ще ми кажеш  Wink
Благодаря от сърце, както и на ara75 Simple Smile

catty m, изобщо не се притеснявай за гърдите. При мен само първите месеци от бременността (първата) бяха напрегнати и болезнени, после като при теб. Е имах от време на време леки следи от засъхнала капчица коластра, но толкова. На третия ден след раждането така се налях, че се наложи да си поискам помпа и изцеждах по 180 мл от гърдата (след бебето, като всеки 3 часа редувах гърдите). За успокоение и този етап премина. Кърмата се орегулира и до ден днешен кърмя, а в момента гърдите ми са меки и отпуснати и се чуда какво изобщо изсмуква Руми от тях, но явно има, иначе едва ли би сукала Simple Smile.
А относно подготовката - признавам си бях несериозна - само, ако се сетя от време на време под душа с естествена гъба и никакви мазила......... Естествено в началото след раждането, докато бебето се научи как да суче, има поразии и тогава се мазах, но и това преминава (до първите му зъбки и после пак и пак .......Simple Smile.

Така и така сме на тема кърмене, за който приема съвети: НЕ СЛУШАЙТЕ КАКВО ВИ УЧАТ В ПОВЕЧЕТО РОДИЛНИ И НЕ КЪРМЕТЕ ПОД ЧАС, А ВИНАГИ, КОГАТО БЕБЕТО ИСКА И КЪРМЕТЕ И НОЩЕМ! И НАЙ-ХУБАВОТО Е, АКО ОТДЕЛИТЕ ВРЕМЕ И ПОПРОЧЕТЕТЕ ВЪВ ФОРУМА ЗА КЪРМЕНЕ В БИБЛИОТЕКАТА СЕГА, ЗА ДА СТЕ ПОДГОТВЕНИ И ДА НЕ ВИ ЗАБЛУЖДАВАТ ЛЕСНО Simple Smile.

tuni , Руми хълцаше яко в корема ми - поне 1-2 пъти на ден в продължение на 10-15 минути, а когато се роди, продължи да си хълца пак по много почти след всяко ядене ..... И до ден днешен, ако я разсмея много, пак започва да хълца. Добре дошло и на твойто бебе в отбора на хълцащите Simple Smile

Stra4iatela, аз взех на баща ми кожен портфейл, но не беше кръгла годишнината му. Ако смяташ, че подарък за около 20-30 лв. е достатъчен, вземи му, поне моят баща го носи с удоволствие и знам, че му е полезен.

Приятни почивни дни на всчики ви Simple Smile

# 234
Здравейте,момичета!

Макар и на патерици -ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на малката кака Румена.Да ви е жива и здрава и много послушна,а през април и отмяна на мама в грижите за бебето. Grinning
  ura newsm59 nbirthday smile3510 bdbaloni

Страчи,като друга идея за подарък - ръчен часовник или мъжка чанта тип хюмнетка.Виждам,че свекър ми я  ползва постоянно и не излиза без нея.
А на юбилея на баща ми му подарихме риза и панталон.Друго не се сещам в момента.Дано съм ти била полезна.

# 235
За епизиотомията-аз имам, направена е в посока кък ануса, а не на страни към бедрото.Без упойка.Разрез се прави в момент, когато е опънато, детето напира с главата и почти не се усеща нищо.Не е страшна, зараства бързо при добра хигиена и третиране с лекарство например.Случва се обикновено, когато плодът се изгонва твърде бързо и няма време за отпускане и леко преминаване и се получават разкъсвания.Аз имах дълго и трудно раждане, но самото изгонване беше точно с два напъна/ не слушах акушерката, а трябва!/ и това допринесе за многото разкъсвания-и вутрешни и епизиотомия.На два напъна бебето да е навън е малко...бързо да го кажа.

# 236
Моля ви дайте ми съвет къде в Пловдив да родя, все още се колебая.

# 237
  • София
Здравейте, бременлийки. Как сте?
Аз от няколко дни съм като мечка по време на зима  newsm46. Само ми се спи и спя по много. Чак се стряскам  smile3506.
Може би и основно заради това пропуснах и двете лекции тази седмица. В четвъртък станах, хапнах, но като си погледнах легълцето и пак се бухнах в него. smile3507
Иначе в четвъртък бях на консултация. Всичко е наред. Пак ми казаха, че бебчето е момченце- за 3-ти път вече. Явно ще е такова  smile3525 Вече е малко под 1700 гр. Но на мен док. ми каза, че не трябвало анален секрет. И няма да ми взема- слава богу. Сигурно за сметка на това ще ми вземат в болницата, ако трябва.
Мислите ли, че оранжев цвят за комплект за изписване на момченце е шантав. На мен много ми харесва, но майка ми ще го купува и като се е заинатила. Какво било това оранжево и червено за момче.... и бр-бр неща от сорта. Та се чудя какво мислите по въпроса.
Исках да питам мамите с опит кога се прави клизмата  ku-ku, ако се случи така, че жената отиде вече с някакво разкритие и дет се вика трябва да яхва магарето  smile3555

# 238
  • БГ
sissi дай инфо за тези дрешки,ако реша към Плевен да се поразходя ,цени и къде с е  намират магазините, benitta  мерси за инфото , малко ме е страх,но е хубаво да сме подготвени.
оранжевия цвят мисля че е хубав, аз съм си харесала сигналнозелен, ама да видим дали ще намеря такива дрешки.
 Hug

# 239
  • Попово
zazu1, с първото раждане отидох с изтекли води и разкритие, но още при приемането ме избръснаха и ми направиха клизма с последващ гинекологичен преглед, просто е за "добре дошла"... чак след това предродилна зала и родилна, но аз не съм раждала на магаре ами на една равна маса и краката ми бяха свободни обути в някакви калцуни.

Общи условия

Активация на акаунт