🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 65]

• 53 365
  • 764
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Здравейте,

Трябва ми малко помощ този път за препоръки за хотел. Ще бъдем 10/12 дни в Истанбул за дентален туризъм. Трябва да намеря хотел до 3/4 км от този адрес Atatürk, 1. İkitelli Cad. NO:140/B, 34307 Küçükçekmece/İstanbul, Турция. Като не държим на скъп хотел, а нещо на поносима цена и по-възможност вечерно време са има къде да се разхождаме или пък да има удобен транспорт, с който може да стигнем до Фатих, Капълъ
Благодаря Ви предварително

# 421
Виждам, че в района най-добре оцененият хотел е The G Hotels, с басейн е, 5*. Линия М9 на метрото е покрай въпросната клиника.  М7 също спира на станция Ататюрк махаллеси, а с М7 и М9 се правят много връзки с други линии на метрото, които ходят до центъра, с Мармарай и с метробусите

# 422
Здравейте. Преди няколко години ползвах в Истанбул едно приложение, което работеше без интернет и показваше разписанието на транспорта. Пишеш от къде до къде искаш да отидеш и ти показваше от коя спирка кой автобус да хванеш. Казваше се Трафи, но сега го инсталирах и виждам, че не работи. Някой знае ли друго такова приложение, което да се ползва без нет.

# 423
Здравейте!
1. Ако някой е ходил в манастира на пресвета Богородица "Живоприемни източник" (Balıklı Meryem Ana Rum Manastiri), би ли споделил как се стига до там? Много ли е отдалечен? Може ли да се използва удобен и сигурен градски транспорт или е най-добре с такси?
2. Има ли в/близо до Истанбул хубав плаж, до който може да се стигне с градски транспорт?
3. Безопасно ли е за жена с деца да се разхождат сами по тъмно (имам предвид ранна вечер, когато все пак се е стъмнило)?

# 424
С такси не е евтино, особено в трафика. Район Балъклъ не е отдалечен, просто не е популярен и ... няма нищо кой знае какво в него. Спират различни автобуси край този гръцки манастир, но за тях трябва прекачване. На ваше място бих взел трамвай Т1. Слиза се на сп. Меркез Ефенди и после 850 м. пеша през паркчето до манастира.
От едната страна на манастира има арменски гробища, зад него още няколко гробищни парка. Щом видите "мезарлик" на картата, това е то... гробище.

# 425
  • Някъде в Европа...

3. Безопасно ли е за жена с деца да се разхождат сами по тъмно (имам предвид ранна вечер, когато все пак се е стъмнило)?

Не само е безопасно, но и те гледат като богиня като си с дете..И не само ранна вечер, а и в 3 ч. през нощта, когато детето ти каже "не ми се прибира в хотела, искам да се разхождаме, толкова ми е хубаво тук" и решиш вместо да си хванеш метрото от Истиклял в 23.30 ч., да вървите пеша през Галата, Хиподрума до хотела в Лалели, който е бил срещу спирка на метрото Йеникапъ 😁 и "акостирате" там около 3 ч. на разсъмване 😁

# 426
Една вечер се прибирахме с мъжа ми от Кумкапи пеша на горе по баирите за да излезем по Лалеи. Като се озовахме на улицата, тази по която върври Т1, беше пълно с малки деца с майките си. Да е било 1-2ч през нощта. Имаше там в неог район МкДонълдс, беше пълен със забрадени жени с малки деца. Аз онемях. Тези деца не спят ли по това време, тези жени мъж не ги ли търси...Не мисля че има място за притеснение по централните части. Сега ако се забиете в някои отдалечени райони, не знам как ще е. Но около тази локация и всички турситически, няма да имате никакъв проблем нито че сте жена, нито че ще сте с деца.

# 427
Уайкики-то на Орду затваря в 1:00 през ноща и магазина до последно е пълен с майки и деца,мъже и жени...просто населението е наистина много (без да броя туристите) и има хора за навсякъде и по всяко време. Минавала съм пеша Лалели-Султанахмед в девете посоки в 3:00 сутринта да търся гевреци и кафе☺️ намерих ама към 5:30 чак и не съм имала грам проблем

# 428
Една вечер се прибирахме с мъжа ми от Кумкапи
Моля Ви ... КумКапЪ .... кум - пясък, капъ - врата. ЙениКапъ - нова врата Wink

# 429
Извинявам се. Не съм сигурна кое как се произнася, но мисля всеки разбра. За напред ще се опитвам поне на турски да ги изписвам за да става по-ясно за какво говоря и да няма обидени.

# 430
Здравейте,
Купих билети до Истанбул с Пегасус. Бих искала да помоля за мнение и препоръка къде да търся хотел. Около Сиркеджи ли ще е най-удобно? С две деца съм, не държим на историческата или европейската част. Най-вече да имаме удобен достъп до транспорт.

# 431
  • София
Да,точно на Сиркеджи е много удобно за всички видове транспорт.А и много от забележителностите са наблизо.

# 432
Мерси, ако някой има препоръка за хотел наоколо ще съм благодарна.

# 433
  • София
Аз вече 4 пъти отсядам в Сехер( Seher),доволна съм.Намира се на улицата с много ресторанти наоколо,голям избор.
Закуската в хотела е хубава.Последния път бях в стая с гледка към Босфора и моста( Галата и 1.).

# 434
Аз да си кажа ,каква я свърших с резервацията за 3-те нощувки  на връщане от Анталия😁😃
Biter Hotel   (8.8 рейтинг в Букинга и хубави отзиви в мапса)има паркинг пред самият хотел ,на около 15-ина минутки до Еминюню....специално попитах дали имат дървеници,мишки,мухи и т.н....обясних на хората какво ми се е случило (трудно се разбрахме) но преводача свърши работа казаха ,че нямат такива придобивки

Общи условия

Активация на акаунт