Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 71

• 112 841
  • 1 087
  •   1
Отговори
# 1 050
За съжаление не съм срещнала евтина пяна или гел за къдрава коса, които да държат и на следващия ден Disappointed
Аз не харесвам много тези по-силните продукти, защото косата стои на клечки и се омазнява много бързо. Преди ползвах Тафт, ще взема да се върна пак на него Rolling Eyes

# 1 051
За рефреш на къдриците ползвам Гарние с алое:
Скрит текст:
За оформяне след измиване не съм намерила дрогериен продукт, който да работи добре за моята косата.
Пяна слагам, ако ми предстои миене на косата по-късно. Не ми харесва косата ми да е на клечки и твърда, харесвам меки къдрици. При кремовете също внимавам с количеството, което слагам, някои от тях също правят косата ми по-твърда.
Пробвала съм спрея на Балеа, както и този на Лангхаармедхен, който май не се предлага вече при нас, нищо не правят и на суха, и на мокра коса:
Скрит текст:

Имам още два крема от дрогерията, но все още не съм стигнала до тях. Този е от Лили:
Скрит текст:
А този може да се намери в ДМ:
Скрит текст:

# 1 052
На мен ми излизат често клипове в тик ток и инстаграм за къдрокоски как си оформят косите на меки и ситни къдрици. Ама ползват няколко вида маски. Не знам обаче дали би ви се занимавало толкова.
Ще прикача клип😀
Иначе, преди години като бях в гимназията имах една учителка по спорт, с дълга и къдрава коса ама на дефинирани ситни красиви къдрици. Не бяха сухи, а доста меки и я питах как го прави и тя ми каза, че след като си измие косата си я облива с бира. След това изсушава със сешоара и тя й ставала толкова мека и пухкава и в същото време на хубави къдрици.
Аз съм с тежко безкрайно права коса и няма как да ви дам съвет🥲 нищо, че винаги съм искала къдрава коса.
https://vm.tiktok.com/ZNewcsUnu/

# 1 053
Аз винаги съм искала безкрайно права коса. Но моята е къдраво-чуплива. Зависи дали ще я опъна на опашка, увия на кок, за да се изправят къдриците и да станат меки вълни. Най-много страдам от фриз, който не успявам да премахна. Искам мека, падаща коса, та дори и къдрава, но не с лепкави и твърди къдрици.
Бира едно време съм пробвала, но ужасно мирише косата след нея.

# 1 054
Госпожата казваше, че се отмирисва( и аз съм я помирисвала косата, не остава миризма).
Аз такива къдрици като на клипа съм виждала и на чупливи коси. Общо взето всичко над право като клечка май ставало, занимавка е ама.. знам ли, по принцип и тези коси не са много омазняващи се така че не е нужно да го правиш през ден.

# 1 055
  • София
То тук "тайната" е по-скоро в четката. Откакто имам същата (имитация, оригиналната струва 80 лева), правя страшни къдрици.

# 1 056
  • Свети Влас
Аз съм с чуплива коса, понякога когато съм вързана с мокра коса доста се начупва.

# 1 057
На Балеа този спрей в оранжевото дето го пишат че бил за дефиниране не е чак нищо да не прави но и чудеса не върши де. Той си е просто балсам без отмиване. Насърчава насистина малко повече оформянето на къдрици отколкото друг балсам в такава форма но до там.
Поне при мен - моята коса е чуплива а не къдрава, освен че е тънка и много мека, заради което лесно губи всякакъв обем и форма. Пак има разлика с този спрей, просто не очаквайте нещо фрапиращо само от него. На влажна коса се държи по-добре, на суха не слагам освен евентуално при малко фриз но тогава просто пръсвам на дланите, разтривам между тях и приглаждам  че на моята коса е супер лесно да прекаля с продукт и не рискувам с масло така.

# 1 058
  • Deutschland
Аз връзвам косата на плитка, мажа с олио/серум по плитката, сплитам и спя така. На сутринта имам супер къдрици. Косата преди сплитане, трябва да е влажна, не суха.

# 1 059
На мен ми излизат често клипове в тик ток и инстаграм за къдрокоски как си оформят косите на меки и ситни къдрици. Ама ползват няколко вида маски. Не знам обаче дали би ви се занимавало толкова.
Ще прикача клип😀
Иначе, преди години като бях в гимназията имах една учителка по спорт, с дълга и къдрава коса ама на дефинирани ситни красиви къдрици. Не бяха сухи, а доста меки и я питах как го прави и тя ми каза, че след като си измие косата си я облива с бира. След това изсушава със сешоара и тя й ставала толкова мека и пухкава и в същото време на хубави къдрици.
Аз съм с тежко безкрайно права коса и няма как да ви дам съвет🥲 нищо, че винаги съм искала къдрава коса.
https://vm.tiktok.com/ZNewcsUnu/

О, няма как да стане това при мен Hushed Ползвала съм и този крем. Освен да пробвам и с четка. За бирата и аз съм пробвала, но си мирише.

За рефреш на къдриците ползвам Гарние с алое:
Скрит текст:
За оформяне след измиване не съм намерила дрогериен продукт, който да работи добре за моята косата.

Аз съм ползвала другия на Гарние, оранжевия, но на тази серия ползваме шампоана и е хуба, може да пробвам и балсама.
А за оформяне какво ползвате, недрогерийно? Може и на лични, ако нарушава правилата на темата Rolling Eyes

# 1 060
Четката и начинът на оформяне с нея си дават разлика за къдравата коса, дори при моята дето е само чуплива е много различно как и колко ще са дефинирани къдриците.
Клипчето нещо не мога да го отворя от този линк но горе-долу предполагам какво бих видяла. За себе си тия дълги процедури с амнайсет продукта просто съм ги отписала. И то не само заради времето, което отнемат. За доста къдрава и суха коса дето се чуди човек как да я укроти сигурно са супер, но за моята тънка и мека перушина дето е и рехава трябват минимум натрупани продукти и миене през ден. Супер лесно е да прекаля с продукт и тогава имам просто силно желание да си измия косата че става мръсна и увиснала, а не весело подскачащи къдрици Grinning

# 1 061
  • София
Аз използвам само пяна или само гел. И аз не мога с по над три продукта на косата.

# 1 062
Общо взето е проба-грешка. Косите ни са различни, един и същ продукт работи по различен начин при всяка от нас.
С четка не съм пробвала, нямам търпението. С ръце разделям на малки сектори и така нанасям крема. От скоро имам и сешоар, заради дифузера го взех, определено доста добре се получават къдриците. Но рядко го ползвам, предпочитам без него да ми съхне косата, ако се случи вечер да я мия или пък преди излизане през деня, тогава ми е в помощ.
Аз също не наслагвам продукти на измита коса, само крем за оформяне и евентуално олио/масло после. Мия си косата горе-долу на 3 дни, тогава става наслагване, при рефреша на къдриците с Гарние или пяна.
Джина,
Скрит текст:
От тези съм доволна. Като от Лакме имам повече изразходени опаковки. На МКС внимавам с количеството, защото понякога стават твърди къдриците.

Този на Чи веднъж съм ползвала, бих повторила, но пак трябва да се внимава с количеството. Водят го гел-крем, но косата ми не стои като намазана с гел.

# 1 063
И аз  с моята чупливо къдрава коса още търся оптималния подход. За начало бях решила, че естествените ми чупки би трябвало да са ОК само с леко дефиниране / активиране и ползвах един крем недрогерие/, гелове и пяна не исках. Ама май е мъка с него, често ефектът е слаб и малотраен и ми иде да го хвърля.

Та гледайки и аз клипчета, където някак комбинират гел и пяна и става уау, реших да пробвам. Кратки отзиви:
Взех от ДМ за къдрици пяна за коса Got2Be една жълта  https://www.dm-drogeriemarkt.bg/got2b-pyana-za-kosa-curlz-p4015100215540.html + гел Balea Locken Crunchgel оранжева опаковка, който го няма в сайта.  Дотук имам по един опит с всеки продукт самостоятелно + оформяне с четка Денман. С гела в началото като оформяне средна работа, но после бързо някак изпръхна косата и я чувствах като с лак за коса. Но пак ще му дам шанс. Само с пяната /нанесох, разнесох с четка и после с Денман кичур по кичур/ за първи път видимо станаха едни хидратирани и завити накрая къдрици като по клиповете. Като изсуших беше ОК. Ама към края на деня пак поувиснаха и на места не си личаха +фриз. Но го приемам като лек напредък с пяната, за моя изненада /все я свързвах с твърди клечки, но при мен бяха меки къдрици/  и ще пробвам още варианти.

# 1 064
То и с гел става твърдо по принцип, от това което гледам по разни клипчета и обяснения гелът е да формира "каст" за да изсъхне косата в съответната форма, а после намачкват с ръце за да го разчупят и да не стои така вдървено.
Пробвах няколко пъти на моята коса, но ме хванаха карастанчовите, не мога да изтърпя натрупани продукти и ме обзема желание да скокна пак под душа Grinning

Общи условия

Активация на акаунт