Частни училища -информативно - дискусионна тема- 64

• 65 790
  • 799
  •   1
Отговори
# 405
Аз мисля, че за научаване на китайски в момента това е най-добрият вариант. Ако търся този вариант нито в 18 още по-малко в 138 бих записала детето.
Имам познати махнали се от там в малките класове. Не се оказаха доволни и от следващите си училища.

# 406
В 138-мо учат много сериозно китайския.

# 407
  • София
Благодаря много за всички отговори. Да в понеделник ще пусна за 4то класиране, да видим дали ще стане в 138мо или 18то. Проблемът дойде, че НВО по математика след 7ми клас я спъна, не изкара висок резултат, за разлика от Бел и до сега никъде не можа да се класира с китайски език и ние като подкрепящи родители, които не искат да съсипват страстта и желанието за обучение с китайски език сме принудени да се намери и резервен вариант ако не стане в ДУ.

# 408
Аз мисля, че за научаване на китайски в момента това е най-добрият вариант. Ако търся този вариант нито в 18 още по-малко в 138 бих записала детето.
Имам познати махнали се от там в малките класове. Не се оказаха доволни и от следващите си училища.
Hope, китайски в 138мо се учи от 8ми клас. Не знам какво общо имат малките класове.

Да не говорим, че някои се махат, други пък идват в прогимназията - я от Петър Берон, я от Климент Охридски (последното са реални случаи и показват есинствено, че всеки познава най-различни деца и родители, а не че 138мо е по-яко училище).

# 409
Явно така съм написала поста, че не е ясно кое за какво се отнася Wink
Познати отписаха децата си от Китайското /Евлоги и Христо Георгиеви/, но децата бяха в малките класове. От 1ви до 4 ти клас. Същите родители не са доволни и от следващите училища.

За 138 съм наясно, че китайският е от 8 клас. Изчела съм цялата реклама която пуска учителката в форума. Но категорично не бих го поставила пред частното училище.

# 410
Според мен не е реклама, а тази жена е страхотен китаист и учител. Учениците й непрекъснато имат награди на състезания по езика в Китай.

# 411
  • в страната на чудесата
Какво става, немският вече не е ли достатъчен?
Ми не,
Китайският е новият немски 😂

# 412
Според мен не е реклама, а тази жена е страхотен китаист и учител. Учениците й непрекъснато имат награди на състезания по езика в Китай.
И това че е страхотен учител, как го разбра?
Защото аз имам позната преподавател по китайски, която работи малко време в училището.
А това с наградите е като тези при състезанията по математика е периода  1 - 4 клас.

# 413
  • в страната на чудесата
ОФ бе, че си негативна. Ми нека се радват хората и на друго освен математика и сс..,
Wink

# 414
  • София
Зачудих се колко е нужен китайски език в съвременния свят - да, разбирам, че се огромна държава с 1,412 милиарда, но не говорят ли всички те английски език /или поне съм убедена, че поколението на нашите деца говори прекрасно, предвид дори малкото дочуто за образованието там/. Не се заяждам, действително се чудя дали има необходимост и доколко е смислено да се изучава като основен език.

# 415
  • София
Не всичко в живота се определя от това какво ни е нужно. Надявам се да е така за повече хора. Майката писа, че детето обича китайския и иска да го учи. Родителите го подкрепят, както други родители подкрепят децата си за всякакви занимания с изкуства, спорт, езици .....

# 416
  • София
Естествено, че е така, но това по-често важи за изкуството и спорта, особено при децата, езиците по-често са с практическа насоченост. Разбира се, възможно е да си права и адмирирам научаването на какъвто и да е език, самата аз в момента бавничко уча немски без никаква нужда, по-скоро заради предизвикателството и желанието да тренирам ума си с нещо, но ми се струва, че при децата обичайно има цел, свързана с бъдещето.

# 417
  • София
Олив, да, така е. Обаче много често тази цел е на родителите, а не на детето.

# 418
Olive това е китайски, не е индийски Wink
В Индия като английска колония, почти всички говорят английски. В Китай изобщо не е така.

# 419
  • София
Да, сега погледнах - по-малко от 1% от населението говорят английски според статистиката.
В същото време чета, че 1/3 го изучава към 2010г. и задължително е в програмата от 3 клас, тоест може да се очаква, че със смяната на поколенията голяма част ще говорят на основно ниво поне. Въпрос на някакви 10-20 години още (както в БГ се случи прехода от френски и немски към английски паралелки през 80-те години лека-полека и масово през 90-те).
А за Индия - да, там има исторически обусловености (макар че поддръжката ни е в Индия и понякога силно се напрягам да ги разбера Wink)

Общи условия

Активация на акаунт