Частни училища -информативно - дискусионна тема- 64

• 65 770
  • 799
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Имам позната, която говори японски и работи в сферата на търговията. Отговаря именно за преговори с японци, а 1/3-та от тях отлично владеят английския език, отделно колко още милиони сигурно имат някакво по-ниско ниво в този език, но въпреки това винаги предпочитат да говорят на японски при възможност.
Сигурно китайците също няма да правят изключение познавайки им политическата философия. Та, не е като да няма ниша за реализация с тези езици предвид, че триъгълникът Китай-Южна Корея-Япония вече диктува сферата на технологиите.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 13:06 от Lunna_sonata

# 421
Точно въпросната учителка беше написала доста отдавна - "безработен китаист няма".
Според мен не е реклама, а тази жена е страхотен китаист и учител. Учениците й непрекъснато имат награди на състезания по езика в Китай.
И това че е страхотен учител, как го разбра?
Защото аз имам позната преподавател по китайски, която работи малко време в училището.
А това с наградите е като тези при състезанията по математика е периода  1 - 4 клас.
Права си, вече ме информираха. Но не знаех.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 13:44 от Татко Мецан

# 422
Olive това е китайски, не е индийски Wink
В Индия като английска колония, почти всички говорят английски. В Китай изобщо не е така.

Всъщност повечето индийци знаят как да си поръчат “сандвич” на английски. Simple Smile Само тия от по-горните касти имат от много добър до отличен английски. Иначе, официалните им документи - паспорти, свидетелства за съдимост, дипломи, документи от различни регистри са основно на английски.

# 423
Не им разбирам нищо на индииците от английския, а с китайци си пишем или с гугъл преводач или чрез посредник.
Преводите са скъпи.

# 424
Е, скоро бях в среща, шефове японци, индийци и останалите от навсякъде.Направи се забележка на колегата, която живее някъде в Ирландия, защото останалите не я разбираха🤦🤭.

И да добавя.. На никой вече
не му
пука призношението
какво е, или от къде си и от какво семейство идваш.. Всичко е колко можеш, знаеш, учил , показсл..
Професионално

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 20:20 от Илейн_112

# 425
Е, скоро бях в среща, шефове японци, индийци и останалите от навсякъде.Направи се забележка на колегата, която живее някъде в Ирландия и останалите не я разбираха🤦🤭.

И да добавя.. На никой вече
не му
пука призношението
какво е, или от къде си и от какво семейство идваш.. Всичко е колко можеш, знаеш, учил , показсл..
Професионално
Няма си идея в каква сфера работите, но аз дотук навсякъде виждам че им пука за произношението Wink
Английският е толкова масов, че със сигурност и с кофти произношение ще те разберат.
Колегите от Австрия слагат глагола на края на изречението, тези от Франция р-такт за световно. Колега от Шотландия трудно го разбирам като забърза. Та всеки си има своите различия.

# 426
Опитах накратко  да разкажа смешна ситуация, но май не успях:). Исках да кажа, че толкова различни и наистина “ кофти” произношения от всякакви държави, че вече се случва хора, които са уж с майчин английски( доколкото на ирландците може да е такъв) да не ги разбират.

А познавам две семейства, които бяха наели детегледачка китайка ( жената беше в майчинство и гледаше едновременно нейното и другите две) и всяко от семействата даваше хиляди левове за тази работа, годината беше 2016-2017.

# 427
Днес имах време да разгледам по-подробно класации на НВО сред 7 клас и ми направи впечатление, че в много софийски частни училища явилите се деца са много малко на брой- по 20-30 деца. Знаете ли защо? Не са ли доста повече децата, които се приемат?

# 428
  • София
Не, повечето ЧУ с малък капацитет да приемат деца. Не всички разполагат със сградния фонд на БШ или Британика, примерно. А и нали едно от предимствата на ЧУ са именно малкия брой деца в клас.

# 429
  • София
Здравейте,

Относно училища с детски градини: Еспа, Британика, Томас Едисън, Азбуки, Увекинд, Светлина, Иззи. Със сигурност има и много други.

За мен Еспа, Британика и Иззи са с много порочни практики и не бих ги избрала. Имам пряк опит и с двете. Светлина доколко учат не знам, но имат холистичен подход, нещо, което липсва в предходните две. Томас Едисън имат градина, която се слави с много добра подготовка - 101 Защо. Градината на Азбуки е Little Steps, не мисля, че децата се подготвят особено преди ПУК. Като цяло зависи какви са ви целите - подготовка, база, език, бюджет, подход към децата и тн.

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 20:27 от STRMFG

# 430
За Томас Едисън и Азбуки отзивите са добри, за Британка нищо не знам, с Изи Старт не бих рискувала.

# 431
  • София
Веда имат ясла и градина. Повечето деца продължават в единия 1-ви клас заедно после.
Росица са отлични като градини, после за училището в Иваняне нямам познати с отзив, все още са в градините децата.

# 432
Здравейте!Интересува ме някой наясно ли е дете в 8-и клас, което е записано в частно училище, има ли право на еднократна помощ от 300 лв?

# 433
  • София
След като ученици от 1-ви до 4-ти клас, записани в ЧУ, имат право на такава помощ, би трябвало и тези от 8-ми да имат.

# 434
Благодаря. Понеже ми казаха, че нямаме право.Ще проуча отново.

Общи условия

Активация на акаунт