Частни училища -информативно - дискусионна тема- 64

• 65 764
  • 799
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте!Интересува ме някой наясно ли е дете в 8-и клас, което е записано в частно училище, има ли право на еднократна помощ от 300 лв?
Да, получих си я миналата година (на две вноски като всички).

# 436
Здравейте!Интересува ме някой наясно ли е дете в 8-и клас, което е записано в частно училище, има ли право на еднократна помощ от 300 лв?
Има!
За всички осмокласници е тази помощ.

# 437
Това променяно ли е? Преди три години беше само за деца в ДУ.

# 438
  • София
От 2022 е промяната /в сила от 01.01.2023г./ и вече помощта се полага и на деца в ЧУ.

# 439
Браво, че са го променили!

# 440
Скрит текст:
https://impressio.dir.bg/litsa/napusna-ni-hudozhnichkata-tatyana-antonova

Ах Боже, ей сега видях това нещо и съм потресен. Ясно, че не му е мястото тук, но тук съм споделял за рисуването на детето и школата му...
Това е неговата учителка. Не мога да повярвам и не мога да пиша за нея в минало време... изпращаше рисунките на децата по конкурси в целия свят, знаеше всички конкурси... всяка година на годишните изложби по два часа траеше раздаването на наградите, повечето й деца имаха медали и грамоти...ние също... никога нямаше да се случи без нея...Страхотен човек, много добра с децата, със страхотно отношение, изключителен художник, който отвори вратата към света на красивото и изящното на толкова много деца! Ами че през юни я видях и говорихме... после дойде ваканция...и сега чета такова ужасно нещо!
Поклон пред паметта й! Никога няма да я забравим!

Айде рисуването при нас отече в канала...той няма да иска да ходи при друг учител...
Скрит текст:

# 441
Много съжалявам! Да почива в мир!

# 442
Здравейте,

Извинявам се, ако пиша в грешната тема.

Може ли актуална информация за детската градина към Френския Лицей във Варна?

Има ли друга детска градина във Варна с основен език различен от английски и български?

Ако има друга по-подходяща тема, ще съм благодарна за линк.

# 443
  • София
Здравейте. Братовчедка ми има момиченце, което декември месец ще навърши 5 годинки. Няма профил във форума, затова ме помоли да пиша от нейно име. Има нужда от информация.. става въпрос за град София.

От сега мисли.. къде да запише детенцето в първи клас, дали да бъде в частно училище - и ако да, кое би било най-удачно. Живеят в района на 133. СУ „Александър Сергеевич Пушкин“, така че мнение и за това училище също ще ѝ бъде в плюс.

# 444
  • София
Ако иска частно училище, трябва да знае, че масовият прием е в ПУК, което означава детето да кандидатства сега, т.е. вече да потърси на сайтовете на избраните училища сроковете за кандидатстване. В първи клас приемът вече е значително по-ограничен. Разбира се, има ЧУ, които приемат всички, но лично за мен такова ЧУ не си струва.
Иначе, за да получи информация, трябва да даде критерии, да каже какво търси.

# 445
  • София
Благодаря за отговора. Братовчедка ми търси нещо с насоченост към езици, както и да остане детство на детето, тъй като са ѝ разказвали за някои училища, че се стига до водене на децата при психолози заради начина на обучение.

Момиченцето проявява интерес към руски език, ходи на уроци по английски. Комуникативно и любознателно дете, обича да ѝ се четат приказки, да научава нови неща.

# 446
  • София
Във всички частни училища учат поне един чужд език. Два чужди езика в тази ранна възраст, когато още не знаят и български добре, на мен ми се струва прекалено и няма и особена полза.

Ако искат да учи руски, сигурно 133-то ще им свърши работа и щом им е в района няма да се наложи толкова малко дете да пътува по половин-един един час сутрин и вечер до/от училище. Частните училища са до около 17.00 часа.

Ако не искат стрес, според мен ЧУ с приемен изпит отпадат. И приемът е стрес за детето и после натоварванията са си сериозни.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 11:37 от Magenta2022

# 447
  • София
Не  помня  дали беше споменавано в темата, но прочетох, че от тази година отваря врати и начално училище БИЗИ.
За детската градина преди време бях чела доста лоши неща във форума.

# 448
😂😂😂😀😀😀😀
И учителката по китайски, която обсъждахме преди, е спомената и участва, че даже и автор на петицията била:

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/v-petitsiya-do-mon-uchiteli-i-rod … ka-na-vakantsiite

# 449
Сетила се Мара
Петиция да подкара.

Срокът за обществено обсъждане беше достатъчно дълъг да се подават мнения.

Чудно как 90 човека са подали официални коментари към МОН, а спорната й петиция събра 1500 подписа за един ден.

Аз не съм участвала в обсъждането й, защото като не харесвам някого, предпочитам да замълча.
Помня я от ковид изявите й, както и допълнително затвърдих мнението си, докато я гледах в "Стани богат".https://

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 21:11 от blueeyes

Общи условия

Активация на акаунт