Частни училища -информативно - дискусионна тема- 64

• 65 746
  • 799
  •   1
Отговори
# 450
Да, и на мен ми разказаха, аз не съм я гледал, но абсолютно потвърждават каквото казваш. В Стани богат пък съвсем не съм я гледал. Изложила ли се е?😂
Стана ми интересно като видях статията, че и тя организатор 😂 иначе петицията не съм я чел, не съм я отварял.

# 451
за дългата лятна ваканция никой нищо не споменава:smiley:
Директорката на училището , в което са моите деца ми сподели, че след дългата лятна ваканция най-трудно учителите "влизат в крачка".....масово не им се работи....

😂😂😂😀😀😀😀
И учителката по китайски, която обсъждахме преди, е спомената и участва, че даже и автор на петицията била:

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/v-petitsiya-do-mon-uchiteli-i-rod … ka-na-vakantsiite
Smiley

# 452
  • София
В кое училище директорката е с такова високо мнение за подчинените ?!... едва ли ги брои за колеги.

# 453

https://impressio.dir.bg/litsa/napusna-ni-hudozhnichkata-tatyana-antonova

Ах Боже, ей сега видях това нещо и съм потресен. Ясно, че не му е мястото тук, но тук съм споделял за рисуването на детето и школата му...
Това е неговата учителка. Не мога да повярвам и не мога да пиша за нея в минало време... изпращаше рисунките на децата по конкурси в целия свят, знаеше всички конкурси... всяка година на годишните изложби по два часа траеше раздаването на наградите, повечето й деца имаха медали и грамоти...ние също... никога нямаше да се случи без нея...Страхотен човек, много добра с децата, със страхотно отношение, изключителен художник, който отвори вратата към света на красивото и изящното на толкова много деца! Ами че през юни я видях и говорихме... после дойде ваканция...и сега чета такова ужасно нещо!
Поклон пред паметта й! Никога няма да я забравим!

Айде рисуването при нас отече в канала...той няма да иска да ходи при друг учител...

И дъщеря ми ходеше при нея. Изключително фина дама. Много тъжна новина.

# 454
  • Sofia
Здравейте,
Търся информация тази година имаше ли езескване към учениците на Питагор от 4ти клас да се явяват на изпит за да продължат в 5ти клас.

Моля, да ме извините ако това вече е коментирано. Не успях да го намеря в темата.

# 455
Да, явявали са се. Имаше обаче и някакъв допълнителен прием, не бяха запълнили местата.

# 456
  • Sofia
Дали става дума за вътрешен изпит, след който е обявен допълнителен изпит за незапълнените места за външни деца ?

Знаете ли от колко паралелки е випуска в 5ти клас?

# 457

По спомен - 2 броя.

# 458
Дали става дума за вътрешен изпит, след който е обявен допълнителен изпит за незапълнените места за външни деца ?

Не. Имаха три изпита за външни, техните един допълнителен и след приема обявиха, че имат свободни места.
 С четвъртокласник бях. Излизат ми всички реклами за прием:))

# 459
Здравейте,

Има ли някой впечатления от училище Шарл Перо във Варна (Дружба)?

Сградата ми изглежда изключително малка за толкова много групи/класове от 3г до 12г. Просторен двор, но страшно неподдържан и занемарен. Обраснал в трева. Без игрища за по-големите, и без площадки за най-малките.

Това не са най-важните неща, разбира се, но правят много лошо първо впечатление.

Ще бъда благодарна за мнения от личен опит с частното училище.

Последна редакция: сб, 07 сеп 2024, 15:24 от Katelyn

# 460
Здравейте,
Търся информация тази година имаше ли езескване към учениците на Питагор от 4ти клас да се явяват на изпит за да продължат в 5ти клас.

Моля, да ме извините ако това вече е коментирано. Не успях да го намеря в темата.
Имаше вътрешен изпит, последната седмица преди края на учебната година. Вътрешният изпит, по впечатление на децата е бил труден, повечето деца бяха под прага за прием от 70т. Същите деца влязоха в СМГ, НПМГ, ПЧМГ и от 2 паралелки едва 2-3 деца ще продължат в училището. Но истината е, че самите деца не се целеха в Питагор и не бяха мотивирани за изпита там - малко умишлен бойкот. В крайна сметка, всички желаещи деца, имаха възможност да продължат в училището след 3-те изпита. Класирането беше тайно - само с входящи номера, без резултати от изпитите. Тази година, випускът в 4 клас е 4 паралелки, та можеи повече деца да продължат.

# 461
А защо умишлен бойкот. От какво не с доволни?

# 462
А защо умишлен бойкот. От какво не с доволни?
Децата се изтощиха от състезания, изпити и НВО-та. Изпита за Питагор не го почувстваха за важен. По друг начин, не мога да обясня резултатите. А и всички бяха с настройка за друго училище. Може би, ако можеха да продължат без изпит, щяха повече деца да останат - щяха да си спестят много стрес през цялата година.

# 463
  • Sofia
Много точно казано!

# 464
Мисля, че това училище трябва малко да се приземи и да осъзнае, че няма как при тях да са топ топ децата на София. Не само след 4, а и след 7.
Иначе ще търсят генийчета и на 14 септември (справка - неколкократните им обяви за останали незаети места в 8 клас от това лято).
Не може само да искаш отличници, без насреща да предлагаш качество, хубава локация и т. Н.
А пък за пародията с униформите да не говорим....

Общи условия

Активация на акаунт