Частни училища -информативно - дискусионна тема- 64

• 65 419
  • 799
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Едно е да ходиш на уроци, за да схванеш материала, съвсем друго за да имаш 95 т. Вместо 92..

Но ходят, нали, така че аргументът с натоварването е неточен.
Иначе едни ходят за да (до)схванат материала, други, защото се борят за 90+ точки, случаи разнообразни.

Magenta, моя близка беше във филма с първокласник тази година, на 3 класиране ги приеха в Павлово, а имаха уседналост, първа група.
[/quotе

Сигурно някои ходят, така предполагам. Знам за мои познати от частно у-ще, които планират детето да ходи по Мат.

Явно или има много нови живущи в Бояна или този набор в квартала е бил по-голям.

# 766
Едно е да ходиш на уроци, за да схванеш материала, съвсем друго за да имаш 95 т. Вместо 92..

Но ходят, нали, така че аргументът с натоварването е неточен.
Иначе едни ходят за да (до)схванат материала, други, защото се борят за 90+ точки, случаи разнообразни.

Magenta, моя близка беше във филма с първокласник тази година, на 3 класиране ги приеха в Павлово, а имаха уседналост, първа група.
Искам да кажа, че ходенето на уроци за изпипване и допълнителна тренировка е съвсем различно от ходенето за научаване.

# 767
  • София
Е, да, сигурно например ако ти трябват  приблизително 90 т по предмет с подготовката от частното ще минеш и с 1 час допълнителен урок. А при държавното може и 3 часа частни уроци да не ти стигнат за тези точки. Това разбира се е много условно и индивидуално.

# 768
основен проблем в образованието е липсата на дисциплина в час. Дори децата, които имат желание да учат, са възпрепятствани заради шумотевицата, налагана от някои много волни натури и ангажирането на учителя със звероукротяване.

Точно този проблем с дисциплината в час ни прибуди да преместим детето от Мейпъл беър. Даже не толкова текучеството на учители.
Когато записвахме, ни беше обяснено, че селекция на децата е безсмислена за първи клас, защото са прекалено малки, променят се, вреди на разнообразието и т.н. Сега бих казала, че това е философията на училища, за които няма достатъчно кандидати.
А вие, родителите, какво направихте по отношение на дисциплината, за да съдействате на учителите?
Пак ще кажат, че скачам да защитавам училището, но както беше обсъдено в предишните постове, възпитанието на децата е преди всичко работа на родителите. Не напразно това си един от основните критерии при подбор наред с добрата подготовка.
От това, което съм видяла, мога да кажа, че деца с проблеми с дисциплината не се държат на всяка цена, даже напротив.
А това с философията, че училището е за всяко дете си е така и не мисля, че има връзка с броя на кандидатите.
А относно текучеството, пак ще кажа. Ако на някого му се е случвало да набира персонал последните години, е наясно за какво иде реч и че е доста трудно да се създаде екип. Въпреки всичко бих казала обаче, че подборът им на учители е добър и има стабилно ядро от преподаватели.
Миналата година беше голямо изпитание за училището предвид разрастването и отварянето на втората база и имаше доста забележки по отношение на организацията, но показаха умение да се учат от грешките си, да търсят помощ, когато е необходимо и да отстояват позиция.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 16:00 от mauvette

# 769
Какво точно могат да направят те?
Да се саморазправят?
Да вдигат скандали?
Да възпитават чужди деца?
Училището не вижда ли, че има проблем с дисциплината, че потърпевшите да правят нещо?

Предполагам, че преди да решат да прибягнат до крайната мярка с местене са провели необходимите разговори с  учители и управляващи.

# 770
  • София
Magenta, предвид застрояването там, предполагам, че липсата на места за първи клас ще стане трайна тенденция. Майката беше следила последните две години и тази е била най-проблемна.
Spensa, нали не твърдиш, че всички деца от ДУ ходят на уроци за научаване, това е абсурдно. 🙂 Иначе да, с пет допълнителни урока над тези от МОН е по-лесно да стигнеш 90+, отколкото с един. Това даже го изкоментирах в наборната тема. Но по отношение на натоварването, което и ме провокира да коментирам, излиза, че децата при вас са по-натоварени, защото имат повече уроци, но в учебно време. 🙂 А натоварването да отидеш допълнително на урок, било то за учене или надграждане, както и да го мисля - физически и психически, е едно и също - има го. На моя син му е приятно.

# 771
Не повече часове, а по-качествени.

# 772
Какво точно могат да направят те?
Да се саморазправят?
Да вдигат скандали?
Да възпитават чужди деца?
Училището не вижда ли, че има проблем с дисциплината, че потърпевшите да правят нещо?

Предполагам, че преди да решат да прибягнат до крайната мярка с местене са провели необходимите разговори с  учители и управляващи.
Фенси, училището взима мерки, повярвай. Виждала съм го с очите си. И това е причината детето ми да бъде в това училище. Самата ти си разказвала за проблеми на твоето дете с тормоз от страна на съученик. Училището има определени ресурси и ги включва за решаване на проблема, но няма как да направи чудеса, ако и родителите не се включат. Примавера не сподели подробности. С едно или няколко деца е имало проблем и изобщо какъв е бил проблемът, какви разговори са се водили, какви мерки са взети. Пак казвам, и при нас имаше деца с проблеми с дисциплината. След взети мерки, които не доведоха до резултат, децата не продължиха в училището.

# 773
  • София
При нас часовете по МАТ са седем - т.е. два повече от задължителните по план на МОН.

# 774

Адресирахме, естествено. Като група и аз самостоятелно, за да информирам и да попитам какви мерки ще предприемат. Те си знаеха, естествено, все пак тази дисциплина беше главно (не единствено) действащо лице в напускането на две учителки.
Беше ми казано:
1. Изпуснат е момента (детската градина) да се въздейства на тези деца, сега работи единствено много строгост.
2. Възпитанието преминава през родителите, но училището не получава съдействие по тази линия.
Толкоз. Няма неподновени договори в нашия клас, има напуснали по същите причини.

# 775

Адресирахме, естествено. Като група и аз самостоятелно, за да информирам и да попитам какви мерки ще предприемат. Те си знаеха, естествено, все пак тази дисциплина беше главно (не единствено) действащо лице в напускането на две учителки.
Беше ми казано:
1. Изпуснат е момента (детската градина) да се въздейства на тези деца, сега работи единствено много строгост.
2. Възпитанието преминава през родителите, но училището не получава съдействие по тази линия.
Толкоз. Няма неподновени договори в нашия клас, има напуснали по същите причини.
Колко са тези деца? Какво точно са правели, че чак и двете учителки са напуснали по тази причина? Колко сте напусналите?  И откъде знаете, че въпросните деца са още в училището?
Не знам, звучи ми странно да не можете да се справите с деца на по седем-осем години.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 17:06 от mauvette

# 776
  • София
Е, как да се справят с чужди деца? Аз се сещам за един начин, но е малко незаконен. Laughing

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 20:58 от sanaka

# 777
Колко са тези деца? Какво точно са правели, че чак и двете учителки са напуснали по тази причина? Колко сте напусналите?  И откъде знаете, че въпросните деца са още в училището?
Не знам, звучи ми странно да не можете да се справите с деца на по седем-осем години.
Струва ми се, че вече знаете отговорите на тези въпроси.
.

# 778
Е, как са се справят с чужди деца? Аз се сещам за един начин, но е малко незаконен. Laughing

Да говорят с родителите им, примерно. Все има начин да се справи човек с няколко гаменчета ли беше🙂
Ми, не, примавера,  не ги знам. Не следя какво се случва из цялото училище. Интересувам се от класа на моето собствено дете.

# 779
  • в страната на чудесата
Личният ми опит говори, че и родителите са гамени. С подобни екземпляри няма спасение.
Имам една забележка, ако ми позволите.
Умение е да се изразявате кратко. Има уроци за това. Ако решите да се присъедините към децата си.
Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт