Предложения за странни, необичайни и интересни имена! - 43

• 23 086
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
ВелИ е турско
Звездомир и Петромира са редки имена. Звездомир/ Звезделин беше една от идеите на майка ми за сина ми.
Ариана да не е кръстена на езерото в София?

# 76
Вели е с български презиме и фамилия. Вероятността да е кръстен на баба Велка или дядо Велко е по-голяма, отколкото коренът да е турски.
Ариана нямам представа на кого е кръстена.
Имената са от списък с проектанти, който ми попадна.

# 77
Здравослав

# 78
Познавам Недислав - на баба си Неда; и Вели, той е от ромски произход.

# 79
Стеа-Мария - млада жена. Първоначално помислих, че е грешка, но не, точно така се пише.
Както би казал сина ми - Whaaat?!?! Стеа-Мария, как и защо?!?!?
Аз и тия с двойните имена не ги схващам много, извинявам се ако тук има някой с такова име, но някак приемам Ана-Мария, Мария-Магдалена, онази певица как беше Ана-Никол, ама има и комбинации да ти умре коня от гъдел.
Еванджелина-Никол - скоро ми попадна някаква адвокатка мисля, че беше в някакъв сайт я бяха цитирали.
Или Силвин-Иван, този образ ми беше колега в университета.

# 80
Близначките, за които писах са кръстени на баба Пенка и дядо Петър (тъща и свекър), на 04.05 станаха на 8.
И аз не разбирам много тези двойни имена.
Май в някоя предна тема бях споделила за приятелка на майка ми, чиято дъщеря е Айлин, кръстена на някаква актриса от турски сериал вървящ по време на бременността и.

# 81
Близначките, за които писах са кръстени на баба Пенка и дядо Петър (тъща и свекър), на 04.05 станаха на 8.
И аз не разбирам много тези двойни имена.

Благодаря, Kaya. 🙂
Явно са спазили стриктно имената на дядото и бабата, а аз направих неточна асоциация с 29 юни и деня на св. Петър и Павел.
Представяте ли си ако бяха Петра и Павлина, родени а 29 юни, хем близначки, хем кръстни на двама светци - в един ден щяха да празнуват 2 рождени дни и 2 имени.

# 82
Лавина - колежка на 25

# 83
  • Sofia
Алегра Блъскова

# 84
Взети от изборни списъци

# 85
Из списък с дарители:

Парка
Теодос
Радилина
Пирин
Владилен
Бердж
Севина
Алекссандър (не е грешка)
Верина
Горица Белогушева
Дилиян
Демна
Женета
Миролюб
Пламина
Станиела
Чило
Юлкар Разбойникова

# 86
  • Замък сред облаците
От Демна се сетих за актрисата Домна Ганева. А Чило със сигурност е само Чило Попов.
Имах състудентка Севина.

# 87
  • Пловдив
Една баба Станка от моето детство имаше внучка Станиела. Миролюб се среща, и Миролюба Бенатова също. Wink Пирин, Владилен и Горица (старо име) съм ги чувала повече от веднъж. За Владилен казват, че е от ВЛАДИмир ЛЕНин.
Бердж ми звучи като турско.
Домна съм чувала, че идвало от Доменика, а Чило и той обясняваше от кое било съкращение, но той си е Чило, да.

# 88
Имам три приятелки с име Станиела, и не ми се е струвало странно име, едната е младо момиче на 20г, другите две са 50+.
Пирин се казваше кучето на чичо ми, една огромна немска овчарка, но явно и хора кръщават с това име.
А това Алекссандър с двете "с" съм чувала, че е пак от две комбинирани имена.

# 89
  • Sofia
Далина
Благородка

Последна редакция: ср, 08 май 2024, 02:58 от Doli

Общи условия

Активация на акаунт