Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

• 28 201
  • 433
  •   1
Отговори
# 360
Да, аз съм била на дълъг фаст, и по-дълъг от 7 дни също. Пия вода, кафе, понякога чай, приемам и по малко сол в кафето или смуча кристалче хималайска сол, понякога неовкусена газирана вода. Аз лично не се лишавам от магнезий, пия също и хормон за щитовидната жлеза, а при по-дългите приемам и калиев цитрат. Не съм приемала джиндифил (парченца) или лимон.
Също мога да посъветвам да се подхожда внимателно към по-дългите фастове и със съответната подготовка, както и да се внимава със захранването после.
По-дългите фастове сякаш са повече за темата за дългите "гладувания" (не харесвам изобщо тази дума).

# 361
7 дена не са шега, трябва много изкъсо да се наблюдава човек наистина. Повече от 3 не съм правила аз, те не ми бяха трудни но и аз съм си адаптирана. Това наистина май е по-скоро за другата тема, ами тя е по-малко активна и от тази тук. Не са много желаещите Grinning

# 362
Да, аз съм била на дълъг фаст, и по-дълъг от 7 дни също. Пия вода, кафе, понякога чай, приемам и по малко сол в кафето или смуча кристалче хималайска сол, понякога неовкусена газирана вода. Аз лично не се лишавам от магнезий, пия също и хормон за щитовидната жлеза, а при по-дългите приемам и калиев цитрат. Не съм приемала джиндифил (парченца) или лимон.
Също мога да посъветвам да се подхожда внимателно към по-дългите фастове и със съответната подготовка, както и да се внимава със захранването после.
По-дългите фастове сякаш са повече за темата за дългите "гладувания" (не харесвам изобщо тази дума).
Благодаря! Не знаех, че има и друга тема.
А според теб ще е добре ли да пия пай от лимон и джиндър или да си го спестя, докато правя фаст. И като отвори дума за добавки. Аз взимам магнезиев цитрат, телешки желатин и хидролизиран колаген. Всичко н апрах. Да продължа да ги взимам или да изчакам за след фаста? И последно- ораеила линси силови тренировки във фитнес, докато си била на вода или да остана само с крачките. Имам 10км на ден бързо ходене в гората до нас. Гледам да бъде всеки ден, но последния месец изкарах тежък грип и съм ходила рядко.

# 363
Е, желатин и колаген направо си ги брой храна... Няма логика да се притесняваш за един чай с джинджифил а да приемаш тях.

# 364
red soul, бих пропуснала желатин и колаген (поне аз), ти ще трябва сама да прецениш за себе си дали искаш да си съвсем близо до воден фаст или ще добавиш и някой малък компромис. Зависи и какви са ти целите и защо го правиш. Дали целиш максимална автофагия или не. Някои хора "гладуват" и на плодове с чай и мед, други на определено количество зеленчуци, трети на бульон, четвърти просто "имитират" фаст (приемат под някакво количество калории за деня) и т.н.

# 365
Да, затова питах. Целя максимално изчистен фаст. Днес гледах, че за някои няма проблем черно кафе, мисля да пия, очаквам да съм с още по-ниско кръвно.
Не ми каза дали тренираш, докато си във фаст.Съветите са да не си применяш навиците и в никакъв случай да не лежиш само. Аз съм правила тридневен и нямах проблем и с липсата на храна и с енергията. Сега е доста по-амбициозно, но мога да спра по всяко време, ако не се чувствам добре.
Не намерих другата тема.

# 366
Ходя доста, правя клекове, леки упражнения или вдигам гирички, но като цяло го карам по-леко с тренировките по време на дълъг фаст.

# 367
red soul, правя 36 часови фастове
само на вода е по-лесно, лимона остъргва стомаха и те гони на ядене

не знам причината да искаш да си причиниш 7 дни глад,
но (според мен) приблизителен подобен резултат ще получиш и с два 36 часови седмично

аз съм свикнала на неядящ режим, но след житния яко обърках захранването,
а ям малко, не се нахвърлям на храна и теоретично знам правилата,
на житния след третия ден почти бях спряла да ям, но след третия ден бях спряла и да свалям кг

сподели си целите и пак си помисли, защото зимата не е най-подходящият сезон,
сега като ти пиша е -5 градуса, а тресе яко студ, ако не ядеш

това е темата за пълен глад
https://www.bg-mamma.com/?topic=1555564

# 368
  • Варна
А имате ли предпоставка за злокачествено заболяване, че ще се автофагирате за цяла седмица, че и с 10 хиляди крачки на ден? Това е стрес за организма. През септември поставих рекордът си от 700 хиляди крачки. Остана ми да покоря и 60 хиляди крачки за ден (за постижение в крачкомера на телефона).
Преди седмица се върнах отново по-сериозно към 24 часа фаст с минимален прием на въглехидрати и увеличен прием на здравословни мазнини и отново виждам позитивна промяна, включително по кожата си.
Явно съм голям женчо, щом мога да се похваля едва с 35 часа фаст, но и по него време с изминати 34 км в пресечена местност. Бях с 17 кг повече от сега. Буквално се чувствах безсмъртен и не ми се спираше. Не усещах умора, нито глад... Само че тялото и умът са различни неща. Бях се изсилил доста за възможностите си и получих запушване на кръвоносен съд в левия крак. Неприятен отток, болка и нужда да лежа през повечето време за около седмица, както и да пия аспирин. Оправих се, но понякога си мисля - Добре, че не беше в главата и да ми се случи по друго време.
И тогава започна моето приключение с фастове, крачки, рекорди, покоряване на връх Ботев и силно ограничаване на брашно, захар и олио поне през различни периоди. Кръвното ми се оправи. Триглицеридите ми ги докарах поднормени. Значи има ефект!
Иначе и на мен ми е интересна темата. Доста клипове съм изгледал за ползите от фаста и все внедрявам и пробвам нови неща.

# 369
  • Стара Загора
Здравейте на всички! Включвам се в темата. До сега не съм била редовна с фастовете, правила съм 36 часови от дъжд на вятър, но от една седмица реших сериозно да започна 16/8 . Като прозореца на хранене ми е от 8до 16часа. Чувствам се много добре, абсолютно никакъв  глад нямам и вече съм -2 кг , което е чудесен резултат . Имам още 2-3 кг да сваля , за да си стана оптималното тегло. Много се впечатлих от резултата, защото преди това само с калориен дефицит не мърдаха. Бях в дефицит 2-3 дни и после се връщах към нормално хранене, просто изпитвах глад. За сега с фаста нямам такъв проблем. Включих и прием на хуск , който допълнително дава усещане за ситост.

# 370
  • тук и там
Записвам с да ви следя.Преди години с интервално хранене,тренировки и хранене със салати предимно(но много богати,тип основно хранене) свалих 7 килограма.Но бях с близо 10 години по-млада..Сега,на 50 не знам дали ще се получи. До сега не ми се получаваше гладуването,сутрин и на обяд ми се хапваше,макар и по хапка от нещо,но и килограмите яко нагоре тръгнаха последните години.Та мисля пак да опитам.Мисля да се храня всеки ден от 16ч до 20ч в четири часов прозорец,пак като преди,да видим..Вчера изкарах без затруднение,днес съм малко гладна,но малко по малко ще свикна.Започвам от 88.8 кг.Поне лесно се помни-три осмици..Blush

# 371
  • Стара Загора
Успех, и честит празник на всички!
Аз съм много доволна за 8 часов прозорец нормално хранене вече съм -3кг остават ми още 2 да сваля. Важно е, че дори и по-бавно последната 1-2седмица съм все надолу почти без глад реално.

# 372
  • тук и там
Днес ми е едва трети ден.Вчера тренирах следобед(30минути кростренажор,30 минути вървене на пътека,5мин гребен тренажор).Друг път ми е окей такава тренировка,имам сили и за още..Вчера едва изкарах ,още на кростренажора щях да се откажа без малко,нямах никаква сила и енергия.Така ли ще е от тук нататък?Имам разни фат бърнари,които дават енергия-май че трябва да ги започвам,иначе не виждам как ще изкарам нормална тренировка.

# 373
  • гр.Пловдив
Хранене в интервал 18ч-22ч към кой прозорец спада?

# 374
Днес ми е едва трети ден.Вчера тренирах следобед(30минути кростренажор,30 минути вървене на пътека,5мин гребен тренажор).Друг път ми е окей такава тренировка,имам сили и за още..Вчера едва изкарах ,още на кростренажора щях да се откажа без малко,нямах никаква сила и енергия.Така ли ще е от тук нататък?Имам разни фат бърнари,които дават енергия-май че трябва да ги започвам,иначе не виждам как ще изкарам нормална тренировка.
Драстични промени в храненето или режимът на хранене често изискват адаптация. Дай си 2 седмици поне и след това преценявай дали ти пасва или трябва да промениш нещо.

Общи условия

Активация на акаунт