Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

• 28 202
  • 433
  •   1
Отговори
# 345
Аз с купешки кефир си правя обикновеното кисело мляко в нас. И винаги ми се получава. Става доста гъстичко и с него.

# 346
Промишлените кефири са с по-малко разнообразие от щамове доколкото знам, за да е по-лесно да постигнат еднаквост и постоянство. Има и стартерна култура за кефир която се продава във вид на сашета прах, за нея същото се отнася.
Иначе има и от тях някои доста вкусни, от купените харесвам един от Берьозка.

# 347
  • гр.Пловдив
Глад от 6 до 18ч и след това нещо леко за вечеря води ли се някакъв фастинг или и леката вечеря се обезсмисля ?Thinking

# 348
12 часа аз лично не бих го нарекла фаст. За мен, това е нормалния период, през който се спи (основно) и не се яде. Ако е отделно от нощното нехранене, най-добре да няма лека вечеря, а направо да се слеят, това вече си е 24 часа и си е фаст.

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 15:38 от Nevermoresleep

# 349
Глад от 6 до 18ч и след това нещо леко за вечеря води ли се някакъв фастинг или и леката вечеря се обезсмисля ?Thinking
Нещо не схващам така както е написано. Т.е. от 6 до 18 не ядеш, така както си го написала. Кога ядеш тогава? И ако до 18 ти е времето за неядене, защо трябва да е леко храненето после а не нормална вечеря?
Идеята на интервалното хранене не е да си недохранена а само и единствено да имаш определен период от време в който не ядеш. Т.е. храната ти която е нормално за деня просто се преразпределя в по-тесен интервал.
12-13 часа без храна принципно стават, ако сега започваш и ако си свикнала да нямаш и по толкова. Ако чакаш само от тях да видиш някаква разлика... по-скоро едва ли.
Скрит текст:
Не че не познавам и такъв случай но там ставаше дума за жена която през деня не се ограничаваше от нищо, а вечер пред телевизора изяждаше по цял пакет пуканки за микровълнова, на които добавяше и допълнително масло Grinning Та като спря похапването късно вечер, си имаше разлика при нея, тя имаше и много наднормено тегло като почна.

# 350
Цоп в темата 🤗
От скоро запознах 16-18 часов фастинг, до 16 часа нямам дискомфорти, като цяло е моето. Ще пробвам според графика 18-20 часа. Целта ми е да изчистя още 5 кг мазнини , като тренирам 4 силови тренировки от години и ако успея 5та нещо леко.
В часовете пия кафе и чайове с еритритол.
За мен действа този метод, следя стриктно калории , приготвяне храна всеки ден , 1200-1300 кал ден. Хранете преди и след тренирвовка, около 17/18 ще пробвам до 22 ч. Лягам нощес .

Може ли вашия опит за доказан про/пребиотик дългосрочно , нямам някакви оплаквания.

# 351
Аз пък исках да попитам друго дали е срещал някой като инфо. Слушах някакви подкастове на диетоложката Енджи Касабие и тя каза че хора с гликиран хемоглобин под 5,2; 5,3 интервалното хранен не било подходящо за тях и вместо да слабеят, щели да пълнеят.  Търсих инфо по въпроса, никъде не намерих нищо.

# 352
На мен лично ми се струва пълна глупост това. А и гликиран хемоглобин над 5,2%-5,3% вече не е чак толкова ок...Не е ясно на какво се базира изказването и'.

# 353
Мда, доста неясно изкзване и без обяснение, само на база на стойност на гликиран не може да се категоризира така на едро.

# 354
Аз пък исках да попитам друго дали е срещал някой като инфо. Слушах някакви подкастове на диетоложката Енджи Касабие и тя каза че хора с гликиран хемоглобин под 5,2; 5,3 интервалното хранен не било подходящо за тях и вместо да слабеят, щели да пълнеят.  Търсих инфо по въпроса, никъде не намерих нищо.
Без да съм търсила, подозирам че няма и да намериш никъде другаде да се твърди това, ако ме разбираш Grinning
Сега, тя може и да е имала предвид че хора с ГХ над тази стойност се предполага че са с ИР и че фастовете са им много нужни. Даже и ще е права ако го каже така. Но от това не изхожда обратното - че с нисък ГХ ще си навредят или ще напълнеят, това не знам какъв зъл гений трябва да си за да го измислиш. Ако това е логиката де. А се напъвах доста да видя някаква логика, поне аз друга не можах...

# 355
Ами притесни ме тая жена. Защото моя ГХ е до 5. Предни години 4,8; 5; 4,9. А това хранене ми допада по-скоро, отколкото имам да слабея. Но пък ако почна да качвам, а мерси. Търсих, гледах, прехвърлях какво ли не в тая връзка. Никъде не намерих и дума за това твърдение. Не я знам къде го е чела, научила, разбрала. Тя нали за докторка се пише, освен на някой симпозиум медицински да се е коментирали, и аз не знам. Но тя не се и аргументира, защо така. Та....

В интерес на истината, докато търсех нещо повече за това твърдение, ми излезе още една наша съфорумка със същата чуденка като моята, в темата за Инсулинова резистентност. Изглежда и тя е чула същото, защото го споменава като мен Simple Smile

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 22:04 от vici75

# 356
Спомена го някой в темата за ИР наистина, там също се изумихме дружно.
Не може ме убеди някой в това, ще трябва доста сериозни изследвания да го подкрепят и то множественото число не е случайно, с едно също няма да се убедя. А така без аргументи пък съвсем.

# 357
Здравейте, някой в темата да има опит с дълъг воден фаст. 7 дни, примерно. Доста видеа изгледах, мисля да започна утре.
Мога ли освен вода да пия чай, който си правя от лимон и джинджър?

Последна редакция: вт, 18 фев 2025, 17:29 от red soul

# 358
  • Варна
Здравейте, някой в темата да има опит с дълъг воден фаст. 7 дни, примерно. Доста видеа изгледах, мисля да започна утре.
Мога ли освен вода да пия чай, който си правя от лимон и джинджър?

В няколко видеа на хора с високо доверие у тях и голяма аудиотория предлагат да не се гладува повече от 3 дни и през това време да си набавяте достатъчно електролити. Ако не ви се налага, не се изсилвайте за повече.

24 часа на седмица, 48 часа в месеца, 3 дни два пъти в годината. Изберете и как ще се чувствате добре.
Ако нямате предварителна подготовка и не сте подготвили организма си да се храни от собствените ви мазнини, не си го причинявайте.

# 359
Имам някакъв опит, да. Знам. Внимателна съм и ще бъда. За захранването после, също.
Идеята ми е за 7 дни. Ако нещо не съм добре, ще спра, разбира се.
Исках да знам само, дали тук някой има такъв опит.

Общи условия

Активация на акаунт