“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №7

• 40 944
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Ето от Нова.бг: Липсващи останки разкриват името на убиеца в „Есента на демона“
Чий ли гроб ще ровят? Да не се окажете прави за мъжа на Мия? Аз не го вярвам, но…

Благодаря за линка! Обещават да има развръзка и да се разбере името на демона. Ще съм доволна ако това се случи в 11 епизод, е финалът да ни покаже ретроспекция на миналото. Подозирам, че при отварянето на няколкото гроба ще открият, че единият е празен. Или във всеки един ще липсва по нещо, примерно череп и т. н. Чудя се каква ли гледка ще остави без думи Заимова и Харитонов на влизане в скривалището на Тороманов! Дали не си слага край на живота!
Успокоих се, че не съм единствената, която сънува сериала и която брои дните и часовете от епизод до епизод.

# 481
  • España
Мъжът на Мия е погребан в София. В сезон 1 имаше сцена на Мия и дъщеря й на гробището.
Сигурно за 3-ти или 4-ти път ще я публикувам , но :
Скрит текст:
Това е гробът на мъжа на Мия . Сцената е от централните софийски гробища . Мия е била свидетел на убийството му , когато е изпълнявал служебните си задължения като барета ! Нито е възкръснал , нито пък Демонът смята да я наказва за смъртта му, според мен. Те са се разбирали чудесно , а тя самата е опустошена след неговата загуба . Демонът търси друга справедливост . Извикал ги е с Филип , защото е подготвял отдавна за отмъщението си и иска да се изправи срещу най-добрите , а във “филмовата действителност те са топ-ченгетата на държавата , работили по случая в Родопите ….а и все пак гледаме продължението на “Дяволското гърло “, иначе разследващите щяха да бъдат други  и филмът отделен .  Подозирам , че демонът е изучил детайлно убийствата , които извърши Асен , даже е възможно той “де се е вдъхновил” от “случая в Родопите”, като е започнал да се подготвя за нещо много по-грандиозно: “ В Смолян беше фарс, а сега ще е трагедия” ( един вид : “аз съм по-добрият, опитайте се да ме хванете ,ако можете”) Така мисля . А ако Дора изобщо има нещо общо с убийствата , то по-скоро би мъстила не заради брат си , а за нещо свързано персонално с нея .
Гробовете , за които говорят в трейлъра ще са точно от района на Велико Търново ( черепът в леговището на Демона) . Може евентуално да открият зад зида стари студентски снимки , в регистъра на Университета по картоните да сверят имената и така…..
Два последни доста динамични епизода ни очакват ! Нямам търпение !
И в “Дяволското гърло “ , беше така ….просто сме позабравили . Разплитането тръгна след срещата с героя на Иван Налбантов в предпоследния епизод . Иначе …и там имаше доста отклонения от основната линия : сириеца; пчеларя; изчезналото дете; Лазар….

Последна редакция: ср, 08 май 2024, 16:53 от Воден пъпеш

# 482
Привет, през последните седмици доста коментари четох тук и във ФБ, но да напиша и аз... как ги виждам обобщено нещата Simple Smile :
Сериалът е брутален, наистина. Трябва да сме много щастливи, че има такава БГ продукция и то вече 2-ри сезон.
Най-уникалното е, че разпалва така хората да коментират, мислят и да разследват - кой е убиеца ?

Първо - Според мен за всички трябва да е ясно, че на "Демона" някой му помага... Още в самото начало на Епизод 1, при отвличането на Елдърова се виждат в колата 2-ма човека на двете седалки в колата (Макар че полицията каза, че колата и е засечена от камери и е била карана от Мъж с маска... дано не е снимачен гаф).
"Момчето", което взе гюдериите и го гониха на Царевец в Сезон 1 си е Фичето, вижда се от снимката ? Отделно още, когато Филип отиде за първи път да търси професора, имаше кадри от преснимане на книги и т.н., според мен той пряко предава инфото на убиеца и може би му помага - физически.

И вече за "Убиеца" :
Изключвам в разсъжденията си варианта, в който този пич Калоян Трифонов  се окаже убиеца, защото лично на мен ще ми "убие кефа" от целия сериал, но наистина може нещо да е син на професора или професора на млади години и т.н. Странно е, че е на челно място при главните актоьри в премиерата на филма.

Според мен от сцените в обежището му (на "Демона"), когато беше отвлякъл дъщерята на Десподов и трудно разпознаваемите кадри, които ни предоставиха - вариантите се свеждат до Елдъров или Кърджиев...

*Елдъров - още от Епизод 1 ми беше основен заподозрян, но сега вече двамата са ми на кантар с Кърджиев, след тези улики, че ще се окаже нещо от общото им минало. Иначе по пътя на логиката Елдъров си има 100% мотиви, познава професора и Фичето (може да е "партия" и с двамата при убийствата). При визитата на Мия и Филип в къщата на Елдърови - няколко пъти показаха скрин с исторически книги (история на България, Рим и т.н.) и кръст пред тях, гневните му физиономии не са доказателство, но са доста филмиращи и подозрителни и най-вече - Снимката на Елдърови прегърнати я има на стената в къщата, същата снимка разпечатана я има и на таблото на убиеца, както и снимка на мъж, войник (и на Елдъров ми прилича и на Кърджиев - на млади години.). Ами котката ? На всички пак е ясно, че котката се върти около убиеца и показа на Филип местопрестъплението, когато беше убит адвокат Смилев ? Елдъров им каза, че котката била изчезнала, а се върти покрай убиеца... и ясно се видя, че когато в края на Епизод 2 го удариха по главата, котката мина веднага покрай него в къщата му... т.е. може да си движи с него постоянно. И на повечето кадри си личи, че това си е точно тая котка - Бастет, с това сиво петно на главата. И този гняв, с който гледаше Мия и Филип, като се запознаха още с него... в джипа му, все едно не ги вижда за първи път, и тая снимка от Епизод 1, на залез слънце, която съм прикачил... доста прилича телосложението му, може да е на покрива на къщата му това.
*Кърджиев - тук на всички е ясно. Евентуален мотив - инцидент от миналото, доста вероятно да е учил с тях и да ги познава от миналото. Познава изключително добре историята в детайли, има помощник за престъпленията (Фичето). Ситуацията от Сезон 1 може да се повтаря, заподозрян от Мия, махане на фокуса от него и накрая да е той. Някакъв вариант дори има и да са тримата, все пак професора спря в конферентната зала Елдъров, все едно му казваше, спокойно, на всеки ще му дойде времето.
И с оглед на това, че и по телосложение от снимките ми прилича на Елдъров/Кърджиев убиеца, то изключвам Грудов или Илчев (според мен), защото първо , че са много ниски, второ са много млади и не виждам пряко - как ще са замесени в общо минало с жертвите. Единствено беше интересно, че на Илчев името му го пишеше на телефона, който Тороманов видя с надпис "Принцът на мухите", след убийството на Смилев. Бях чел интересна теория, че все пак Илчев е компютърен гений, може нещо да е замесен по хакването на телефоните им и т.н., но по-скоро го виждам, като добър герой в крайна сметка. Също с тези уши Илчев, има някаква минимална прилика с убиеца в обежището, но трябва да е нещо с махане на перука или т.н. Иначе също интересно беше, че в Сезон 1 онанираше в тоалетната, след като беше гледал в бара дъщерята на Десподов, но това са пак някакви далечни теории.
Такива улики от сорта на - кой имал алиби (Елдъров бил извън града във вечерта на убийството и затова не бил той), кой се компрометирал (Елдъров, след като скочил директно да убива с ножа и затова не бил той), убиеца левичар, на инвалидна количка (Кърджиев) и затова не бил той и т.н. То е ясно, че убиецът ще се прикрива следите и завърта главите на полицаите, както в 99% от заподозрените в такива филми Wink)

В крайна сметка... преди Епизод 11, който е утре вечер, то твърдо залагам на главен заподозрян -  Елдъров № 1, Кърджиев № 2 | със съучастник - Фичето.

Поздрави на всички ! Супер сте Simple Smile

Не пишеше Илчев, пишеше ИМЕНА. Simple Smile

# 483
И там(в Дяволското гърло )  имаше гроб (на майката на Асен ) , който се оказа празен и от там потвърдиха коя е майка му и , че е жива .

# 484
Чий ли гроб ще ровят? Да не се окажете прави за мъжа на Мия? Аз не го вярвам, но…

Благодаря за линка! Обещават да има развръзка и да се разбере името на демона. Ще съм доволна ако това се случи в 11 епизод, е финалът да ни покаже ретроспекция на миналото. Подозирам, че при отварянето на няколкото гроба ще открият, че единият е празен. Или във всеки един ще липсва по нещо, примерно череп и т. н. Чудя се каква ли гледка ще остави без думи Заимова и Харитонов на влизане в скривалището на Тороманов! Дали не си слага край на живота!
Успокоих се, че не съм единствената, която сънува сериала и която брои дните и часовете от епизод до епизод.
Тази теория звучи доста добре, въпреки че някак не искам Тороманов да умира, като изключим трудно разбираемият му говор, аз си го харесвам 😁 Ако разберем името на Демона, вероятно ще е в края на епизода, и ще оставят 12-тия като за развръзки и мотиви поне според мен.
Кмета изобщо не ми е заподозрян, вижда се, че човекът иска града му да е чист, хубав и с добро име. Ще помогне на Мия и Филип с разследването, а те може би ще му помогнат с отстраняването на Десподов, т.е да го вкарат в затвора. Не мисля, че той ще е жертва на Демона, ще го хванат преди отмъщението да е дошло и за него.

# 485
Връзка между жертвите ще се разкрие по снимки от миналото, ще има липсващи/намерени останки в гроб, ще се намерят доказателства за злоупотреба с власт, ама иначе нищо общо с първия сезон.
Карай да върви, дано поне нещо интересно излезе на финала.

# 486
Идеята кметът да убиец ми харесва много, но мотивът ми се губи. Пък може липсващия човек от групичката да е баща/майка му. Но, разбира се, ние не знаем нищо за миналото му.
Кмета се противопостави на Десподов, явно иска да унищожи бизнеса му (бензиностанции, завода за боклук и пр.) Не току така е оставен за последно. Има нещо гнило, дали кмета няма да се окаже син на Десподов
Или пък баща на библиотекаря? Rolling Eyes

Така де, освен това, че еди кои са си били в един випуск някъде си, нищо друго не знаем за годините горе-долу на другите. Защото те и тези от същия випуск нещо леко варират във възрастта си.
Кметът да е баща на библиотекаря. 😳 Той е доста по-млад от него. Защо трябва някой да е син или дъщеря и тн.? Жертвите са направили нещо в миналото за власт и пари и сега убиецът отмъщава! Очевидно Тороманов се сети защо отмъщава, но е и кой е! Ако знаеше кой е, нямаше да нареди да извърлят гюдерията, която намери. Просто не иска да се разкрие извършеното от тях. А и не се спомена от къде са парите на Десподов и защо всички са “работили” за него!

# 487
Някой спомена пак Елдъров. Аз мисля, че няма да блесне като Демона, а само ще има роля за развръзката, от него ще разберат нещо ключово. Нещо като 1-ви сезон, първата жертва и любовницата /Диана Димитрова/. Тогава беше първите 2-3 епизода докато я разпитат, после изчезна.Чак към края опряха пак до нея - нещо за часовника, оттам се изясни, че е убит в пещерата /за което към момента нямаха идея и беше загадка/.
Друг аргумент - не ми се вярва убиецът да е показван 2-3 епизода и после да го няма 6-7 епизода. Ако е от вече познатите лица мисля, че доста по-често и регулярно ни е бил пред очите, да са ни дразнили едно хубаво с всякакви вметки  Stuck Out Tongue
И нещо относно гюдериите от моста. Онзи човечец продавач не беше млад, та и на 20 и 40г може да му младее и да го нарече "момче". А ако е от някое село в региона и идва там само да продава, не е задължително да познава визуално кмета. Всичко това просто за протокола:D Кметът не ми е от основните заподозряни /странен ми е само откак се появи с Дора/.

Колко ли от теориите сега ще изглеждат безумни после, като го разкрият /щом в 1-ви сезон чак Чанова е била на прицел и кой ли не/. Trollface

# 488
След всички версии, които премислих и след всеки, в който се съмнявах все повече си мисля, че ще е някой, който не подозираме въобще. И в в тази линия, защо да не е Десподов?! Абсолютно непроницаем, никаква реакция при новината за любовницата му. И дъщеря му остана жива, защо да не е постановка, за да отклони вниманието от себе си?

# 489
  • Стара Загора

Туше !
 Ще се окаже , че убиеца е мъжът на  Мия. Не случайно Тороманов казва на Мия , че тя трябва да се сети.
  Предполагам, че няма да е действал сам.

Последна редакция: ср, 08 май 2024, 19:05 от wanconboy

# 490
И на мен ми е любопитно как Гери и Митко ще сварят Тороманов в свърталището му? Оставали без думи.
А да крие пари зазидани в стената - в кой век живеем? Тези пари толкова бързо се обезценяват. Да не се окажат 100-200 левки от миналото ха ха. Но наистина, извън шегата - каква глупост ще е, ако зад зид се крият чисто и просто пари?!? Каси няма ли? Сейфове? Офшорки? Швейцарски банки?!!

# 491
Заимова и Харитон май ще се натъкнат на убития Тороманов. Според мен Куката знае защо си отмъщава убиецът, но мисля, че не е сигурен кой е или къде е. Или не знае какво е станало с детето/децата на пострадалите, или са пострадали много хора.
Скрит текст:
Воден пъпеш, прочетох по диагонал за Алис Флетчър и Кушинг. Франк Хамилтън Кушинг е смятан за предател от племето зуни, обвинили са го в кражба на свещени артефакти. Има и някаква история за открадната земя на зуните от правителството, ама той уж се е опитвал да помогне.
Алис Флетчър и законът Дос (урежда правото на собственост върху индианските земи, преразпределението на земята и частната собственост), доколкото схванах, прецакали са индианците. Да не иде реч за реституцията в България, гори, земи? Или артефакти?
П.П. За Алис Флетчър се е предполагало (но информацията не е потвърдена, срещнах го само на едно място като предположение защо губи връзка със семейството си), че е била насилвана от втория си баща. Едва ли е това, ама все пак ...

# 492
Сега наваксвам с последните два епизода - ами очевидно моят любимец Илчев не е убиецът - твърде миличък и безобиден е. Това ме радва, защото ме кефи и е хубаво да има положителни герои.
От анонса за следващия епизод щом ще ровят стари гробове, очевидно има връзка смъртта на Язов, който е бил в приятелската групичка на убитите. И кой е експерт по ексхумации? Дора е убиецът - поздравления на всички, които рано се ориентираха, че всичко е свързано с миналото на Мия и е тя. Пак много по-добре от директора.

# 493
  • Русе
Хайде демоните в Хелс Китчън Blush

# 494
Илчев в ХК е с много дълга коса, отива му. Той беше едно от предположенията ми за Демона в началото, но в последствие категорично го отписах.

Общи условия

Активация на акаунт