Бебе на 4 м ,помощ неспокоен сън

• 868
  • 15
  •   1
Отговори
Мамита помагайте, беба е почти на 4м , вече 2 месеца нощния съм е ад, до сега давах дентокинд, има ефект ,но минимален, някоя мама давала ли е шуслерови соли номер 7 ,помогнаха ли ви, и как се дават?

# 1
Не мисля,че на 3 месеца са зъби ,вие казвате вече 2 месеца ,тоест детето е било на 1 месец ,когато е започнало да не спи . Не знам кой ви е излъгал ,че са зъби,но по-скоро са колики . Търсете проблема другаде ,а не в зъбките

# 2
В какъв смисъл нощният сън  ад? Не иска да спи? Буди се често? Не заспива?

# 3
  • Поморие
Мамита помагайте, беба е почти на 4м , вече 2 месеца нощния съм е ад, до сега давах дентокинд, има ефект ,но минимален, някоя мама давала ли е шуслерови соли номер 7 ,помогнаха ли ви, и как се дават?
И при нас сънят е мисия невъзможна. Госпожица на седем месеца се събужда всеки път между един и три, за да суче и после не иска да заспива, пищи при оставяне в кошарата, люлеене на ръце не помага и се разкарваме из къщи с количката. Само така заспива. Но после се събужда отново след два часа и следва пак хленчене и разкарване с количка. И на всичко отгоре става преди баткото - между седем и осем. Нервите ми вече са опънати като струни, едва издържам това темпо. Ще търся консултант по сън, ако не помогне - не знам, ужасно е с две деца с лош сън! 😓😓

# 4
Консултант по сън е нещо, от което аз съм много доволна, така че препоръчвам.

Това, че се буди през нощта в настроение за игра може да е знак, че през деня спи повече от нужното и не се изморява достатъчно. На 7 месеца таванът за дневен сън е 3.30 минути, но за мен това е много и моето дете не го оставях да спи повече от 3 часа, разпределени в 2-3 дремки. Иначе през нощта също се будеше в настроение за игра.

Сутрин е добре да става до 7.30, а вечер да ляга до 20.30 ч. Горе-долу това са отправните часове, около които е добре да пробвате да завъртите режима.

Когато моето бебе се буди през нощта, не я занимавам. Давам биберон и я оставям. Тя си бърбори, върти се и заспива. Почне ли се един път с други дейности, няма да заспи.

# 5
  • София/Севлиево
Може да прочетете и за скоковете в растежа.Беше ми много смешно, когато четох за тях, защото когато големият беше бебе нямаше такива неща,а и той бе много спокоен, обаче се оказа много полезна информацията за тях и при малкия се наблюдаваха много отчетливо.
Не мисля че са зъби,но може да пробвате с Камилия (на малчо му помагаше,дори когато вече му бяха избили всички зъби и просто понякога бе нервен).

# 6
Заспива трудно, цяла нощ охка, пъшка, върти се, буди се често

# 7
Вижте по-горе какво съм писала. Има количество дневен сън, което ако се премине, през нощта не им се спи, защото са си взели съня през деня. Отделно че на тази възраст още не могат да свързват много добре циклите на съня и това също е причина за будене. Как спи през деня вашето бебе - кога става сутрин, колко са дремките, кога е последната и в колко ляга за нощен сън?

# 8
Не искам да Ви отчайвам...  Моето е вече на 1г и 10м и не съм видяла сън. От новородено спи неспокойно, като си има пикови нощи и по- спокойни нощи. Иначе, да, давала съм сол номер 7. По 3 хапчета вечер преди съм, но не помня на каква възраст е бил. Най - добре се консултирайте с педиатъра. Успех

# 9
Извинявам се, че спамя в твоята тема, тъй като със сигурност не мога да помогна, но мога и аз да се оплача. Моята бебонка е на 3,5 месеца и почти откакто се е родила не спи денем. Имаме 3 дремки по 30мин.макс. И това е за цял ден. Сами се сещате с толкова малко сън какво е настроението й. Цял ден рев, мрънкане, нервно ритане и драскане. Ужас. Нощем се буди два пъти и ми трябва поне час, за да я приспя пак. Отгоре на всичко заспива САМО на ръце, люшкане до откат върху една възглавница.🤪По едно време заспиваше в количката, сега и това не става. Рев до бога. Не ми се излиза от вкъщи вече. Никога не е заспивала сама и никога не е заспивала без рев. Плаша се вече да не се повреди от толкова люшкане и крещене. Пробвала съм какво ли не. Имаме хибридна раница-рев, слинг-рев, вибриращ шезлонг-рев. Водила съм я на четирима различни педиатри, ортопед и гастроентеролог. Всички казват: "детето е здраво, просто е лесно възбудимо". Знам че да си майка е трудно, но вече ми иде да се гръмна. Знам и че никой тук не може да ми помогне, но ми се искаше някой с подобно дете да ми даде надежда, че ще мине и ще остане само спомена за бебешките усмивки и нищо друго.

# 10
Да не е с рефлукс детето? Чувала съм пдообни истории за деца при които е пткрит. След захранване се оправя положението.
След хранене успокоява ли се или още повече реве?

# 11
Здравейте! Моето бебе е на 4м. и 10 дни. От
 няколко дни е много неспокойна. Дали не да зъби? Белее и венеца, ще прикача снимка.

# 12
Моето бебе беше по същият начин- колики! Хубаво е да ползвате 1 капки, че те са с натрупване иначе няма ефект

# 13

Звучи като колики. Давате ли нещо за коремчето?

# 14
Може да прочетете и за скоковете в растежа.Беше ми много смешно, когато четох за тях, защото когато големият беше бебе нямаше такива неща,а и той бе много спокоен, обаче се оказа много полезна информацията за тях и при малкия се наблюдаваха много отчетливо.
Не мисля че са зъби,но може да пробвате с Камилия (на малчо му помагаше,дори когато вече му бяха избили всички зъби и просто понякога бе нервен).

Дали мога да попитам по коя информация се водихте вие за скоковете в растежа? Има доста смесена в интернет и вече се загубих 😅 Нашата принцеса е на 3+ месеца и от една седмица има голям проблем преди дневния сън. Постоянен рев и пищене, сякаш леглото е пълно с тръни. Пробвам всякакви варианти, но просто всеки път е нещо различно. Четох доста и за регресията в съня, но не ми изглежда много на нея. През нощта слава богу нямаме проблеми, събуждаме се за едно ядене и сме заспали отново до макс 15 мин. През деня се опитвам да и спазвам интервали на будуване, спокойно време, не прекалява с дневния сън, но този неистов рев буквално вече не мога да си го обясня. Ако някоя мама е минала през това ще се радвам на “скрити” методи за успокоение 😇

Общи условия

Активация на акаунт