Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 699
  • 775
  •   1
Отговори
# 450
За съня- намалете кафето до 1 на ден и то до обяд, а даже бих го спряла за месец, за да видя влияе ли ми.

И как е? Аз забелязвам че пия кафе следобед и до час почвам да се прозявам. Също и,че ми се прияжда сладко след следобедното кафе. Може и от това да ми се приспива. Май влияе на инсулина.
При мен това влияе от около 35г възраст.Сама го установих, преди това не ми е пречело никога.Пия ли кафе след 13/14ч- сън няма.Някои хора развиват и непоносимост към кафето, което води до нервност, напрежение, тремор в тялото.

# 451
FB680797BGM, в какво се изрази подобрението? Как беше преди лазерната процедура?
Аз влязох в менопауза с хормонална терапия заради рак на гърдата. И преди процедурата имах сухота и атрофия. Процедурата - с лазер се стимулира точково, което предизвиква възстановяване на тъканите, кръвоснабдяването, синтез на колаген и пр., и един вид се "връща към живот". Правих го в Дермаакт на Черни връх, преди 3-4 години. Научих за това от темата за рака на гърдата, една жена ги похвали. Хванах и някаква изгодна промоция, бях доволна. Сега погледнах сайта им, но не намерих снимка на лекаря в екипа им, не му помня името.
Аз не мога без кафе, 4 хубави кафета всеки ден задължително.
А това с липсата на желание има ли как да се...подобри?
Няма да се уморя да препоръчвам масло от вечерна иглика, вълшебно е.

# 452
Масло от вечерна иглика може ли да се приема след РМЖ и текуща хормонална терапия?

# 453
Мамолог ми го препоръча при един пореден контролен преглед 2-3 години след операцията (октомври 2013г). Оттогава не съм го спирала за повече от няколко дни, докато си купя ново бурканче.

# 454
Масло от вечерна иглика може ли да се приема след РМЖ и текуща хормонална терапия?
По-добре изкоментирай този въпрос с лекаря ти. Маслото от вечерна иглика увеличава естрогена.
Питала съм Гаврилов, той е против всякакви добавки, еле пък при рак.

# 455
Добре де аз защо четох че маслото от вечерна иглика регулира.🥴

# 456
Гаврилов е хирург, не е ендокринолог, нали.
Той и други неща е казвал, но не ми се ще да си припомням за него, че да си развалям хубавия петък следобед Rage

# 457
Копирам от интернет какъв е Гаврилов:
Има три специалности и 40 години клинична практика: по хирургия, гръдна хирургия и онкология.

А иначе, всеки да си слуша когото прецени, и на когото има доверие.

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 18:53 от Lemy

# 458
Много добре го познавам, и то не от интернет.

# 459
Момичета, от снощи съм с високо кръвно и завишен пулс. Аз съм с хистеректомия, запазени яйчниците. Не пия хормони. От седмица забелязвам, че вечер съм изпотена. Скоро правих изследвания, ходя си на прегледи всичко е ок. Дали вече идва някакво мено...На 47 години съм. Мисля да пробвам лейди хармония. Пия шуслерови соли, 9 и 10. Моля за съвет 😊

# 460
Всички показатели на щитовидната изследвани ли са?

# 461
Абсолютно! Началото на месеца и бях на преглед. Аз съм с отстранена щитовидна жлеза, пия хормон. В норма са.

# 462
.Дали вече идва някакво мено...
Най вероятно.
Но е добре да се изкоментира с лекар, ако продължава проблема с кръвното и пулса.

# 463
Чухме се с личната. И понеже го свалих с мента глог валериана и валидол, така си мислим. Скоро ходих и на кардиолог... Въпросът ми беше за лейди хармония отзиви дали има.

# 464
При мене е същото с тоя пулс и някакви аритмии. Лейди хармония нищо не свърши. От игликата съм много доволна. Иначе валидолче.

Общи условия

Активация на акаунт