Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 604
  • 775
  •   1
Отговори
# 555
Плодовете са фруктоза, т.е. не трябва да се прекалява с тях. Повече движение. Вижте си щитовидната жлеза. При овладяно Хашимото човек се чувства добре и не дебелее.

# 556
Предимно плодове, означава, че ядете предимно захар.

# 557
Предимно плодове влияе и на кр.захар и оттам на цялата система.

# 558
lbl, ашвагандата сваля кортизола, и ако той и без това ви е нисък, започвате да се чувствате още по-зле.

# 559
  • София
Жълтият кантарион действа много добре на нервната система. Хубаво е да се пие през зимните месеци, когато няма слънце, защото прави кожата много чувствителна.

# 560
И през зимата има слънце.Хубаво е да се имат предвид и другите му странични ефекти.

# 561
  • София
Разбира се,че има и зимата слънце, но не със силата на през лятото. Аз просто предложих, който се интересува ще си потърси информация.

# 562
lbl, ашвагандата сваля кортизола, и ако той и без това ви е нисък, започвате да се чувствате още по-зле.
Никога не съм го мерила.Пия го за успокоение и безсъние. Пише че помога и при менопауза.

# 563
  • тук и там
Аз пък като изпия една чаша вино и си спя много добре.Друго ме притеснява-вечер ми "горят"ръцете-дланите.Това,като легна .Доста е неприятно-и пръстите ми се зачервяват и дланите.Усещам ги и изтръпнали.Имам от време на време горещи вълни-рядко,но все пак-та не е това,при тях ми става горещо навсякъде.Чудя се на какъв лекар да отида за това?Последният ми цикъл беше през февруари 2024,та официално съм вече в менопауза.

# 564
здравейте,

на 45 почти (минус два месеца) - имам цикъл не съм в менопауза. За първи път усещам, че хормоните ми нещо не са ок (с мн редовен цикъл на 28 дни цял живот по часовник). Усещането не са топли вълни точно, но цялото ми тяло гърба предимно и вътрешно е повишена температурата ми някак си.... Принципно не обичам жеги и винаги ми е горещо - сега не мога да спя на 20 градуса дори, пада до 17-18 и пак ми е ок. На партньора ми му е студено ..Grinning. Та това усещане беше седмица две и сега отшумя. За инкзаъти няма да говоря, аз си имам от малка...Но дали това е това, което мисля
...Grinning не знам.

Поздрави

# 565
Пробвай с Ремифемин. Той облекчава такива симптоми. Да не те плаша, но наближава момента на вълните. Дано да го избегнеш и да не продължи дълго. Но Ремифемина за тях ми помага. Иначе за тревожността и други добавки съм пила. Ако си си тревожен и по принцип, се засилва чувството.

# 566
Пробвай с Ремифемин. Той облекчава такива симптоми. Да не те плаша, но наближава момента на вълните. Дано да го избегнеш и да не продължи дълго. Но Ремифемина за тях ми помага. Иначе за тревожността и други добавки съм пила. Ако си си тревожен и по принцип, се засилва чувството.

Благодаря Simple Smile
Да разбирам, че това е генерална репетиция за вълните преди вълните? Ще пробвам Ремифемин, за тревожността да, имам склонност, работата ми е сред мъже, напрегната IT сектор, умствени напъни, срещи (аз и със социално инкзъти не съм мн в час), може да се наложи да я сменя. Също се чувствам още по-неуверена и някак си смачкана без видима причина. Отделно цял живот се боря с нещо като ADHD (потвърдено от психиатър за 15 мин само, та не съм сигурна има ли го няма ли го...).

Като цяло имам супер мн ПМС симптоми и без пери-менолаузни такива и не знам къде ще му излезе края. Само назначих си Ривотрил (бензодеазпин - знам колко е опасно, затова от 4 години взимам най-ниската доза и колкото да ми се е искало да я вдигна, не го правя, защото мога да вляза в голям филм).

Всичко това е без мъж и деца, тоест нямам уж особено стресори, но съм от тия по-чувствителните хора, които реват за котенца, кученца, филми, книги и тн. Иначе съм и голям стоик и ми харесва тази философия, та не си представяйте глезла дето от всичко църка.

Ами...нещо изпаднах в лична драма mode, но така е като съм с повишена тревожност.

Благодаря Пак...

# 567
На мен така първо започна да ми става горещо в ситуации, в които бих се чувствала добре. Аз бях зиморничава. После започна изпотяването. И накрая дойдоха вълните. Особено като се притесня леко за нещо, глей кво става. Пламвам.

# 568
  • Бургас
Хм Rolling Eyes, и аз забелязах, че от зиморничава започнах да ставам топлокръвна. Една такава вътрешна топлота. Simple Smile

# 569
Petya, защо не идете на психиатър, за да Ви предпише правилното лекарство?После, лека-полека, да се стабилизирате и да поемете по-спокойно по този път, за да разплетете ситуацията.

Общи условия

Активация на акаунт