Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 598
  • 775
  •   1
Отговори
# 570
  • Козлодуй
Ремифемин има ли хормони в него? Подходящ ли е за жени в риск от рак на гърдата?

# 571
Няма. Билково е. Но дали е падходящо по-добре да питате лекар.

# 572
Петя, Ривотрил е за епилепсия, не си прави експерименти с такива лекарства.
Нещата които описваш, мен ме налазиха в менопаузата, а като чета, и доста други жени, така че не се шашкай.
Но си намери читав доктор, и направи изследвания на щитовидната жлеза, при неправилното ѝ функциониране, и от нея идват такива проблеми.
pvacheva, каквото и да реши да пие жената мисля че първо трябва да се консултира с лекар, защото дори и билковите неща влияят на хормоните. Даже на мен Гаврилов ми е казал, че понеже не се знае как точно ще повлияят, защото не са правени изпитания и изследвания, той не ги препоръчва.

# 573
Правете упражнения. Дори сама ходене но всеки ден. Тревожността  се контролира с движение но всеки ден.Безплатно е. Има много материали по въпроса. Препоръчвам и подкаста на Хуберман.

# 574
Petya, защо не идете на психиатър, за да Ви предпише правилното лекарство?После, лека-полека, да се стабилизирате и да поемете по-спокойно по този път, за да разплетете ситуацията.

Здравейте,

Ходила съм на психиатър, за 10 мин изписват ужасни лекарства - антипсихотици и какво ли още не...каква е идеята? Нямам депресия поне не видна, за тревожността ми чета от 20 години - просто съм по-чувствителен човек както много други такива....Нали знаете какъв бизнес са лекарствата изписвани от психиатър. Самия факт, че за 15 минути ме диагностицира със ADHD и ми предписа нещо брутално  говори достатъчно...

За последните 15 години съм ходила 3 пъти, ей така по мое желание - знаете ли какво се случва, каквото кажа, че ми има веднага изписват лекарства - това според вас сериозно ли е? Утре мога да ги убедя, че съм биполярна...Тук няма кадърни кадри в тия среди, или и да има не съм попадала на такива.

Не твърдя, че знам колкото лекар, но твърдя, че не работят в полза на пациента повечето. Свикнала съм с тази тревожност знам какво й влияе, как да я намаля и какъв стрес мога да понеса - ходила съм и на психолози не веднъж. Това за жалост е смесица между гени, характер и събития в живота - имала съм няколко много травмиращи. Следя от години статии/филми за антидепресанти, бих ги взела ако ползата е повече от вредата, засега не мисля, че е така.

@Lemy Проверени са всички хормони от до, още преди 15 години - аз съм тревожна цял живот почти - след 22-23 започна да се появява тази тревожност, сега съм на 44. ...Знам какво е ривотрила - мислите ли, че тревожен човек не чете листовката ..Simple Smile). Пак да кажа, че пия най-ниската нещо като плацебо доза от 2020ста...и се надявам така и да остане.

Аз дори не търся съвет точно, просто исках да си кажа Simple Smile).

Просто е трудно и всички се мъчим по един или друг начин да сме по-добре.

# 575
Ако искате мога да дам координати на добър лекар, поне по думи на негови пациенти.
За жалост подходът е комплексен, да, но щом се познавате, имате идея как да отговорите на ситуацията.
Като се намери правилно лечение, ще Ви просветне- имам примери пред себе си.Надявам се да е скоро!❤

# 576
При мене и гинеколога ми потвърди, че ми намаля яйчниковия резерв и от там са ми всичките симптоми. Иначе и аз бях решила, че ще се мре 🙂Цикъла ми стана 3 дена. Каза че съм далеч от менопауза. На 40 съм. Яка нервност ме тръска, започва десет дена преди цикъл, точно на 10я ден всеки божи месец! Не мога да трая никой вкъщи. После следват болки в гърдите, стомаха ми се разбива яко точно на 3я ден преди цикъл. Абе не знам от сега като съм почнала така как ще е по нататък. От тая нервност се стряскам много при заспиване и съм постоянно на някви билкови успокоителни. Ама действат до време, трябва да ги сменям, иначе адско безсъние. Уж се движа ама трябва още.

# 577
Петя,не знам какво визирате под ужасни лекарства,но мисля,че изобщо не сте наясно с лечението от психиатър.Има много и различни видове лекарства и комбинации от тях.Щом за толкова години не сте намерили решение,може би трябва да разширите кръгозора си.

# 578
  • Бургас
И да го разшири, тя сама не може да си изпише. Пък и къде има и кой ти дава обстойна информация кое как действа, как се съчетава, как се отказва, какви ефекти странични има? Това само някой, който е пил цял живот може да ти го каже. Имам пример с човек в какво се превърна от л-ва, толкова години ходи къде ли не,  сигурно всичко е пил каквото има на пазара. Минаха едни 10 години докато се стабилизира

# 579
Има достатъчно информация за лечение и психична помощ."Такъв ми е характера" не е оправдание.

# 580
Имайте в предвид, че всичко е бизнес. При условие че от счетоводител например  можеш да станеш психолог. Просто завършваш магистратура а е пълно /50 висши учебни заведения / и с готов. и после давай 50 лв. и ..... .Несериозно е . и като ти лепне една диагноза . Имам 4 човека познати ходили при психолог. На никой от тях не помогнаха.То травми драми и проблеми в детството ала бала. Просто няма резултат. Хората още по объркани. Погледнете в канала на Нели Хаджийска в Нета. Ще се смаете колко спасители и методологии има ,чудеса  ама всичко с цена. Спасението е в собствените ни ръце. Всеки ден . Хранене , движение ,сън и нагласа. И живота е хубав./ Късмет е че не живеем в Газа например/

# 581
В случая ставаше въпрос за психиатрично лечение.Да за психолозите си права.Има толкова много начини за самопомощ за по- устойчива психика,стига да има желание.

# 582
Хипофункцията също дава отражение в тази посока, и докато не я оправиш, ни психолози, ни антидепресанти помагат.
Казвам го просто да се има предвид.

# 583
Психиатър не е психолог.

# 584
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Лично аз съм с особено мнение за психолозите, вероятно съм го писала в тази платформа, но ще го повторя.
Мои познати, мъж и жена, запознаха се в учебното заведение, иначе аз ги познавах и двамата поотделно, и двамата бяха с лични и семейни травми/проблеми, и може би са започнали да го учат като вид терапия, но и 20 години по късно, практикуват там нещо, тя е все така плаха, той все така агресивен.
 Роднина, социален работник, която с отвращение говореше за работата си с деца от малцинствата, записа и тя психология, и сега е детски психолог. Амиии, не, не бих и доверила детето си, или себе си.

Общи условия

Активация на акаунт