Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 852
  • 775
  •   1
Отговори
# 240
Аз, откакто започна да ми идва от дъжд на вятър, се чувствам по-добре от всякога,  няма го досадното ПМС и болки. Имаше някакви опити за горещи вълни, но може би съвпаднаха с един преходен период при мен и тази фаза поне засега отмина. Половият живот ми е много по-пълноценен от преди 2-3 години. Активна съм и в движение, което явно помага да преминават леко нещата. Все пак искам да разбера какво се счита за цикъл, за да разбера официално ли съм в менопауза вече, или в перимено? Цикъл през 4-5 месеца, който е слаб, подобен на зацапване, брои ли се за такъв?

# 241
  • В полите на Пирин планина
Според мен си се брои. Моят цикъл също идва на по-дълги периоди и е доста оскъден, за около 2-3 дни максимум.
Би следвало да няма никакво течение за 12 месеца, за да се счита за менопауза. Поне така съм чела навсякъде.

# 242
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Здравейте!
Аз съм на 43 години, засега цикъла ми е редовен... Какви изследвания мога да си направя, за да разбера дали съм в нещо като пред менопауза?

# 243
  • Бургас
Менипаузата е настъпила, когато има една година без абсолютно никаква менструация.

# 244
Здравейте!
Аз съм на 43 години, засега цикъла ми е редовен... Какви изследвания мога да си направя, за да разбера дали съм в нещо като пред менопауза?

Изследвйте FSH като за начало.

# 245
  • Сливен
Приемате ли колаген и какъв - на прах, капсули?

# 246
  • Sofia
Да,приемам много неща за стави.
Имам проблем с тях повече от 10год 😢
От 2мес пия колаген на прах,също глюкозамин,глицин,сяра,натурална босвелия,телешки желатин…
Има ефект🙏🏻

# 247
Пия течен. Доволна съм. И витамин Д.

# 248
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Имате ли проблем с косопада? Ако да, какво пиете?

# 249
Пия витамини и минерали след изследвания, вкл. на щитовидна жлеза.След Ковид също много пада косата, започва след месеци.

# 250
  • В полите на Пирин планина
Аз пия колаген, като редувам за коса, кожа и нокти с този, който е за стави.
Също ползвам шампоани и серуми за скалп, с цел превенция на косопад и за сгъстяване на косата. Това превантивно. Поне веднъж в седмицата се мия с такъв шампоан. Правя и маски с масла в събота или неделя.

# 251
Здравейте, може ли да ми кажете какъв колаген приемате. Телешкия желатин по колко грама на ден, защото чета за различни варианти. Също едновременно ли ги взимате, в един и същи ден или редувате накак? Питам ви защото искам да започна и 2те, а се чудя как точно🙂
От 2мес пия колаген на прах,също глюкозамин,глицин,сяра,натурална босвелия,телешки желатин…
Има ефект🙏🏻

Последна редакция: пн, 29 юли 2024, 14:24 от Maiiaa

# 252
Порбвах по едно време с колаген и то от добрите. Никакъв по-различен ефект не усетих да има. В момента от добавките единствено Омега-3 приемам постоянно. В случай на необходимост - прибягвам и до В-комплекс.

# 253
Здравейте дами, идвам от темата с пременопаузата, но се надявам, че вие ще ми помогнете.
На 47 съм, последният ми цикъл беше в началото на април. В средата на юни ходих на профилактичен преглед и цитонамазка, каза, че едва ли ще ми дойде скоро.
Две седмици след прегледа започна едно много неприятно дразнене - парене и дискомфорт, без секрет, без сърбеж в интимната зона отвън. Лекарката ми я нямаше, правих обливания със смрадлика, закупих си и Вагизан, но не ми хареса текстурата за размазване. След това отидох пак на лекар, тя не видя никакъв проблем. Изписа ми Жавал, защото според мен имам определена сухота.
На своя глава си купих гел за овлажняване - този и започнах да мажа по два пъти ден. Не използвам ежедневни превръзки, пера бельото си отделно, с бебешки прах и отскоро давам на програма с пара, нося само памучни бикини, не използвам и гелове за измиване.
Имах напредък с този гел и с Жавал-а определено, но ме притеснява, че през няколко дни се завръща това усещане - и интересното е, че само когато седя. Потя се доста, на кожения си стол седя върху хавлия, за да не ме запарва.
Сега си поръчах друг гел  и ще опитам и с него - има лайка и алое.
Та въпросът ми е, че понеже съм паника - така ли е с вагиналната сухота - на приливи и отливи и изобщо съвети ще са ми полезни. Благодаря, пожелавам усмихнат ден
Възможно е да имате проблем от продължителното използване на ароматизирана и оцветена тоалетна хартия. Минете на бяла и без аромат за около седмица и вижте дали ще има промяна.

# 254
  • Sofia
Здравейте, може ли да ми кажете какъв колаген приемате. Телешкия желатин по колко грама на ден, защото чета за различни варианти. Също едновременно ли ги взимате, в един и същи ден или редувате накак? Питам ви защото искам да започна и 2те, а се чудя как точно🙂
Има ефект🙏🏻
Скрит текст:
Засега съм се спряла на този.
Започнах втора кутия.Пробвам различните вкусове.Тази седмица е на промоция и пак си взех.Има и неовкусен.

От желатина взимам по 1с.л.като го накисвам в малко вода да набъбне и го добавям в топла напитка/чай или кафе/или в супа.
Сутрин на гладно взимам колагена/добавям към него по 1гр.глюкозамин и мсм-сяра на прах/,а желатина по-късно през деня.

Последна редакция: ср, 31 юли 2024, 08:26 от Doli

Общи условия

Активация на акаунт