Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 834
  • 775
  •   1
Отговори
# 270
  • тук и там
Идвам да похваля една добавка за горещи вълни ,която при мен, за сега поне -работи.Изписа ми я ЛЛ в чужбина,като алтернатива на ХЗТ.MenoHoр се казва,мисля я няма в Бг,но основната съставка в нея е хмел.Аз не бях чувала че подпомага жените в менопауза и че е фитоестроген,може би и за някой от темата тази информация за хмела  ще е от полза също.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 09:16 от Кайсия

# 271
Не съм пробвала ензими, защото не знам какви. В процес на информиране из нета съм, затова попитах дали другите взимат нещо. Към лекар не съм се обръщала, защото ще ме изпрати на изследване на стомаха, а изпитвам панически страх само като си помисля за него.
Enzi Millса чудесни ензими и са растителни-пробвайте

# 272
Не съм пробвала ензими, защото не знам какви. В процес на информиране из нета съм, затова попитах дали другите взимат нещо. Към лекар не съм се обръщала, защото ще ме изпрати на изследване на стомаха, а изпитвам панически страх само като си помисля за него.
Моето питане беше по скоро към Arwen Amarantha, но да, Ензимил не са лоши, Мезим форте също, има едни на Now food, и те също са хубави, Креон.

# 273
Не са пробвали ензими. Просто не вечерят, ако искат да им е добре.
Аз моя мъж го “лекувам” с ябълков оцет и топла вода, ако е ял вечерта и това му помага.

# 274
Мезим форте може и да е добър препарат, но от него се повишава апетита и съм го изключила за себе си.

# 275
Дъщерята много го харесва, няма такова действие при нея.
На мен повече ми помага Креон, приятелка пък много хвали супер ензимите на Нау.
Arwen Amarantha, дъщерята едно време пиеше оцет, специално за хубав оцет ходехме до Сърбия. Обаче после и правиха гастроскопия, откриха и ерозивен гастрит, и доктора като чу за оцета, лошо му стана, категорично и забрани.

# 276
Lemy, при цялото ми уважение към този лекар, може би има право, но само донякъде.
Бидейки прЕбиотик, ябълковият оцет спомага развитието на добри бактерии и подобрява значително чревната микрофлора. Това е една от многобройните му функции. При страдащите от гастрит е важна микрофлората и се препоръчва умерена употреба (1-2 супени лъжици в голяма чаша с вода), иначе препоръчителната дневна доза е от 2-4 лъжици.
Имай предвид, че този оцет има киселинност много по-малка от виното, така че смятай колко е една супена лъжица...

# 277
Arwen, въпрос на избор е дали ще си послушаш лекаря.
А иначе, става въпрос за един от най-добрите ендоскописти в България.

# 278
Дъщерята много го харесва, няма такова действие при нея.
На мен повече ми помага Креон, приятелка пък много хвали супер ензимите на Нау.
Arwen Amarantha, дъщерята едно време пиеше оцет, специално за хубав оцет ходехме до Сърбия. Обаче после и правиха гастроскопия, откриха и ерозивен гастрит, и доктора като чу за оцета, лошо му стана, категорично и забрани.

Аз също съм много доволна от тях. Преди време ги пиех. Трябва пак да си взема, така или иначе с годините намалява отделянето на ензими и се появяват храносмилателни проблеми.

Оцет 1-2 с.л. в чаша вода на гладно, хем ябълков, ми докарва тежест и дискомфорт в стомаха. Опитвах няколко пъти. Даже и в салати започнах да ограничавам консумацията му.

# 279
.

Последна редакция: вт, 06 авг 2024, 07:39 от мама-ени

# 280
Аз съм с хистеректомия и запазени яйчници. От февруари се мажа с прогестерон на Биовеа по схема, която е дадена. Нямам вълни и спя добре. Но при мен реално си имаше доказано естроген доминантен и миома и гаден цикъл и анемия... Откакто се отървах от матката съм супер. ...
Прогестерона  АГ ли го изписа / може би след изследване на езтроген- прогестерона ?/

# 281
Да, нисък прогестерон висок естрадиол.

# 282
Кажете нещо за килограмите....не мога да смъкна грам, ужасно демотивиращо е. Режим, спортуване...нищо не помага. ЩЖ уж ми е ок, нямам още смущения в цикъла, но усещам други екстри.
Някакъв рестарт е нужен, идея нямам какъв

# 283
Кажете нещо за килограмите....не мога да смъкна грам, ужасно демотивиращо е. Режим, спортуване...нищо не помага. ЩЖ уж ми е ок, нямам още смущения в цикъла, но усещам други екстри.

Много е трудно - трябва поне година "калориен дефицит", а за резултат -15 кг поне три години /при мен. Всичко става много бавно след определена възраст /говорим, ако трябва да стане по правилния начин, разбира се.

# 284
Ако сте в менопауза, не трябва да имате цикъл, а не да нямате смущения в цикъла Simple Smile
Иначе и аз още търся баланса между това да не стоя гладна и да не трупам кг ...

Общи условия

Активация на акаунт