Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 821
  • 775
  •   2
Отговори
# 285
В калориен дефицит съм и аз + спорт, но трудно много трудно стават нещата. Един килограм 2-3 седмици, ужас!

# 286
С килограмите положението е тежко, мда. Голяма дисциплина се иска. Не винаги я имам и аз.
Точно се похвалих, че всичко ми е наред, и явно накривих на някой шапката. Официален източник на топли вълни съм вече. Много е гадно т'ва. Точно като нещо средно между прилив на задушаваща пот и паник атака. Взех някакви мерки като се тъпча с Ремифемин по 4 т. на ден. Поръчах си и Алора, но не знам как и кога отшумява този гаден симптом. Ако някой ми беше казал на мен, дето едвам отцеждах капка пот, че ще ходя мокра от глава до пети, щях да му се изсмея.

# 287
Да споделя, започнах да взимам Сибирски женшен ( от магазина на Лечител се снабдих) както и лептин на перлички и успях да спра сладките храни.
Надявам се скоро това да повлияе и на цифрата на кантара....
Отделно от женшена започнах да се чувствам по-спокойна.

# 288
  • тук и там
Жен шенът не е ли за повече енергия и жизненост,също повишава апетита?Не ми се вързва нито с успокояване,нито с диети,но аз говоря за китайският жен шен,този Сибирски не знам какъв е,но щом е жен шен би трябвало да дава повече енергия .

# 289
Жен шенът не е ли за повече енергия и жизненост,също повишава апетита?Не ми се вързва нито с успокояване,нито с диети,но аз говоря за китайският жен шен,този Сибирски не знам какъв е,но щом е жен шен би трябвало да дава повече енергия .

Може би е така, но сладкото със сигурност вече не ме изкушава и със сигурност помогна лептина.
Тъй като пия и СПИРУЛИНА, а също и Тироид код, вече тотално ги обърках кое за какво е.... извинете ако съм заблудила някой по отношение на сибирския жен шен. Със сигурност обаче той допринася за спокойствието и елиминирането на нервност и безпокойство.
Може би водораслите пък са ми помогнали за апетита.
Кайсия - благодаря ти за уточнението.
Хубав ден 🍀

# 290
Сибирският женшен е адаптоген. Освен, че енергизира, той води до намаляване на стреса и нервното напрежение.
Така че нищо чудно sentio да се чувства по-спокойна заради него.

# 291
Моля за информация за сибирския женшен. Как се пие?

# 292
Моля за информация за сибирския женшен. Как се пие?

...Препоръчителна дневна доза: 2 капсули сутрин и 1 капсула на обяд по време на хранене с много вода. Дозата може да се увеличи до 6 капсули на ден....

https://www.lechitel.bg/product.php?p=117

# 293
  • София
Здравейте!
Аз съм на 43 г. нямам цикъл от 2013 г. в следствие на отстраняване на матката. Нямах проблеми с топли вълни и напълняване до миналата година. Тази година обаче от март месец положението е ужасно. Адски вълни,направо ми прималява за няколко минути,понякога дори ми се и гади. За килограмите да не говоря,че за 7 месеца качих 5 кг. + още 4,5 през миналата година🥹Не ям повече,но си качвам.Чувстам се ужасно! Нямам сили за упражнения още на втората минута ми прималява.Пих 2 месеца вечерна иглика и нямаше ефект за вълните. От 4 дни пия Лейди хармония и очаквам и се надявам на ефект,но да видим.

# 294
Идва някакъв момент, в който "не ям повече" не е достатъчно. Трябва да намалите храненето и да опитате поне да ходите пеша, ако не друго.

# 295
  • волно калдъръмче
Идва някакъв момент, в който "не ям повече" не е достатъчно. Трябва да намалите храненето и да опитате поне да ходите пеша, ако не друго.
На първо място според мен са гените, на второ мисленето и чак тогава е движението.

Ако си с добър ген, няма да качваш чак толкова и с малко ограничения нещата ще си идват по местата. Движението тук е добро допълнение, а не основен фактор за поддържане на добра форма.

Ако генът ти не е добър и си предразположен към натрупване на излишно тегло, основната причина за трудно елимиране на теглото, е мисленето. Не може да преживяваш и да трупаш негативни емоции, да се притесняваш, да си в стрес, да самосаботираш тялото си по този начин и да искаш да си в добра форма. Тегло не се разбира само като телесна маса, а и като емоционална тежест, с която товарим допълнително съзнанието и психиката си. Тук колкото и да се движиш, резултатът ще е незодовоителен. Сега вече говоря от личен опит. Докато не поставих себе си и своите потребности на първо място, килограм не свалих. Да, по-стегната съм от физическото натоварване, но проблемите с отделителната система си останаха заради невъзможността да отработвам гореописаното и да го елиминирам, когато видя, че ми вреди.

Препоръката ми относно физическото натоварване е да се осланяте на специалист. Има зали за групови тренировки и всеки намира своя форма и коуч, съобразно потребностите си.

# 296
Алегрия, с втората част от поста ти съм съгласна, но за малките ограничения - не. Идва момент в менопаузата, когато сериозно трябва да преосмислиш храненето. Просто това, което досега е работило, вече не работи.

# 297
  • волно калдъръмче
Алегрия, с втората част от поста ти съм съгласна, но за малките ограничения - не. Идва момент в менопаузата, когато сериозно трябва да преосмислиш храненето. Просто това, което досега е работило, вече не работи.
Елиф, зависи кой какви резултати гони. Жени с добър метаболизъм не изпитват същите трудности по отношение на храните, както жените със забавен такъв. Иначе да, ензимите вече не са същите за всички нас и подборът на храни зависи основно от това кое как се преработва и от кое имаме повече полза.

# 298
Жената писа, че й премалява при най-малкото усилие и не може да прави упражнения. Ходенето пеша пак е нещо, повярвайте, има хора, които и 1000 крачки не правят на ден. И не, че ще отслабне с вървене, но не е здравословно да се обездвижи съвсем. Храната е в основата. Но на нашата възраст не е лошо и изследвания да си направи, щом се чувства зле.
Аз бях качила 7 кг неусетно, без да осъзная, че не мога вече да си ям каквото ми видят очите/ както цял живат съм правила/. Свалих 5 , още 2 имам, ами трудно е, бавно става, не е като преди години. Трябва постоянство и воля.

# 299
Димяни, провери хоромоните на щитовидната жлеза.

Общи условия

Активация на акаунт