Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 753
  • 775
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте. В менопауза съм от три години. От два дни имам слаби болки в яйчниците и леко розово зацапване.
До сега не съм имала никакви проблеми. Последно бях на гинеколог и мамолог в края на април. Цитонамазката ми беше ОК. На някоя от вас случвало и се е  ?

# 391
Здравейте. В менопауза съм от три години. От два дни имам слаби болки в яйчниците и леко розово зацапване.
До сега не съм имала никакви проблеми. Последно бях на гинеколог и мамолог в края на април. Цитонамазката ми беше ОК. На някоя от вас случвало и се е  ?
На мен, аз съм в пременопауза и бях така,оказа се,че при мен е от полип,махнах го,засега зацапването спря.

# 392
Здравейте, не знам дали съм за тази тема, но бих била благодарна някой да сподели име на гинеколог, който прилага хормонозаместителна терапия. Живея в Русе и предпочитам лекар в региона, но не само.

# 393
Здавейте,
тези, които сте в менопауза, минайвайки към нея, имало ли е месечни периоди от дни, в които чувствате по-голямо напрежение в организма си/все едно ще ви идва, но то не ви идва/, и след няколко дни това отминава?
Все едно организма ви по старому реагира и бушува за предстоящ МЦ, който не се случва.
И гаре-долу колко време "му трябва" да свикне с новото положение и да намалее тази симптоматика? Година, две? Сигурно е индивидуално това време на прехода от предмено към мено.

# 394
Майка ми и леля ми до ден днешен си усещат както едно време преди цикъл, само дето менструален цикъл нямат от години.

# 395
Дано поне отслабват тези "усещания" и станат  по-приемливи доколкото мжже...

# 396
Аз преди нямах почти никаква симптоматика преди МЦ. Сега я дойде,я не ,я само цапа,Обаче.....направо ме изкарва извън строя и съм разбита отвсякъде. Кво е това чудо,не знам....Нито майка ми,нито сестра ми са се оплаквали от подобни неща.

# 397
Моята симптоматика преди Ц. бе поносима, Ц. до едно време също, после след 45 някъде стана непосим, та се принудих си сложих Мирена, която минимално помогна за него, но ми  дебъгна други усещания и настройки в организма. Сега  навлизайки в мено/явно/, картинката не е по-розова...

# 398
  • София
Здавейте,
тези, които сте в менопауза, минайвайки към нея, имало ли е месечни периоди от дни, в които чувствате по-голямо напрежение в организма си/все едно ще ви идва, но то не ви идва/, и след няколко дни това отминава?
Все едно организма ви по старому реагира и бушува за предстоящ МЦ, който не се случва.
И гаре-долу колко време "му трябва" да свикне с новото положение и да намалее тази симптоматика? Година, две? Сигурно е индивидуално това време на прехода от предмено към мено.
Абсолютно! Напрежение, към лудост😊...специфичен сърбеж, подуване, високо кръвно...като че ли, вече не е толкова драматично, но винаги мога да позная тези дни, не знам докога /3-4 год. в менопауза/

# 399
Абсолютно! Напрежение, към лудост😊...специфичен сърбеж, подуване, високо кръвно...като че ли, вече не е толкова драматично, но винаги мога да позная тези дни, не знам докога /3-4 год. в менопауза/

Дано поне не всеки месец са с еднакъв интезитет тези усещавия. Както при МЦ  - понякога може да е по-лек, но може и да има месеци,  в които не е толкова лек.

# 400
А при мен защо тази нервност е почти постоянно. Засилва се преди цикъл там със всичките други екстри. Ама ако не взема мерки е постоянно.

# 401
Здавейте,
Да, около година.
После се появиха други "красоти" като топли вълни, безсъние, но тях някак си ги овладявам.

# 402
Здравейте! На 55г и 10м съм и от 1г и 10м съм в МП. Понеже преди 15тина  год имах проблеми с кисти в гърдите , от тогава  правя редовни гинекологични прегледи.Преди 1г и 1 м , след 9мес без цикъл,  АГ ми каза че вече съм в МП,  всичко ми е наред, като единия ми яйчник е спящ , но другия десния не съвсем  и можело да съм имала зацапвания.ЦН  бе ок , но се установиха Ешерихия коли във влагалищен секрет, които лекувах с Клацид след антибиограма. За изминалото време съм нямала/ не съм усетила никакви проблеми , но от 15тина дни имам леко парене при уриниране  ..а и бе време за поредния преглед и така днес се установи че отново имам леко !? бяло течение за което се взе микробиология и предвид празниците, чак на 27,12 ще имам резултат, след това ще правя ЦН ....но, се установи, че в десния яйчник имам фоликул 6/6мм, което определено страшно ме изненада, защото аз съм в МП? Според АГ - нищо не трябвало да се предприеме към момента  за него, контролен преглед след 5-6 мес и ако до тогава не е абсорбиран ще ме предприеме лечение. Нормално ли е това да се случва ?

# 403
Нормално е. Дори от моя гинеколог зная за случай на жена, на която цикълът се възобновил след три години менопауза.

# 404
  • Бургас
Сигурно се случва, нали има жени, които така раждат деца, не допускайки ,че може да са бременни, защото са в менопауза и пропускат симптомите.

Общи условия

Активация на акаунт