Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 68 585
  • 775
  •   1
Отговори
# 585
Именно.А за психиатър там нещата са много по сложни. Медикаментите са сериозни и трябва да се внимава. Мозъка привиква. Трябва да се попадне на правилния.

# 586
Хипофункцията също дава отражение в тази посока, и докато не я оправиш, ни психолози, ни антидепресанти помагат.
Казвам го просто да се има предвид.
Да,като цяло първо трябва да се изключат физиологичните причини.Освен щитовидна и дефицити на витамини и желязо,ИР.

# 587
В случая ставаше въпрос за психиатрично лечение.Да за психолозите си права.Има толкова много начини за самопомощ за по- устойчива психика,стига да има желание.

Психиатричното "лечение" е по-опасно, защото води до токсично натравяне с лекарства, не са само алабализми, каквито предлагат психолозите. Не знам как някой сериозно може да съветва за медикаментозно "лечение", вероятно е или абс некомпетентен или финансово мотивиран.

# 588
Ползвала съм лекарство от групата на бензодиазепините за срок от 3 седмици, като в третата постепенно го спирях и заместих с билково. Освен разходките е хубаво да се намери хоби и то такова, че съзнането и ръцете да са заети  с нещо красиво - плетене, рисуване и т.н.. Лягане по едно и също време, кратки екскурзии извън града за по 2-3 дни.  Лечнието на депресиите особено в критическа възраст е нещо много комплексно за мен. Излизането с приятелки ми замества срещи с психолог.

# 589
  • София
Здравейте, за първи път се включвам в темата. На почти 49 съм, преди два месеца ми направиха тотална хистеректомия заедно с яйчниците. Причината - хиперплазия на матката, множество полипи и няколко много силни кръвоизлива. Физически се възстанових бързо, но явно, поради рязкото влизане в менопауза, съм със силни горещи вълни и обилно изпотяване през нощта. Това тотално ми разбива съня, защото към 1.00 и после към 4.30-5.00 по часовник всяка нощ се будя и трябва да се преобличам, разсънвам се, не мога пак да заспя, а ставам в 6.30, заради ученик и после работа. През деня е по-поносимо. Гинекологът ми направо ми изписа ХЗТ Естрофем, но си има доста рискове и странични ефекти. Търся някой с подобен опит как е подобрил нещата - как се чувства само с естрогенна ХЗТ или пък дали е успял да овладее положението с  добавки, например вечерна иглика, екстракт от соя или други. В темата за хистеректомия не се включиха хора с подобни на моите оплаквания, въпреки че се считат за доста чести.

# 590
В случая ставаше въпрос за психиатрично лечение.Да за психолозите си права.Има толкова много начини за самопомощ за по- устойчива психика,стига да има желание.

Психиатричното "лечение" е по-опасно, защото води до токсично натравяне с лекарства, не са само алабализми, каквито предлагат психолозите. Не знам как някой сериозно може да съветва за медикаментозно "лечение", вероятно е или абс некомпетентен или финансово мотивиран.
🤪🤦🏻♀ Ти четеш ли дискусията въобше?
Жената, която посъветвахме да се види с психиатър, сама си беше назначила лекарства.Това беше идеята, да я види лекар, а не сама да си пие такива.
И да говориш така за този вид терапия говори за същото, за което обвиняваш останалите, в частта с “абс некомпетентен”.За финансовата част даже няма да коментирам.

Последна редакция: сб, 19 апр 2025, 15:46 от ДХ3

# 591
annie13, на мен масло от вечерна иглика ми помогна, пия го много години вече, препоръчвам.

# 592
  • София
annie13, на мен масло от вечерна иглика ми помогна, пия го много години вече, препоръчвам.
Благодаря! А има ли значение марката? От коя си доволна?

# 593
Пия Менолукс - билков се води и при мен повлиява горещите вълни и не се изпотявам през нощта изобщо.

# 594
  • София
Здравейте,  имате ли проблеми със постоянна бактериална вагиноза и други подобни поради спада на нивата на Естрадиола? Има ли схема, която ползвате за предотвратяване на рецидивите?

# 595
Тая вагиноза ми е интересно как я установяват? Щото на мен микробиология никой не ми е пускал,но хапчета веднага ми предписват....Без наличие на течение или миризми

# 596
  • София
Тая вагиноза ми е интересно как я установяват? Щото на мен микробиология никой не ми е пускал,но хапчета веднага ми предписват....Без наличие на течение или миризми
МБ е потвърдена от няколко лаборатории, симптомите са дразнене и дискомфорт. А при преглед се установява сухо и зачервено влагалище и атрофия.

# 597
МБ е потвърдена от няколко лаборатории, симптомите са дразнене и дискомфорт. А при преглед се установява сухо и зачервено влагалище и атрофия.
По съвет на една дама от темата ползвам вагинални свещички на Цикатридина. При мен има осезаемо подобрение на симптоматиката.

# 598
Здравейте,  имате ли проблеми със постоянна бактериална вагиноза и други подобни поради спада на нивата на Естрадиола? Има ли схема, която ползвате за предотвратяване на рецидивите?
С лактобацили, вагинални овули.

# 599
  • София
Лорерай, Галина моля споделете преди тези глобули какви са ви били симптомите и по каква схема ги поставяте? Благодаря ви! До сега не съм пробвала със Цикатридина , но съм пробвала със пробиотици. Заради високото вагинално РН не успявам да завъдя лактобацили.

Общи условия

Активация на акаунт