Какво правят жени в менопауза, когато... 10

• 69 812
  • 775
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, при вас има ли промени в кръвното като следствие на менопаузата?  При мен долната граница идва височка спрямо горната и пулсът ми е много учестен. Онзи ден го измерих 114.
Често се будя и нощем от едно такова препускане на пулса. Голям зор ми е това безсъние. Беше поутихнало, но сега в жегите пак заспивам трудно и често се будя.

# 691
  • София
Това, които описвате е нормално за високите температури в момента. Опитайте със прием на повече вода дали ще продължават колебанията във пулса и кръвното.

# 692

Здравейте! Тази сутрин имах нужда да прочета точно това. Както вече писах реших че ще ида при моя си гинеколог и това стана вчера. Той ме гледа и каза лигавица около 5 мм, идваш пак след 4-5 месеца, следим и решаваме на момента. За сега каза такива манипулации като кюретаж за мен са излишни. Тази нощ се събудих от болки в корема за малко и пак заспах, но ето че сутринта имам леко кървене. За сега съвсем леко, буквално капки. Ще видя как ще протече, но как мислите - да ходя ли пак в понеделник на преглед ако още има цикъл или да чакам  съвсем  да спре и тогава. Ето че първата лекарка се оказа права. Вероятно все пак няма да ми се размине кюретажа или каквото там го наричат в този случай.
Пиете ли някакви добавки? Аспирин? Кръворазреждащи?

# 693
Това, които описвате е нормално за високите температури в момента. Опитайте със прием на повече вода дали ще продължават колебанията във пулса и кръвното.
Аз пия много вода. Около 2 л на ден.

# 694
  • София
Водата е спрямо килограмите. Например човек , който тежи 80 кг.трябва да пие 2,5 л. - 3 л. на ден. По принцип ускорения пулс вдига кръвното налягане, специално в горещините това е механизма на организма да се справи. Разбира се веднъж на 1 год. е задължително да се посещава кардиолог .

# 695
Абе трябва да се внимава и с пиенето на много вода. Това също води до обезводняване. Изпикават се всички минерали, соли прекалено бързо.

# 696
  • София
Във жегите по-скоро през изпотяване да излезе водата. Но в общите литри се слагат всички течности -воса, супи, кафета, и др. Така че 2,5 л но вода +супи общо Blush

# 697
Пиете ли някакви добавки? Аспирин? Кръворазреждащи?
Пия лекарства за кръвно. Те са съдоразширяващи, не съм сигурна дали са кръворазреждащи. Не пия аспирин. Впрочем тъй като се поизплаших, все пак звъннах на първата лекарка, която позна че ще имам нещо като цикъл. Тя е в отпуск и ще работи от 14ти. Попитах я дали сегашното положение изисква спешност, защото така са ме посъветвали ( не казах разбира се от бг мама😀 ), а и доста съм чела и ми е ясно че това е притеснително. Тя обаче каза спокойно, ще изчакаме да видим дали ще протече като истинска менструация. Ако е така удебелената лигавица сама ще се изчисти. Ако не, то тогава влизам в болницата на кюретаж. Даже умилено ми даде повече време да се изчисти кървенето и ми записа час чак за 16ти за преглед. Не знам какво да мисля. Имам съмнения, че не трябва да се оставят нещата така. При кюретаж се взема проба и се чака хистология. Така нещата са ясни. А ако не стигна до кюретаж все ще мисля дали всичко е наред и ще се съмнявам. Един ехограф не може да види дали има някакви атопични клетки. Може би ми се чудите как подлагам на съмнение лекарското мнение, но съм се научила от горчив опит да го правя.

# 698
  • София
Извинявайте, винаги при кървене получено след 12 месеца пауза се прави кюретаж, не заради лигавицата а за да се вземе материал за биопсия. Коя е вашата АГ?

# 699
Водата е спрямо килограмите. Например човек , който тежи 80 кг.трябва да пие 2,5 л. - 3 л. на ден. По принцип ускорения пулс вдига кръвното налягане, специално в горещините това е механизма на организма да се справи. Разбира се веднъж на 1 год. е задължително да се посещава кардиолог .
Доста под 80 кг съм...засега. Че както съм тръгнала...Значи, може и много да ми идва тази вода. Наистина и често ходя до WC. За горещините - ясно, но май и зимата си бях така.

# 700
  • Бургас
Едва ли е много водата. Минималния прием на вода /без супи, сокове.../ е 30-35 мл на кг телесно тегло. Ако обаче има по-голяма физическа активност, по-топло време... приема трябва да се увеличи.

# 701
  • София
Дами, моля споделете АГ от който сте доволни и който има професионален интерес към менопаузата. Повечето АГ се интересуват само от бременни и раждане заради по-големите приходи покрай тях.

# 702
Май проблемът е масов с тази липса на заинтересованост. И после как се очаква жените да си обръщат внимание и всяка година да си правят нужните изследвания, след като за тях сме "приключили" случаи.

# 703
  • София
Профилактиката не носи пари. Всеки иска да вземе хонорара за избор на екип в родилно.

# 704
Аз съм доволна от АГ д-р Невенка Русева в 14-та поликлиника. Работи със Здравната каса. Ходя на преглед всяка година
Съмнявам се за 5мм лигавица да трябва да кюретират, това си е нормален размер. Е, ако искат да изкарат някоя клинична пътека може и да го направят.
Аз бях на (анти)хормонална терапия за РМЖ с предизвикана менопауза, и два пъти получих много силни кръвоизливи, но дебелината беше 11-12мм. Правиха ми кюретажите в Майчин дом, д-р Весела Карамишева. Казаха ми че е имало полипи, с чиста хистология.
След смяната на лекарството проблемите ми спряха.

Общи условия

Активация на акаунт