Октомври е далече, а в коремчето расте мъничко човече Тема 4

• 40 097
  • 726
  •   1
Отговори
# 555
Сега съм в средата на 5-тия и вече 2 пъти съм ходила на фризьор. Вече не съм на 20 и желание да ходя с побелели корени / коса нямам. Последно бях на разкрасяване преди 2 седмици. Поне с лазерната епилация нямам проблем сега с окосмяването и за едно нещо по-малко мисля. В работата става все по-натоварено, и се усещам как с нетърпение очаквам почивните дни.

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 14:36 от anichka.bs

# 556
Аз също се боядисах скоро.

Бях днес на преглед. Има ли някой с ниска плацента? Казаха ми без вдигане на тежко, спряха ни и секса. Притесних се, дано се вдигне.

# 557
Шишарче,
Много благодаря, че сподели твоя опит, доста ме успокоява това, че не съм само аз.
В скрит текст описвам и при мен.
Скрит текст:
И на мен също ми го откриха при допълнително изследване, не знам дори защо поиска, но моята проследяваща е завеждаща патологични бременности и явно презастраховка. Първо каза, че е сериозно после 7 дни чаках рецепта за азитрокс 1х10 дни за мен и партньора ми, след това 5 дни изследване, отново налични и вече съм с клацид пак 1х10 дни, но само за мен. При партньора ми се оказа отрицателен, при мен е само на репродуктивната система, урината ми е чиста и стерилната и обикновената, която се изследва. За втория пак чаках 5-6 дни да ми изпише рецепта и се обадих като помолих просто тазяснение - сериозно ли е или не, защото в интернет най-страшните неща, не спах супер много време от притеснения, вкл. мъжа ми. В крайна сметка обясни, че щом няма симптоми, ако не се изчисти и с клацид, по-скоро няма да правим трето лечение, а ще действаме по-агресивно след раждането. Значи не е чак толкова страшно, което е доста озадачаващо - или е или не е, няма как по средата.. но все тая де. И аз четох, че доста срещано и без симптоми по-скоро няма нужда от притеснение. Лекарката ми обясни и това за имунитета, че сега сме го открили, защото просто съм бременна и явно е спаднал. А досега, тъй като ходих при репродуктивен 4 месеца и всички прегледи са ми били вагинални, ако беше нещо със симптоматика със сигурност щеше да се разбере от по-рано. Това, което ме притеснява мен, е по-скоро, че няма как да се разбере откога са в организма и как са се появили, тъй като именно не е нещо, което се вижда, когато няма симптоми и разбира се, злополучните развръзки, но засега гледам да бягам от четенето, че доста ми се беше насъбрало.

Колкото до кг, аз все още съм в графата, макар и до горната граница, нищо не съм променила в начина ми на хранене и активност (липсата ѝ не е нещо много ново), но тези дни изготвям меню, което да минимизира някои неща, които доста ми се хапват - тестени основно, но си ги хапвах и преди така че не е нищо ново, явно все пак ограничението на физическа активност си казва работата. Сега с лятото се надявам да успея да балансирам покачването.

Sweety, аз не съм практикувала откакто съм бременна, освен това и моята ниска, казаха ми че с всеки месец може да се покачва с по 1см или 1 см и половина, така че сега ще видим другата седмица, надявам се да е вече където трябва. Повече почивка и без много натоварване е препоръката на моята лекарка.

Хубав ден, мами Flowers Tulip

# 558

Бях днес на преглед. Има ли някой с ниска плацента? Казаха ми без вдигане на тежко, спряха ни и секса. Притесних се, дано се вдигне.
Според репродуктивната ми(тази,при която ще си следя бременността на частно),съм с ниска.Не само ниска,но и превия.Според АГ следящ ме по каса,не съм.Долният край на плацентата е долу,но това било нормално.Аз тъкмо чаках зелена светлина за полови контакти,тъй като сме в застой от 20.01,но не.Без секс,без вдигане на повече от 3-4кг и без вагинални прегледи.

# 559
Момичета, можете ли да препоръчате йога за бременни за София? Предната бременност посещавах в Щерев и ми се отрази много добре, но търся нещо с по-удобна локация около мола на България.

# 560
Аз съм така, но леко започна да се вдига, но и при мен секса е абсолютно забранен

# 561
За килограмите казват, че е ок по около1,5- 2кг на месец. Но и аз съм забелязала, че ако се тръгне от ниски кг. може и повече да се качат. И пак е индивидуално. Имам познати с нормално тегло, едната качи 7, другата 30.
Мин.брем. качих 14-15кг и 9-10 паднаха още в болницата, бебето беше голямо. Ама сега тръгвам от наднормено тегло и се тревожа, опасно е и за гест.диабет.

Ниската плацента предпоставка ли е за секцио? Или е риск за преждевременно раждане само, пази Боже!?

Много ми е висок пулса, като вървя и до 110 стига. Въпреки, че пия магнезий.
Жегите хич не ми понасят, като е сянка и има ветрец ми е супер.

Относно списъка за покупки, бяхме качили и аз и още 1 момиче, вижте в старата тема май беше или в тази по-назад.

# 562
На мен поне ми казаха, че ниската плацента ако остане такава е предпоставка за секцио
За килограмите казват, че е ок по около1,5- 2кг на месец. Но и аз съм забелязала, че ако се тръгне от ниски кг. може и повече да се качат. И пак е индивидуално. Имам познати с нормално тегло, едната качи 7, другата 30.
Мин.брем. качих 14-15кг и 9-10 паднаха още в болницата, бебето беше голямо. Ама сега тръгвам от наднормено тегло и се тревожа, опасно е и за гест.диабет.

Ниската плацента предпоставка ли е за секцио? Или е риск за преждевременно раждане само, пази Боже!?

Много ми е висок пулса, като вървя и до 110 стига. Въпреки, че пия магнезий.
Жегите хич не ми понасят, като е сянка и има ветрец ми е супер.

Относно списъка за покупки, бяхме качили и аз и още 1 момиче, вижте в старата тема май беше или в тази по-назад.

# 563
Като ходих в bebemax ми дадоха книжка със списък за покупки и на него да отбелязвам какво съм купила и от какво още имам нужда. Удобство е. На курсовете за бременност и раждане вероятно ще се разискват някои неща. Записах се на такъв на 15.06 и го очаквам с нетърпение. Не съм била досега, нищо че имам доста голям опит. Преди моите деца съм гледала чужди и не ми беше изобщо проблем като родих.

# 564
Тюлип, според мен е безсмислено да се изписва клацид след дълга терапия с азитромицин. Да не би лекарката да е забравила какво е изписала?
За ниската плацента, по принцип е предпоставка за секцио, ако напълно или частично застава над канала или е много близо. При ниско разположена плацента са опасни кръвоизливите. Те са по-опасни първо за майката и после за бебето, затова наистина се пазете момичета и си почивайте повече. И разбира се, гледайте да ви е добре хемоглобинът.

# 565
Миналата брем. ходих на няколко курса за бременни в мола. Беше приятно и полезно. Имаше и доста подаръци - биберонки, малки мостри от продукти, томболи с големи подаръци дори от рода на шезлонг, количка и т.н.

Сега гледам, че има и виртуални курсове, записах се на един.

# 566
Аз от 20 Март - 15 Май + 3кг, (3кг за 2 месеца) от 15 Май - 29 Май + 2кг 🤔 ( 2кг за 2 седмици). Странна работа! Разликата е, че не повръщам  вече от около 2-3 седмици, но пък се движа много повече, преди лежах предимно.

# 567
Аз съм +5, 5.5 кг в 20 г.с. Не искам да се качвам на кантара 😆 Вече тежа почти толкова, колкото като ходих да раждам близнаците 😁.

# 568
Аз от 20 Март - 15 Май + 3кг, (3кг за 2 месеца) от 15 Май - 29 Май + 2кг 🤔 ( 2кг за 2 седмици). Странна работа! Разликата е, че не повръщам  вече от около 2-3 седмици, но пък се движа много повече, преди лежах предимно.

Просто и аз не разбирам! Понякога сякаш надебелявам за една нощ Fearful Преди седмица се теглих и бях 63 и малко, а сега съм 65. Какво става? Дали това не е защото ядем малко белтък?

# 569
Не зная, но мъжът ми се смее, че тази бременност ще се търкалям 😁

Общи условия

Активация на акаунт