Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 97

• 31 865
  • 823
  •   1
Отговори
# 720
  • Замък сред облаците
Ния, стиснати палчета!
Кенди, зависи как си се хранила предните дни и особено кога последно вечерта си яла и пила преди тези кръвни. Ако си яла или пила алкохол след 20ч и имаш късно лягане предната вечер, може да се отрази на глюкозата. На гладно е изследването, нали?
Аз бих го повторила заедно с инсулин на гладно при спазени условия за двете изследвания (без храна и алкохол след 20ч, лягане в 22ч), взимаме на кръв до около час след ставане на гладно, ако може до 30мин още по-добре.

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 16:12 от АА

# 721
На гладно са, обаче чаках доста за моя ред в лабораторията, така че условието за до час след ставане не е спазено. Късното лягане, лош сън няколко дни преди изследването също са фактор предполагам… ще съобразя препоръките, ще ги пусна пак и ще видя как са. Благодаря ти!

# 722
Аз бих добавила и гликиран хемоглобин, за да видя как е била средно кръвната захар за последните три месеца.

Ния, стискам силно палци.

Между другото, поръчах си хранителен режим подходящ за подготовка на тялото за бременност.

# 723
Здравейте момичета,
За огромно мое съжаление се налага да се запиша и аз в тази тема. Животът е ужасно нечестен и направо ми се къса сърцето от това колко много жени трябва да изпитат болката на неуспешната бременност. Днес окончателно ми поставиха диагнозата “кухо яйце” ( 8г.с. + 5 дни). На 35години съм и това ми беше първа бременност, така чакана и желана. Мъката ми е ужасна, но няма какво да се обяснявам, знам че това чувство ви е добре познато. 😔  Пиша ви с молба за препоръка за лекар, който да ми направи кюртажа. Днешният ми преглед (с който окончателно се потвърди диагнозата) беше при проф. Димитров в МЦ Фемина, предишните 2 прегледа бях при други лекари (с надеждата някой да види друго на ехографа, но уви). И тримата ме насочиха към кюртажа като метод за абортиране, и смятам, че чисто психически с този метод ще го понеса най-леко. Затова, мили момичета, моля ви да ми дадете насоки/препоръки за добър лекар, при който да направя процедурата. Проф. Димитров ми даде направление, каза че ако искам може той да ми го направи в МД, но аз все още не съм сигурна дали да се оставя в негови ръце, защото прочетох някои лоши отзиви за него. Разбира се, за всеки един лекар има и добри и лоши мнения, но ми се иска да получа мнения от момичетата тук, вие на кого се доверихте за вашия случай и от кой лекар останахте доволни. Знам, че за избор на екип се заплаща, но в случая сумата няма значение. Важното за мен е да знам, че съм в добри ръце.

# 724
Minnie., какъв е този режим? Можеш ли да пуснеш линк, че ми стана интересно.

Аз правих за ИР и не ми излязоха добре, освен гликирания хемоглобин и хома индекса. Сега чакам хормоните. Не успях за себе си да намеря причина за мисед аборта, на 12 имам час за преглед, ще видя там какво ще кажат.

Боря се все още с тютюнопушенето и борбата с мъжа ми да се храним здравословно. 😂 Иначе днес купих витамин Д, цинк, хром, витамин Ц и магнезий. Чудя се откъде да поръчам CoQ10 и алфа-липоева киселина на поносими цени и с добро качество.

Lorrain, безкрайно съжалявам за това през което преминаваш. Месец по-късно не съм все още напълно на себе си (може би и няма да бъда …) За кюретаж, аз преминах по този път. Въпреки че не е особено щадящо за матката, категорично ми се струва по-щадящо за психиката ти. Поне аз така разсъждавам. Ти ще си прецениш за себе си. Аз медикаментозен не съм правила, нито съм чакала да тръгне тялото да изхвърля плода. Дамите, които са по-компетентни по тази тема е по-добре да се изкажат.

# 725
  • На изток от Ада
Lie, има разни режими за бременност от фитнес инструктори

# 726
LieToMe, режимът ми е изготвен от нутриционисти, подобно на тези, които правят ендокринолозите. Само че моя е в приложение. От залата, в която ходя на тренировки ми звъняха да ме агитират да постигна мечтаното тегло. Казах им, че нямам мечтано такова и попитах дали могат да изготвят режим подходящ при подготовка за бременност. Казаха че могат. Попълних анкета с въпроси за здравословното ми състояние, медикаменти, храни, които ям, които не ям и т.н. и те ми направиха за седмица, след което всеки ден добавят за следващ ден меню. Платих пробно за месец и преди да приключи ще преценя дали да взема абонамент.

# 727
Като знам тук какви снимки правят.. Не знам конкретно за твоя случай, но при мен и доста други момичета резултатите са грешни. Правих я в Пловдив, после ходих на ин витро и втора снимка в Истанбул. Там се оказа друг резултат и, че нямам проблем.
Да съжаление, доста време се мотах във Варна. Но определено няма компетентни АГ-та или аз не съм попаднала на такива.

Само като се замисля, че за 20+ години гинекологични прегледи при лекари от всякакъв ранг в провинцията и столицата на никого не му хрумна, че тоя мега обилен и болезнен цикъл може би пък се дължи на огромен пълен септум, който никой не беше видял, документирал, коментирам и тн. Едва като станах на 36 се спомена, че е проблем и че е добре да се махне преди да забременея. Дали не бях в шок.

# 728
  • Замък сред облаците
Лорейн, като преминавала през кухо яйце бих те посъветвала да не се подлагаш на кюртаж, ако сакът не надминава 2см в диаметър.
Съжалявам за загубата ти! Тъй като си на 35, задължително погледни изследванията от първа страница за теб и мъжа ти.

# 729
Лорейн, много съжалявам. Подкрепям мнението на АА.
Аз съм правила вакуум аборт, кюретаж и два медикаментозни аборта. Никой не е щадящ за психиката, когато детето е чакано и желано. Но медикаментозните са по-щадящи за тялото.
Ако все пак решиш кюретаж - аз бях доволна от д-р Карамишева в Майчин дом.

# 730
Момиче освен витамин Е и Сок от нар, какво още може да се приема за възстановяване на лигавицата? Минаха 4 месеца от аборта, а лигавицата ми все още е много тънка Sad

# 731
  • Замък сред облаците
Провери си хормоните при следваща менструация, между 2-5 ден. Ако естрадиолът е нисък може оттам да е тънка също.

# 732
Колко мм е? Наскоро коментирахме за видовете колаген, които приемаме. Аз пия Л-глутатион и Q10 също.

# 733
Провери си хормоните при следваща менструация, между 2-5 ден. Ако естрадиолът е нисък може оттам да е тънка също.
Беше в норма. Всичко е изследвано Sad Отчаяна съм.
One* 4.8 мм на 29 ден от цикъла. Много е тънка

# 734
Здравейте Момичета!
Ще споделя с вас и моя случай.
Аз лично не го приех тежко, защото повече се изплаших за себе си и за мъжът ми, който беше много уплашен също.
Правихме опити три месеца някъде.
И реших да посетя гинеколога си, за да ме прегледа профилактично, изследвания да пуснем.
Споделих му че правим опити , но не се получава, което е необичайно за мен.
Имам син на 10 г. от раз го заченах, пак си бях с поликистозен яйчник. Прегледа ме , каза че имам възпален яйчник и ми изписа антибиотик силен и сайкъл баланс до забременяване. Започнах антибиотика , направих си тест за овулация ( имах) .
Една вечер правим секс и започнах да кървя обилно. Обадих се изписа ми хапчета за спиране на кървенето. Не знаел от какво може да е. След 5 дни пак се повтаря същото обаче с такава сила , че от бърза помощ не успяха да ме свалят в линейката. Толкова много кръв течеше с огромни съсиреци. Прегледаха ме , нищо не се видя. Всичко нормално , маточно кървене . След два бях на преглед при гинеколога си и установи че имам извънматочна бременност, като плод се намира в цервикалния канал. Направиха ми абразио  в  5 г.с. 12 дни някъде ми цапаше и цикъла ми дойде с 4 дни закъснение. Всичко нормално. Единствено с кръвта изхвърлих и задържаната вода 5 кг. Което ме навежда на мисълта, че явно имам хормонален проблем, защото се боря със задържането на вода вече 2 г. ще стане. Правим опити , надявам се ако се случи да няма проблеми. Не мисля да чакам 3 месец , защото всичко ми е нормално. Един цикъл изчаках общо взето .

Общи условия

Активация на акаунт