Аборт. Забременяване и износване след това - Тема 97

• 31 849
  • 823
  •   1
Отговори
# 735
  • На изток от Ада
Момичета имам излишен Фертил еид за мъже..

# 736
Здравейте, бях писала малко по-нагоре, че ми предстои аборт. В началото мислех, че твърдо ще е с кюртаж (трима лекари казаха само с този метод, друго не). После двама други ми препоръчаха да е с медикаменти, защото е по-щадящо и нови опити за бебе могат да се започнат по-скоро. В началото бях категорично против МА, заради рисковете пак да се стигне до кюртаж, неистовите болки и кръвозагуба, за които съм чела, и това, че съм в 9та г.с. Но лекарите казаха, че това не било проблем, понеже развитието е спряло в края на 5та-началото на 6-та г.с. и затова МА било добра опция за мен. След много терзания и мъчителни мисли кое е правилното решение, в крайна сметка се съгласих за МА. Снощи изпих първото хапче, утре сутрин трябва да почна с второто (за предизвикване на контракциите за изхвърляне на сакчето). Адски много ме е страх, моля Ви стискайте ми палци всичко да мине добре и да не опирам до кюртажа. Това преживяване аборт е смазващо психически, особено когато детето е първо и много желано, а жената вече не е на 20. След 3 месеца правя 36г. и чувствам как часовникът тиктака и всичко това ме смазва психически, много ми е тежко. Добре, че го има този форум, за да знае човек че не е сам в болката си. Разбира се, най-добре щеше да е на никого да не се случват такива неща, но за съжаление животът е жесток и реалността е друга. 😔

# 737
Много съжалявам за това , през което минаваш.

За МА и моите представи бяха, че ще е много тежко преживяване, но реално е малко по-обилен и по-продължителен цикъл(при мен продължи 14 дни) като само първите 2-3 часа изтича, каквото трябва да се изхърли.

Кураж ❤

# 738
Lorrain, съжалявам безкрайно за това, през което трябва да преминеш. Стискам палци и ще чакам да пишеш как си и дали всичко е наред.

Прегръдки и много сила! 🙏

# 739
Lorrain, всичко ще е наред! Аз също избрах МА и съм благодарна, че лекарите ме насочиха към него, защото възстановяването е много, много бързо.

# 740
Съжалявам за това, което преживявате. Аз също имам МА. Не ме е боляло повече от цикъл. В един момент усетих че се отдели нещо, но просто завих и изхвърлих превръзката. Бях се приготвила да лежа и да има.силно кървене, но всъщност беше доста спокойно и даже излязох на разходка.
Препоръчвам да се движите, за да се изхвърли цялата кръв и съсиреци.
Ако имате притеснения, на лекар за да видят как върви процеса.
Стискам палци всичко да мине успешно.

# 741
Здравейте, момичета! Миналата година септември месец имах спонтанен аборт в 5.г.с. Беше непланувана бременност,  но много желана. Имам едно детенце преди това, което скоро ще навърши 3г. Бременността ми беше лека, раждането мина като по учебник. Сега вече с мъжа ми сме решили да започнем опити за второ детенце, но страха,  че може отново да се случи спонтанен аборт не ме оставя намира. Моля за съвети или кураж, има ли такива сред вас, които имат една безпроблемна бременност, след нея спонтанен аборт и след това отново успешна бременност? Знам, че трябва да се настроя положително, но този страх...

# 742
  • На изток от Ада
Потребител, в 5 щом е станал аборта, така е трябвало. Но може Би е добре да пуснеш някои изследвания. За тромбофилия, Вит д, б12 , щж , хормони....

# 743
Потребител, в 5 щом е станал аборта, така е трябвало. Но може Би е добре да пуснеш някои изследвания. За тромбофилия, Вит д, б12 , щж , хормони....
АГ каза, че понякога природата си знае работата. Аз подозирам, че нещо не беше ок със сперматозоида, защото когато се случи този "гаф" не бях в овулация, тя настъпи чак след 5 дни (сигурна съм, че е била тогава, защото ми е доста болезнена). Все пак ще коментирам с АГ за някакви изследвания.

# 744
  • На изток от Ада
Спермата може да изчака овулация 5 дни
Можете да пуснете и спермограма. Но да кажем по- нататък.
АГ вероятно няма да ви пусне нищо. Повечето чакат три аборта за изследвания

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 22:56 от nasito8988

# 745
Момичета пиша тук с огромна мъка и нужда от съвет , първа бременност от инвитро , днес се видя че е спряло сърчицето 🥲
Моля да ми препоръчате доктор който Ви е направил кюретажа , аз имам час при д-р Вецев днес вечерта , тъй като ми е препоръчан от репродуктивния, но не знам дали той да го извърши . Моля за съвети

# 746
  • На изток от Ада
Ей Калинка мн тъжно щях да ти честитя .

# 747
  • София
И при мен не вървят добре нещата, след положителен тест съм, но още от втория ден съм с болки, а от вчера са си направо менструални, и се засилиха значително. Дано не е извънматочна. На преглед съм чак във вторник.

# 748
Kalinka, съжалявам! Дано всичко мине бързо и безболезнено, без усложнения! Следващият път да е успешен! ❤

Ния, дано на прегледа всичко да е наред! ❤

# 749
Момичета, къде в София бихте ме насочили за НК клетки и антифосфолипиден профил? Гледах Св. Иван Рилски, но се чудя дали да не пусна и още нещо с тези или те са достатъчни.

Общи условия

Активация на акаунт