Некоректен работодател. Как да се измъкна?

• 7 966
  • 249
  •   1
Отговори
# 210
Счупва се от работа горкинката....много сте лоши, ей, тя от работа глава не вдига, вие не й влизате в положение... ми то България за не е чужбината, че да тра'а са работи?!?

# 211
В близък магазин от местна верига трудно намират работници. Може би две жени са от години, останалите често се сменят. Има периоди, когато виждам само старите работнички. И често пъти ми е ставало мъчно за тях, защото се е налагало да работят по 14 часа на ден, че и събота и неделя.

# 212
Ама, чакай сега, половин България работи през почивните дни. Обслужващият сектор, фабрики и още 1000 длъжности са един непрекъснат процес, където се работи на смени. Едва ли работиш 7 дни в седмицата, имаш почивни дни, които са през седмицата?

# 213
  • Варна
А представи си, някои знаем какво. И да се счупваш от работа, и да работиш абсолютно всеки уикенд. Ама не ревем по форумите и да виним другите, а си даваме сметка, че сами сме се навили. Затова мълчим и си вършим работата. А като ни писне, намираме си нова.

Сигурна съм, че поуката зад всичко това няма да я схванеш.

# 214
Ама, чакай сега, половин България работи през почивните дни. Обслужващият сектор, фабрики и още 1000 длъжности са един непрекъснат процес, където се работи на смени. Едва ли работиш 7 дни в седмицата, имаш почивни дни, които са през седмицата?
Да, но да те вземат специално да им покрива уикендите, като това не е споменато в началото е малко долно. Този трябва да почива, онзи да почива.

# 215
  • Варна
И какво ти пречи да застанеш пред тях и да заявиш, че и ти трябва да почиваш? Нищо освен кураж да си защитиш исканията и правата. Затова си на тоя хал.

# 216
И какво ти пречи да застанеш пред тях и да заявиш, че и ти трябва да почиваш? Нищо освен кураж да си защитиш исканията и правата. Затова си на тоя хал.

Не се хаби, няма смисъл.

# 217
Казваме, ама на никой не му пука.

# 218
Да, но да те вземат специално да им покрива уикендите, като това не е споменато в началото е малко долно. Този трябва да почива, онзи да почива.
Съгласна съм, че е било добре да бъде изяснено още от начало как ще се работи, но и едва ли работиш без почивен ден. Ако работиш само уикенда, значи през седмицата си у дома. За Джъмбо съм виждала такава обява - за уикенда. Също така нима си очаквала, че точно на новите ще дадат най-желаното работно време - понеделник -петък?
За N-ти път - отиваш при шефовете и искаш с новата колежка да сте на такъв график, че едната да почива петък и събота, а другата - неделя и понеделник. Също, така молиш, да имате подкрепа от стар работник в почивния ден.

# 219
Мама Ру, наистина ли ù вярваш? Ако това, което тя казва, е вярно, то и онези 2-3 месеца, преди да поиска неплатената, пак е работила всеки уикенд, но тогава не е било проблем, нито са били проблем старите колеги и т.н.
То е очеизвадно, че лъже.
Доколкото чета темите, една голяма част от пишещите, вкл.аз, в някакъв етап от живота сме работили на смени. Знам ги такива като авторката - именно те са с вечните претенции, онеправданите, прецаканите, това не могат, онова не е тяхна работа, все някой е длъжен да им влезе в положение. Реалността е, че са мързеливи скатавки и идва момент, в който на другите колеги им писва да ги покриват. С радост сме пращали такива скатавки да си търсят късмета другаде с цената на нашия извънреден труд. Те, разбира се, така и не спират с цирковете колко е нечестно всичко спрямо тях, нито успяват да се задържат на някаква работа.
То ни се води,ни се кара такова. Да напуска, колегите ù банкет ще вдигнат.

# 220
Нарциса, до голяма степен ти написа това, което и аз мисля. Имала е очаквания авторката, може да е била и подведена от приказки на познати. Има някакви права като майка на дете под 3 годишна възраст, даже вече разшириха за някои неща като нощен труд - до шестгодишна възраст. И понеже съм работила на смени, а децата на училище и градина, знам колко е гадно и в почивен ден или празник да си на смяна дори и за половин ден, и да не можеш да си видиш децата, особено като се прибираш след 20 часа, а те записват в 21. Ама като няма друго, стискаш зъби, защото сметките теб чакат. Година-две зор и нещата се регулират.

# 221
Да не се редактирам - това, че говорила, също очеизвадно не е вярно. Тя е още в изпитателен срок, никой работодател с такъв бизнес не пуска ИС, по-кратък от максималните 6 месеца. Ако тя беше говорила за проблемите със смените и тези незнайни задължения извън ДХ - вече щяха да ù търсят заместник. Предвид от колко време е драмата, сигурно щяха и да са намерили, а пък нея - освободили. Твърди, че е в 60-70хиляден град, там има кой да работи.

# 222
То и работа има, макар и повече в сферата на търговията и заведенията. Но си е работа. Не е говорила, чака някой да се сети сам да й оправи графика така, че на нея да й е удобно. Аз разбрах, че работодателят е казал на нея и другото момиче да се разберат за почивните дни. Ми не е сложно, стига да искат.

# 223
  • София
Най- ми хареса това, че ние сме се уредили 🤣. Еми да се уреди и тя. Ама явно двата курса, които е изкарала не стигат.
Още не разбирам за какво реве, нито е говорила с шефовете, нито си е подала молбата за напускане.

# 224
Ако е така, значи госпожата лесно ще си намери друга работа. Но съм почти убедена, че и там няма да ѝ е ок.

Общи условия

Активация на акаунт