Некоректен работодател. Как да се измъкна?

• 7 962
  • 249
  •   1
Отговори
# 225
Мама Ру, наистина ли ù вярваш? Ако това, което тя казва, е вярно, то и онези 2-3 месеца, преди да поиска неплатената, пак е работила всеки уикенд, но тогава не е било проблем, нито са били проблем старите колеги и т.н.
То е очеизвадно, че лъже.
Доколкото чета темите, една голяма част от пишещите, вкл.аз, в някакъв етап от живота сме работили на смени. Знам ги такива като авторката - именно те са с вечните претенции, онеправданите, прецаканите, това не могат, онова не е тяхна работа, все някой е длъжен да им влезе в положение. Реалността е, че са мързеливи скатавки и идва момент, в който на другите колеги им писва да ги покриват. С радост сме пращали такива скатавки да си търсят късмета другаде с цената на нашия извънреден труд. Те, разбира се, така и не спират с цирковете колко е нечестно всичко спрямо тях, нито успяват да се задържат на някаква работа.
То ни се води,ни се кара такова. Да напуска, колегите ù банкет ще вдигнат.
Това че съм недоволна не значи че отивам и се въртя цял ден. Работата се върши и се вижда. Просто фирмената политика е такава. Началника вижда за какво става въпрос-работи се на макс. От по-горе обаче натискат за още и още. Такава и е политиката, каквото и да правиш не е достатъчно и никога няма да е. Никой не ме покрива.

# 226
Ако е така, значи госпожата лесно ще си намери друга работа. Но съм почти убедена, че и там няма да ѝ е ок.
Тя работа ще си намери, ама ако е на случаен принцип, пак ще е същата. Ако има мъж, да се качва на камионите и ще си решат проблемите.

# 227
То с мрънкане не става. При това не отговаря на зададените въпроси. Цялата тема е една драма колко е онеправдана. Проблемите се решават, като се работи по тях. И стига с тази драма, че няма работа извън големите градове или е само за тираджии. Да, по-трудно е и по-нископлатено, но, като не ѝ харесва, работи да промени нещата. Защо се е върнала от чужбина, нима не е знаела какво я чака? Ако е работила там, то знае поне един език, да се съсредоточи върху това и да си търси работа с език.
А иначе дори не разбрахме какво работи, вероятно в магазин. И каква  е тази супер специална работа, за която иска да ѝ се плаща допълнително, на мен ми е много интересно.... да не се окаже, че приключва касовия апарат в края на смяната....

# 228
Моят град е под 5к. Там наистина няма кой да работи, няма свободни хора просто. Хранителните магазини не работят вече в неделя, а в събота са до 17. Сега наемат ученици, на децата им се работи. Това е нормалното развитие на нещата според мен - като млад почваш на баламска работа, после растеш или поне минаваш от смени на редовно време, а не на 30+, даже 35+ да почваш тепърва на смени и да се чудиш защо на тази достолепна възраст не ти дават да си клатиш краката.
Темата е толкова лишена от конкретика и така избирателно пише лирическата героиня, че според мене си е чисто тролене. От няколко страници преливаме от пусто в празно, тъкмо позаглъхне дискусията, и тази се включва с някаква драматична реплика и айде пак същите 5 човека перифразират мнението си за пети път, задават същите въпроси и пак нищо конкретно няма в отговор. Щели да разпознаят героинята, ако уточнява, да бе, то само едно магаре се казва Марко.

# 229
То под 5000 си е направо село, но това не пречи на работещите да им се дава прилична заплата, даже и да са ученици. Минималната трябва да е само за държавните служители, защото те ползват всякакви благинки.

# 230
Става интересно. Какво мислите тук?
https://bg-mam.ma/t/1655347

# 231
Да смени лекаря или работата.
От физиотерапията също дават болнични.

# 232
Да смени лекаря или работата.
Проблемът е, че има неща, които са труднодоказуеми и съответно удобни. И все такива въпроси от хора-новаци във форума на няколко месеца работа.

# 233
Казваме, ама на никой не му пука.
Верно ли казваш? Верно ли?
Ох, милата тя как се преработва и уикенда. Колко ми е мъчно за теб, ох на кака патенцето.
Ела да те погаля по главичката. Гуш гуш.
Този твой лош шеф, аууууу, как ще го пляскам.

Нарци, затова вече не коментирам сериозно. Но за ебавка става темата Joy

# 234
Мислех да спомена тук за тази тема, но реших, че вече е твърде параноично Joy

То под 5000 си е направо село, но това не пречи на работещите да им се дава прилична заплата, даже и да са ученици. Минималната трябва да е само за държавните служители, защото те ползват всякакви благинки.
По преброяване е 15к, но реално няма толкова хора. Затова и няма хора да работят там, уредили са се, както казва тролката, по големите градове като нейния.

# 235
Ние по преброяване сме около 80 000, реално 3 пъти повече и пак няма кой да работи, БТ държат тон като им откажеш предложенията, през врата залепени обяви ,,търсим.....", в групата за работа на града също. Желаещи само са болниците и държавните служби.

# 236
Мислите ли че оназ от другата тема е същата, аз не мисля.

# 237
Не е същата според мен.

# 238
Не звучи същата по принцип, но и там напускането не е опция явно. За мен е странно. Чак пък толкова да са гладни не ми се вярва, щом имат достъп до електронно устройство и интернет.

# 239
Ей, авторке ето ти идея.
Значи взимаш някакъв дълъг болничен и напускаш.
Болничния не ти удължава предизвестието.
Не знам, оперирай си нещо.

Общи условия

Активация на акаунт