Нашите кухни - тема 97

• 42 188
  • 749
  •   1
Отговори
# 615
drago, много, много красива кухня се заформя!
Пред тухлите планирате ли някакво предпазно стъкло?

Благодаря ти! Да, ще има за практичност стъкло 65 см високо по цялата дължина на комина. Мисля да е Clear Vision закалено 6 мм.

# 616
Някой може ли да даде идеи, как мога да избегна ей такова нещо в кухнята?

Не искам да си на нищо излишно по плота, ама все пак ми трябва нещо, където да се сушат измитите прибори
Как сте го решили този проблем?
Гледам разни видеа с идеи за организация на кухня слагат едни меки подложки, където  просто да се оставят съдовете да изсъхнат.

# 617
  • София
С миялна.
Моят опит с мека подложка е, че за 2седмици имах мухлясала подложка. Може би със силиконова по-добре.
Иначе сушилник за шкаф.

# 618
Предвидили сме, вградена ще е.
Ама става дума за моментите, в които няма да я ползвам.

# 619
  • София
Дописах нещо... Какви са тези моменти? Като е за една лъжица или нож, миеш, забърсваш и в чекмеджето. За чинии и чаши-сушилник в шкафа вграден.

# 620
За няколко прибора - съдомиялна ли се пуска?
Едно 3-4 членно семейство за едно ядене са 3-4 вилици, евентуално лъжици, може и ножове. Ако има и десерт - и малки вилички или лъжички. Колко комплекта по 12 броя трябва да се купят, за да има чисти прибори преди да се напълни съдомиялната за цял цикъл?
Но си зависи и от навиците в семейството - ако има закуска, 3-степенен обяд и вечеря за 3-4 човека, сигурно се събират за пускане на съдомиялна. При мен няма 3-степенни менюта - едно ядене, евентуално и салата. Та така, по 1 чиния на човек и 1 - за салатата. Няма десерти.

# 621
Това ползвам
В него са ми шишетата с течен сапун и веро, гъбата и отзад слагам ножове, които мия
Ръчно

Всичко друго в миялната

# 622
Естествено, че няма да спускам съдомиялна за три чинии и три вилици. Затова и попитах съвсем ясно. Та, това са тези моменти 🙂
valkyrian, това е интересно предложение, благодаря!

# 623
  • София
Ние сме тричленно семейство и спокойно събирам 1-2 миялни на ден(2 ако се разготвя активно). И имам съвсем нормален набор от прибори.
А иначе моите миялни имат и половин цикъл, те само едната кошница🤷‍♀️
Аз ако след вс ядене ще подмивам това-онова или всичко, всъщност за какво ми е миялна.
За предложението... Нали точно това не искаш... То освен, че е една идея по-прибрано пак са същите неща, на същия плот,които ти искаш да махнеш.
Иначе, за да не ти се подмята веро/течен сапун по плота си слагаш вградени дозадори. Ако отцедника е в шкаф /чекмедже... Оставя един красив буркан за ножовете, но ако и толкова не иска човек, наистина не виждам проблем, когато изплакнеш един нож и 2вилици да ги попиеш с кърпа и да ги прибереш ...

Последна редакция: сб, 03 авг 2024, 12:51 от Angel_Dust

# 624
Е, тя тогава миялна няма да й трябва на дамата, щом след всяко ядене си мие трите вилици. Grinning Аз понякога пускам миялна веднъж на два дни. Каквото се използва се мушка вътре и ако до края на деня не е пълна, пускам изплакване и чакам да се напълни на следващия ден. Имам 8 големи чинии, 8 малки, 8 купи, по 12 от вилици и лъжици. Двама човека сме.
За органайзери виж в Тему. Има много идейни за кухнята и мивката, за течен сапун, за веро, за гъби и т.н. Същите съм ги виждала в Амазон, ама на по-високи цени. Grinning

Дописвам, за да дам снимка на две неща. От второто ще получа след около 10 дена и мога да дам обратна връзка бива ли го.

# 625
С подложка, но е хубаво да имаш 2-3, за да се перат и съхнат, иначе мухлясването е неизбежно, да.

# 626
Ако нещо мия на ръка го оставям да съхне в съдомиялнята. По плотовете нямам абсолютно нищо.

# 627
Естествено, че няма да спускам съдомиялна за три чинии и три вилици. Затова и попитах съвсем ясно. Та, това са тези моменти 🙂
valkyrian, това е интересно предложение, благодаря!
Измивам на ръка и слагам за отцеждане в кошниците на съдомиялната. Като изсъхнат - в шкафа. От както се сетих, че мога да използвам съдомиялната като стойка за отцеждане на чинии, чаши и прибори плота ми е напълно празен.

# 628
  • София
А къде си държите мръсните прибори и чинии в такъв случай?

# 629
А къде си държите мръсните прибори и чинии в такъв случай?
Никъде. Мия на ръка, когато са малко. Когато след хранене са повече пускам машината.
Мръсни не редя и да чакам да се съберат, защото забравям дали да измити. ММ има навика когато му трябва прибор да бърка в миялната и да вади от там. Поради което неизмито не оставям на изчакване.
Но при друг начин на живот може да се диференцира - гора чисто, долу - чакащи за миене.

Общи условия

Активация на акаунт