Майски бебета 2024г. - Тема 15

• 28 917
  • 774
  •   1
Отговори
# 660
Ехааа, pauly, чакането приключи. Честит да е Максим! Нека бъде много здраво и щастливо бебче, а ти бързо да се възстановяваш и по-скоро да си го нагушкаш. 🥰

# 661
Честит да е Максим!! Много здрав, спокоен и щастлив!!

# 662
Днес бях на тонове контракции няма  и преглед за разкритие няма главата е високо на 18 ми е термина и от тогава започваме всеки ден тонове в понеделник пак съм и на преглед и ще обсъдим дата за индукция ☹

# 663
G•H• стискам ти палци  и на теб бебето да тръгне самичко.И аз съм в понеделник на преглед пък ще видим

# 664
Аз утре и в неделя съм на тонове, а после и вторник. Никакви контракции не усещам и много ми тежии😔

# 665
Да много обича и като й суших косичката пак 💟все едно беше на масаж ,голям кеф за нея.
Днес не спи спокойно не е акала от вчера сутринта в 8 и се напъва 🫥дадох био Гая
И ние имахме този проблем ,цяла нощ не спа и тя, и от болницата ни съветваха с резервоарчето на термометъра и веднага се изходи детето намазано с мазно кремче за бебета

# 666
Аз пък немога да разбера,уж корема ми е паднал а имам зверски киселини Confused Уж трябва да ми олеква,а те се засилват мисля.

# 667
И моята Гергана беше с т.18🐣
Пъпчето май скоро ще й падне гледам взело да се отделя леко....

Аз купих еспумизан и био Гая последните дни тоест донесоха  ми още в болницата.
И там казаха че за колики е рано и за био Гая също ....направо едва ли не с един тон все едно ми се кара лекарката аз бях дала макс два пъти.Препоръчаха био амика.
Аз си давам био Гая вкъщи.

Кое резервоарче точно 😁с крем или олио предполагам

# 668
И моята Гергана беше с т.18🐣
Пъпчето май скоро ще й падне гледам взело да се отделя леко....

Аз купих еспумизан и био Гая последните дни тоест донесоха  ми още в болницата.
И там казаха че за колики е рано и за био Гая също ....направо едва ли не с един тон все едно ми се кара лекарката аз бях дала макс два пъти.Препоръчаха био амика.
Аз си давам био Гая вкъщи.

Кое резервоарче точно 😁с крем или олио предполагам
Можеш и с бебешко олио
Аз намазах с павловичева маст
Резервоарчето на термометъра тоест крайната му част дето се поставя под мишницата
Мушкат само мъничко началото в дупето ,правиш леко въртеливи движения и изчакваш до изхожданията
Действа при нас безотказно ,лекарката ме съветва
Разбира се не се прави постоянно,но сега ,като се мъчат,няма как ,жал ме е и мен как се напъва

# 669
  • София
На Гого днес му падна пъпчето. Не сме решили къде да го хвърлим още. Може би в някоя река, да му върви по вода. Simple Smile Ще видим, и други идеи ми се въртят.

# 670
На Гого днес му падна пъпчето. Не сме решили къде да го хвърлим още. Може би в някоя река, да му върви по вода. Simple Smile Ще видим, и други идеи ми се въртят.

Аз искам на летището, за да обича да пътува, понеже ние много обичаме. Според мъжът ми ще ме арестуват 🤣

# 671
Честит да е Максим! Да взима максимума от живота, да е жив и здрав и да винаги усмихнат! Бързо възстановяване на теб 🍀💐🎉

От мен въпрос - понеже се очертава да се храним на АМ поради упоритото неналичие при мен на кърма/ коластра, а аз въобще не бях подготвена за това, ам мляко тук ми казаха, че се качва по 10 мл на ден, но до кога? До 100 мл ли? В същото време на аптамила отстрани пише 60 мл от 0-14 дни. Нещо се обърках, моля ви помогнете.

# 672
От мен въпрос - понеже се очертава да се храним на АМ поради упоритото неналичие при мен на кърма/ коластра, а аз въобще не бях подготвена за това, ам мляко тук ми казаха, че се качва по 10 мл на ден, но до кога? До 100 мл ли? В същото време на аптамила отстрани пише 60 мл от 0-14 дни. Нещо се обърках, моля ви помогнете.

Ако ти е от полза, ето схемата, която ми дадоха от неонатология. Но мисля е доста индивидуално, ако на бебето не му стига например.

# 673
Мерси, Мока! Да полезно ми е, евентуално утре ще ни изпишат и съм се ошашкала. Така поне знам минимума, който да давам. Още не съм наясно как да направя 70 мл ако мерителната лъжичка е за 60, но предполагам на око. Дано и оттук да дадат подобен cheat sheet.

Ако ти е от полза, ето схемата, която ми дадоха от неонатология. Но мисля е доста индивидуално, ако на бебето не му стига например.

# 674
Мерителната е за 30, тоест правиш 2 лъжици и половина (30+30+15), за 75 мл. Вече за 80 не съм се мъчила, директно правя 90.

Общи условия

Активация на акаунт