Евровизия (Тема 30) Malmö - United By Music

• 18 074
  • 435
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, на мен ми харесаха някои от песните вчера. Хареса ми много украйнската, въпреки, че съм против печеленето и възхваляването на Украйна, заради войната, Украйна открай време е с най-интересни и любими за мен участия в Евровизия. Песента за мен е изключително емоционална и ме трогва, защото я свързвам с майчинството и женската съдба (с или без война). Музикално и ритмично много ми хареса.
Против Израел  в Газа съм политически, но отново много ми хареса израелската песен. Момичето беше красиво и младо и, въпреки младостта си, много стоически понесе освиркването. Хареса ми гласа й, хареса ми музикалното и сценичното изпълнение.
Страшно интересна беше за мен арменската песен. Инструменти, глас, сценично присъствие, много ми хареса и наистина си беше етно и на много високо музикално ниво.
Хареса ми страхотно и Хърватия, естествено, с чувство за хумор, самоирония, емоционална уязвимост, чешитство, зарибяваща мелодия и ритъм, пристрастяващ припев, котката, мяукането, всичко беше прекрасно.
Швейцария не ми беше от големите любимци, но човекът определено е много талантлив и артистичен и нямах против тази песен.

Хареса ми и Норвегия и, честно казано, не разбирам защо толкова ниско ги класираха?
Естония също...
Симпатична ми беше Италия с красиво младо момиче и мелодична песен.
Франция и Латвия имаха най-добрите вокали с изключителен талант, но не са моето чисто като музика.

За мен ужасни и гнусни бяха финландците по пишки, англичаните с бездарна секс демонстрация на сцена, испанската блудкава песен с дебели мъже по прашки и Ирландските сатанински крясъци. Ирландия не знам паганизъм ли вещици ли, това си беше сатанинска визия и много неприятен звук. Радвам се, че ЮК получиха  0 точки от публиката.

Германия отново ми беше безлична, както и Сърбия...
Толерантна съм към ЛГБТКюсекйс ако е нещо в стил Верка Сердючка, Дана Интернешънъл да е с чувство за хумор, хубава мелодия, ритъм, естетика, обрано, не ако ми се е€ат на сцената.

# 181
Абе доста са тия, дето могат да го правят и на са с неопределен пол Simple Smile
Наистина не разбирам проблема с неопределения пол. Какво значение има? Евровизия не я гледаме, за да си търсим партньор спрямо нашия и отсрещния пол или сексуална ориентация. Щом има какво да покаже, какъвто иска пол да е и каквито иска местоимения да използва.

Извън отговора към мнението. Направи ми добро впечатление, че журитата на Кипър и Гърция този път не си размениха нагласени 12 точки. Журито на Израел даде 12 точки на тяхната еврейка, представляваща Люксембург. Сърбия 12 точки на Хърватия по братска линия. Най-интересно беше как Швейцария игра спортсменски и даде 10 точки от публиката и 8 точки от журито на Хърватия. От друга страна, Хърватия, усещайки основния конкурент, даде 1 единствена точка на Швейцария от публиката и 0 от журито. Колко отчаян опит да се добере до победата.

# 182
  • в сърцето на един мъж...
Абе доста са тия, дето могат да го правят и на са с неопределен пол Simple Smile
Наистина не разбирам проблема с неопределения пол. Какво значение има? Евровизия не я гледаме, за да си търсим партньор спрямо нашия и отсрещния пол или сексуална ориентация. Щом има какво да покаже, какъвто иска пол да е и каквито иска местоимения да използва.

Не ми пречи какви партньори има извън сцената, пречи ми когато това се използва за изгода и печалба. И не, не ми е за първо място. Нали имам право на мнение?

# 183
Не дразни, че са с неопределен пол, а че това е част от самото изпълнение, първи и основен факт при представянето на изпълнителя. "Това е Джени, Джени е нонбайнари и пее от 15 годишна" . Но това е Евровизия и всеки знае, че е основната публика са ЛГБТЧ и баби от Източна Европа (дайте 5 точки).

В Швейцария има страшно много имигранти от бившите югославски републики, заради това са тези точки за Хърватия от публиката.

# 184
Извън отговора към мнението. Направи ми добро впечатление, че журитата на Кипър и Гърция този път не си размениха нагласени 12 точки. Журито на Израел даде 12 точки на тяхната еврейка, представляваща Люксембург. Сърбия 12 точки на Хърватия по братска линия. Най-интересно беше как Швейцария игра спортсменски и даде 10 точки от публиката и 8 точки от журито на Хърватия. От друга страна, Хърватия, усещайки основния конкурент, даде 1 единствена точка на Швейцария от публиката и 0 от журито. Колко отчаян опит да се добере до победата.

Нито са първите, нито ще са последните Grinning И ние го направихме същия тарикатлийски номер през 2017-та, когато Кристиян беше сред фаворитите - кажи-речи цялото топ 10 го "проспа" нашето жури тактически Grinning

# 185
  • София

Не ми пречи какви партньори има извън сцената, пречи ми когато това се използва за изгода и печалба. И не, не ми е за първо място. Нали имам право на мнение?

За последно вече пиша наистина.. Как разбра, че точно заради това му е дадена наградата??? Толкова държави гласуват, някои либерални, други консервативни.. ти се хващаш за това ЛГбТ и едва ли не този като певец е кръгла 0...миналата година не спечели песен с лгбт послание (шведската певица с големите нокти),  по-преди Украинците, Манескин също не бяха Лгбт.  Сега точно тази година журито на Евровизия  е открило ЛГБТ феномена и виждаш ли точно това е оценило...?

# 186
Абе талантлив си е швейцарецът. При него всичко си беше органично, а не демонстрация. Напомни ми за Арлекин.

Да пиша и за Нидерландия, че съм възмутена от слученото. Песента ми е меех, но човекът не заслужава да бъде изгонен, това, че са нахалствали да го снимат против неговото желание и против предварителните договорки, е  безумие, а после и да го изкарват виновен. Изцяло съм на негова страна, такива натрапничества са еквивалентни на физическо насилие и са грубо незачитане на  личното пространство на човека.
Дано да ги осъди!

# 187
Тази година наистина харесах песните на Австралия и Германия.Също и тази на Италия, но това е защото я слушах толкова често по радиото, че свикнах с нея.
Не гледах нито един от полуфиналите и заспах преди финала, но съм едни три + часа преди Швеция, ако това ме оправдава. Ако не. Е,не съм кой знае какъв фен на конкурса.
Сутринта проверих кой е спечели. Прочетох  - Немо. Аааа... както рибката от филмчето на Дисни. После допрочетох, че е Швейцария и потърсих песента, защото не я помнех. Припомних си песента, казах разбиращо "Ахааааа..." и затворих линка.

# 188
  • в сърцето на един мъж...

За последно вече пиша наистина.. Как разбра, че точно заради това му е дадена наградата??? Толкова държави гласуват, някои либерални, други консервативни.. ти се хващаш за това ЛГбТ и едва ли не този като певец е кръгла 0...миналата година не спечели песен с лгбт послание (шведската певица с големите нокти),  по-преди Украинците, Манескин също не бяха Лгбт.  Сега точно тази година журито на Евровизия  е открило ЛГБТ феномена и виждаш ли точно това е оценило...?

За последно пиша, че вече става досадно. Човек, който се представя като нон бинарен и така излиза да пее, не ми е пример за особено талантлив. Същата работа като с онова фадо и операцията от сърце. И да, имаше по-добри изпълнители от него. Мое мнение. И няма да го променя, защото на теб не ти харесва.

# 189
Аз нямам проблем със сексуалността на никого, а с решения от рода дайте да дадем победата на небинарния, за да покажем колко разкрепостени и либерално мислещи сме в Европа. Понякога мотивацията на журито е на странен принцип.
Пак да кажа, че Немо ми хареса, но му дадоха много голямо предимство журито, за да са сигурни, че ще спечели точно той. Зрителите трябва да имат по-голяма тежест.

# 190
Неуместен коментар с оглед на текущата дискусия в темата, но се изненадах, че Немо е истинското име на швейцареца Smile Аз го свързвам само с капитан Немо и рибката, пък то било истинско име Scream

Смешно ми става с коментарите, че Немо е спечелил само и единствено защото се самоопределя като небинарен. И то казани на фона на гоненето на хора, развяващи флага на небинарните от арената вчера. Защото този флаг имал политическо послание... На самия Немо също са му забранили да излезе с флага по време на парада със знамената, той го е внесъл незабеляно.
И сега ни се набива в главите, че спечелил, щото е небинарен. Мерси съм

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 15:57 от BronzeIce

# 191
За мен Немо спечели поради две причини:

1. Това, че той се определя като безполов, съответно е мноооого важно да имаме такъв победител. Странни са ми хората, които казват, че това няма нищо общо, при положение че песента е именно за това.

2. Очакваше се, че Израел ще има огромен телевот (незаслужен), който трябваше да се неутрализира. Как го неутрализираш? Като дадеш на някой от фаворитите маса точки.

Направо идеално им се получи - хем първи, безполов, жизненоважен победител, хем Израел не печели.

Аз вярвам, че по-голямата част от журито на западните страни е било инстуктирано как да гласуват. Този резултат няма логика. Нито песента е толкова добра, нито стейджинга беше нещо уау, стайлинга беше потресаващ. Да, вокално беше супер, имаше различни жарнове в песента, включително опера, ама и преди е имало такива песни, но не са получавали толкова много точки.

P.S.
Жури вота на Израел беше абсолютно адекватен. В нормални обстоятелства тази песен щеше да получи същите точки. Така че, реално Израел изобщо не бяха ощетени.

# 192
  • Там,където се събуждам щастлива.
Всъщност тези хора са доста нещастни по принцип и сякаш си търсят повод за нещастието в другите. Познавам твкива деца на по 16 и знам как гледат на нас, които сме старомодни. Живеят в страна, където всичко е позволено и въпреки това правят опити за самоубийства и натъртват, че обществото (в това число и семействата им) са виновни за това как се чувстват. Изключително тъжна тенденция и не завиждам на семействата с тийнове, които растат в днешно време. И от едната страна и от другата.

И много добре виждам как се прави пропаганда за дадено нещо сред младите хора. Личностите с таланти не се определят вече от таланта.

# 193
  • София
Ако сменят името на конкурса с "Джендървизия" ще бъде най-коректно.
Първо, защото 70-80% от участниците са транс, джендър, безпол, трети пол и т.н. и са болшинство.
Второ, защото човек колкото и да е толерантен и неконсервативен, това вече премина всякакви граници.
И Трето, да могат да се вихрят по-свободно, защото сега все пак се ограничават...примерно финландецът, можеше да не е само по гол задник, а цялостно да се разхвърля и нямаше никой копче да му каже.
Нямам нищо против обратните, но конкурсът вече достатъчно се изврати в Джендървизия и се чудя догодина с какво ли ще ни изненадат...имам разни предположения, но са 18+ ..

# 194
  • България
Скрит текст:
Неуместен коментар с оглед на текущата дискусия в темата, но се изненадах, че Немо е истинското име на швейцареца Smile Аз го свързвам само с капитан Немо и рибката, пък то било истинско име Scream

Смешно ми става с коментарите, че Немо е спечелил само и единствено защото се самоопределя като небинарен. И то казани на фона на гоненето на хора, развяващи флага на небинарните от арената вчера. Защото този флаг имал политическо послание... На самия Немо също са му забранили да излезе с флага по време на парада със знамената, той го е внесъл незабеляно.
И сега ни се набива в главите, че спечелил, щото е небинарен. Мерси съм

За Бога Швейцария му плаща, за да рекламира и представя Швейцария, не да си показва сексуалната ориентация и половото самоопределяне. Толкова да си се изгубил в пропагандата си... На мен ми прилича на извънземно. Победата му е дадена, защото Швейцария е неутрална държава и има пари да прави шоу, не защото той е върхът на сладоледа.

Общи условия

Активация на акаунт