🌹 ЕРГЕНЪТ 🌹 - Сезон 3, Тема 11

• 147 499
  • 3 055
  •   1
Отговори
# 2 445
Къде казвате е този сезон? По принцип маникюристката е на ниво 'каврталната', та, напълно възможно е по тази причина да няма лоши мнения.

# 2 446
Меди, да не забравяме, когато в предишни ситуации Маги отказваше да сподели нещо (например когато стана въпрос за деца), Надя и Йоана ѝ се хилеха, натискаха я да говори и се опитваха да я пречупят. Пък Йоана като не искаше да говори, всички се съобразиха. Така че в този случай Маги беше права. Двоен стандарт.

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 14:22 от Lilly_85

# 2 447
Гледам, затрили са ни веселбата от снощи, а беше поучителна. Нищо.
Сега съм решила малко по-сериозно да си напиша мнението за претендентките.
Сериалът "Сексът и градът" е задължителнен за всяка жена, особено за младите бръмчилки, които идват от друг град в София. Днес си пуснах отново първа серия и си припомних много неща. Едно от тях е, че в един космополитен град, какъвто е София в момента, никак не е лесно да бъдеш бръмчилка като Маги. Мъжете вече не са кавалери, не ти правят път да минеш, онзи ден едно младо момче щеше да ме отнесе на стълбището към WC в един ресторант и въобще не му мигна окото да се извини. В днешно време жени като Маги живеят много активен живот, изпълнен с купони и хубаво вино. Обикновено попадат в лапите на някой по-възрастен баровец, който ги използва на повикване, а в замяна им дава лукс. Времето минава и изведнъж се оказват на 35, точно времето, в което силата на жената върху мъжете започва да отслабва. Самите мъже си го казват, те знаят това. Ето защо Маги наистина гони последните влакове, ако е решила да прави семейство (в което дълбоко се съмнявам). Пак добре, че бившият й любовник й е намерил добра работа, защото жени като нея нямат професионални умения и не са научени да работят.

Алек е млад мъж, перспективен, но истината е, че не е чак толкова млад вече и трябва да си търси жена, за да улегне и да се превърне наистина в успял мъж. За един мъж семейството доказва просперитет. Виждам го, че е омаян от Маги, трудно ще намери лъскава жена като нея. Проблемът е, че тя вече е минала във втората категория бръмчилки и той това тепърва ще го осъзнава, НО ако е решил да използва връзките й, за да пробие в столичния хайлайф, тя е жената за него от наличните вътре.

Надежда...гледана жена, която е намерила мъж, който я е издържал и й е направил подобрения. Нейният проблем е, че се е оказала с тунинг, а е трябвало да си сади дОма с детето и само един мъж да се радва на тези подобрения. Е, каква файда от тях тогава, си е казала Надеждя? Ето защо тя е ритнала спонсорът и баща на детето й и е тръгнала да гони дивото и "да си поживее". Грешката й е, че гърците са много набожни и религиозни и ако не успее да се пласира добре, гъркът едва ли ще я прибере обратно. Тя това го знае и за това с нокти и зъби драпа да спечели, защото практически път назад за нея няма. Не съм сигурна, че Алек ще избере нея, защото тя няма класата, връзките и стилът на Маги.

Йоана - перспективна млада жена, успешна, с кариера и бъдещо развитие, умна, целеустремена и модерна. Не е нищо особено, както казах назад, средностатистическа, тип ванила. НО, може да даде на Алек истинско семейство ако той има желание за това, което мен лично ме съмнява, защото ако той търсеше такова, а не път към хайлайфа на София, нямаше да остави двете тунинговани каки, а щеше да задържи по-младите и перспективни Надя и Екатерина, а и някои от другите по-млади момичета.

Извод - по мое мнение Маги ще е победителката в този сезон.

Няма нищо лъскаво в Магито. Също изобщо не поставяй Алеко и Магито заедно по житейски път. Алеко има далеч повече време от нея да се котира пред жени. Изключваме за момента що за дебил е. Като добавим факта, че жените принципно вървят няколко години по-малки от партньорите си, то той и на 40 може да се занимава с такава като Маги сега. Но истината е, че Магито трябва да си търси некой около 40, не Сашко. Тия мъже на нейните години искат около 30 годишни поне. И ние нямаме биологичен часовник кажи речи.

# 2 448
Маги е странна, уж прави и казва всичко, което е правилно, но някак не се получава. Описват го като фалш, защото е трудно да се опише. Не е точно да лъже защото сама си вярва и се навива. Имам такива познати.

# 2 449
Есил Дюран фолк певицата си прави ноктите при Барбара - въх Laughing
Памела зайчето пък качва какви вежди е направила, добре се справя.
Преди шоуто бяха безработни, сега поне правят нещо - нека, нека.

# 2 450
Надка и Йоана май могат само да мечтаят за нивото на нашата морална полиция. 😃
Да бъдем малко по-смирени, деца гледаме все пак повечето.
За Надежда и детето ѝ нямаше пощада.
И за там се отнася. И там протестирах.

# 2 451
Не съм съгласна, пълно е с мъже 35+ с 20 годишни, средностатистически.
На Габи и Памела май повече им върви салона.

# 2 452
Меди, да не забравяме, когато в предишни ситуации Маги отказваше да сподели нещо (например когато стана въпрос за деца), Надя и Йоана ѝ се хилеха, натискаха я да говори и се опитваха да я пречупят. Пък Йоана като не искаше да говори, всички се съобразиха. Така че в този случай Маги беше права. Двоен стандарт.
Ключовото тук е, че отказът на Йоана да говори няма нищо общо нито с Маги, нито с някой от присъстващите, а с вътрешни бариери, с които Йоана се бори. И няма нужда Маги отново да върти ситуацията около себе си и нейните лични преживявания. Това ми напомня на един тип хора, на които започваш да разказваш някакъв личен проблем и те отговарят "А ти мен питаш ли ме?..." и обсебват разговора със своите лични преживявания, изкарвайки ги много по-тежки от твоите.

# 2 453
А защо Йоана не уважи, че Маги има вътрешна бариера, с която се бори? Защо трябваше да я натискат с Надя и да ѝ се хилят, като видимо бяха жегнали болна тема? Нормално е Маги да се засегне, че Йоана очаква емпатия, при положение, че не е проявила същата.

# 2 454
На мен моментът с "класата" на Маги ми се губи, може би, защото не я търся само в "стойка" на управител на заведение. Жена с класа умее да се държи, но и да води прилични разговори на разнообразни теми, без да са непременно много задълбочени. Досега не съм чула това от Маги, която ми е все в някаква гранична крайно екзалтирана ситуация. Не разбирам и какви толкова връзки има тя, след като е допряла до този формат, за да си вдига цената. Снимки с посетители на заведение не са нещо изключително.
За мен тя е жена, живяла без мисъл за бъдещето (защото се е заблуждавала, че винаги ще си намира спонсор), без да е вложила нещо като вариант за реализация, без да е инвестирала и в материални възможности (парцалки не е инвестиция), дори не си е осигурила някакъв бизнес проформа. Липсата й на елементарни умения за мен са свързани с факта, че едва ли яде нещо, приготвено от нея и поначало не изглежда като човек на здравословна диета. Не мисля, че иска семейство и деца, според мен, мечтата й е времето да спре и да си е все така, без грам отговорност и със самозаблудата, че ще е вечно млада. Намираме я в период, в който се е събудила от летаргията и е решила да вземе пак на хляба мекото. Интелектуалните й възможности са ограничени точно заради липсата на визия изобщо за себе си като самостоятелен и независим субект. За мен тя е един по-скоро тъжен персонаж, който ще продължава да се люшка според благоразположението на тези, които решат да й го дадат. За съжаление, конкуренцията в средите, в които иска да продължи да вегетира, е жестока и голяма, а тя не работи над някаква по-добра версия на себе си.

Надежда е типичния селски тарикат. Лъгала е винаги, нелоялна е и ще продължава да го прави. Няма никакви скрупули, минава през всичко като бетоновоз без дори да се обърне.

Последна редакция: нд, 12 май 2024, 14:39 от Tsugumi_

# 2 455
  • Варна
Аз пък се учудих, че Магдалена плачеше, защото Йоана не си сподели мъката.

# 2 456
Всъщност знае ли се какво работи Магдалена сега? Доколкото разбрах вече не е в Лавацата (не знам отпреди или след предаването).

# 2 457
Ами нека бяха провокирали и Йоана да говори онази вечер. Аз не съм против това. Никой на никого не е длъжен. Който се поддава на провокациите и това го бута ментално, това си е негов проблем. В предаване, в което жените са конкурентки, аз не бих очаквала някой да щади чувствата ми. Маги, както и всички ние, си живеем в нашия си балон, с хора със сходен начин на живот, разбирания, интереси. Ами добре, но там са извън комфортната си зона, балонът се е спукал. Нека видим кой най-лесно се приспособява към такава среда.

# 2 458
Толкова ли е трудно да се приеме, че Маги си е леко лудичка? Казва, че може да готви, ама видяхме, че не е така; подмазва се на ергенчето в стил Моля, госпожо, нека аз, нека аз..., държи се като 15-годишна и т.н. Но, какво от това, тя си е такава. Освен на себе си на друг не вреди. Определено и тя като Валерия има нужда от добър психолог. Под добър разбирам такъв, който да е по-интелигентен от пациентите си.

# 2 459
По принцип за да се набуташ в такова предаване, трябва да си леко лудичък. Всичките трябва да се погледнат много добре в огледалото и да преосмислят приоритетите си.

Общи условия

Активация на акаунт