Идват слънчеви и топли дни, всички тестове са с две черти ! ~бебеправене 604~

• 41 010
  • 999
  •   1
Отговори
# 855
  • Замък сред облаците
Принципно може да е сигнал за полип също и други такива. Но аз го имам това зацапване през годините - не постоянно, някои месеци. Обичайно почва 2-3-4 дни преди М и е съвсем леко. Нямам отклонения в хормоните, полипи, дебелината на лигавицата или друго; единствено съм засякла че почва след нощното препотяване където е сигнал за спад в прогестерона.
Каквото съм чела, стига да няма патологична причина като някоя от горните е съвсем ок. Чисто физиологичен сигнал към лигавицата.

Със сина ми забременях след такова зацапване, сега пак.

# 856
  • Варна
Принципно може да е сигнал за полип също и други такива. Но аз го имам това зацапване през годините - не постоянно, някои месеци. Обичайно почва 2-3-4 дни преди М и е съвсем леко. Нямам отклонения в хормоните, полипи, дебелината на лигавицата или друго; единствено съм засякла че почва след нощното препотяване където е сигнал за спад в прогестерона.
Каквото съм чела, стига да няма патологична причина като някоя от горните е съвсем ок. Чисто физиологичен сигнал към лигавицата.

Със сина ми забременях след такова зацапване, сега пак.

AA, по-горе описаното разбирам че става въпрос когато има зацапване. А аз нямам такова..директно си тръгва..не разбрах това трябва ли да ме притеснява Thinking

# 857
  • Замък сред облаците
Е, не естествено. Защо да те притеснява?

# 858
На мен ми дойде нещо като Ц - слузесто течение с червеникав отенък - много оскъдно.Имам леки спазми като при ПМС в лявата част на корема.Според приложението трябва да ми дойде утре  и е 13-ти ден след положителен тест за О.Сега това за първи ден ли да го броя, да чакам и да видя как ще се развие, да си записвам час за АГ , какви изследвания да правя?Освен това снощи съседите готвеха някаква манджа  и ми замириса на блажно и ми се повдигна чак.Но като стана това, значи бебе няма.
Много ми се иска да се нарева и да се примиря, че няма и да има, и за всички пропуснати шансове и прочие, но освен да се депресирам друго няма да постигна.Но въпреки, че живота продължава и имам планове за него не ми става по леко.

# 859
Белма, и при мен при последната М ден преди това имах такова слузесто червеникаво/кафеникаво течение. Не ми се беше случвало досега и аз се чудих на какво може да се дължи и дали не е комбинация от зацапване заради нисък прогестерон и нещо друго. Стискам ти палци при теб все пак да е на добре щом още не е напълно пробило! Flowers Four Leaf Clover

# 860
  • Замък сред облаците
Момичета, до към 4 дни преди М прогестеронът вече си спада чувствително, ако няма имплантация, и не може да говорите за нисък прогестерон. Нисък прогестерон ще имате като няма пик 7 дни след О и почне да цапа тогава или дори преди това примерно.

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 10:31 от АА

# 861
Привет, аз вчера разбрах причината за нашите мъки. Оказа се, че съм с Т матка. При предната снимка от края на 2017 не сме разбрали тази диагноза, защото беше хистеросалпингосонография, т.е. под ехографски контрол, не рентгенов. Видя се проходимост на тръбите, но формата на матката явно не. Аз съм в шок, жестоко съжалявам, че тогава не направих стандартната цветна снимка, а се доверих, че този вариант е по-добрия. Та така, след 8 години и 2 неуспешни бременности разбрах, че имам Т матка. Сега.... никакви опити, дори пазене от забременяване. Следва корекция с хистероскопия и ин витро. Главата ми ще се пръсне, последните няколко часа чета информация за
T uterus. Горкия ми мъж, какво му причинявам 😥

# 862
Drpwamy, важно е, че сте открили причината и поемате в правилната посока.Стискам палци за успех!

# 863
drpwamy, не се отчайвай! Ще оправите проблема и после всичко ще е наред!

# 864
drpwamy Съжалявам, за пропиляното време и всички напразни надежди, но вярвам, че колкото и тежко да ти е в момента, че това всъщност е една крачка напред и, че от тук насетне ви чакат само хубави неща! Опитай да погленеш философски над нещата. Прегръщам те! Heartpulse
 Един въпрос: Т-образна матка същото като двурога матка ли е? Не моижах да намеря информация. Аз съм с "тотално изместена матка" по думите на Станулов, но ми каза, че най-вероятно така съм се родила и няма така или иначе какво да се направи, но винаги се питам дали е така наистина и дали не може нещо да се направи и дали не е някаква причина също така.

Дудъл Чакаме те с нетърпение! Heartpulse

# 865
  • Be realistic - plan for a miracle.
Горкия ми мъж, какво му причинявам 😥

Не говори така. Не причиняваш нищо на никого. Ти щеше ли да му се сърдиш и да чувстваш, че ти "причинява" нещо, ако проблемът беше в него?
Т-образната матка е физиологичен проблем и е все едно да се самообвиняваш, че имаш еди-какъв си цвят очи... не зависи от теб!

# 866
drpwamy, няма за какво да се обвиняваш! Важното е, че сте открили проблема и от нататък имате план за действие! А защо инвитро, само заради корекцията ли (може да си казвала, но не помня, извинявай)?

flowering, не са едно и също:
Скрит текст:

Изместена матка наистина мисля, че няма как да се коригира.

belma, първи ден си се брои когато е с ярка кръв. Аз не бих брояла такова зацапване за първи ден, но пък се надявам да не ти дойде идните дни.

# 867
  • На изток от Ада
drpwamy, момичета са прави без такива глупости,не си  виновна ти за матката ти.

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 13:58 от nasito8988

# 868
Малко изпадам в чуденка, как за 8 години никой не е видял този проблем с Т-матката.. Аз за пръв път чувам за такава. Дано това ви е последното препятствие по пътя към щастието!

Момичета, днес ми е 6-ти ден от О и все пак реших да пусна прогестерон, за да съм сигурна, че е имало и пак избухвам с резултат много над реф. стойности. Приемам само витекс по 1 на ден, като последно пих вчера сутрин. Имам поставен овител преди 7 дни, но мисля, че той не влияе. Според вас да се притеснявам ли от високия резултат? Има вероятност да са се спукали 2Ф, евентуално това да е повлияло? Имам и 1 ЗФ, който май още не се е спукал.

Последна редакция: пт, 31 май 2024, 12:25 от V_gs

# 869
  • Замък сред облаците
Витекс бууства прогестерона. Мен прогестеронът принципно ми е над 100 при добре закрепена бременност доколкото съдя от досегашния ми опит, но чак след закъснение се вдига толкова - за 6 ден след О си е доста високо и може да потиска удебеляването на лигавицата. Освен да спреш витекса?
Иначе 2Ф трудно ще се спукат естествено, възможно е - оттам идват разнояйчните близнаци, просто шансът е нисък. При ЗФ ЛХ е високо, а при киста на ЖТ тогава прогестеронът е висок.

Общи условия

Активация на акаунт