Гости с пренощуване

• 21 773
  • 416
  •   1
Отговори
# 210
Те и няма как да дойдат, имат проблеми с тоалетни легла, дивани, храна...как ли ходят на ресторант се чудя? Или и там не ходят, щото и там има тоалетни, в пъти по зле от домашните. И там храната се пипа с ръце.....

# 211
И аз се чудя на супер гнусливите хора как оцеляват. То големи претенции, голяма драма за всичко.

# 212
Съжалявам, но всеки е различен. При мен е професионално изкривяване...радвайте се, че не знаете и можете да си позволите да не сте гнусливи. Wink

# 213
Според мен гнусливост или не, хигиената трябва да е на ниво, затова има стандарти, разрешителни, изисквания, но кой го спазва и какъв е контрола е друга тема. Мизерийката е факт, инвестира се в обстановка, кухнята ужас. "Кошмари в кухнята" колкото и да е режисирано, показва нивото.

# 214
  • гр.Пловдив
Цитат
Принципно съм съгласна с теб и определено считам, че гостите не са такова зло, ако си разбираш от работата.
Обаче твоите спомени са от малка, когато не си видяла от хамалогията да организираш всичко и после да измиеш, подредиш и изчистиш. И определено не всички имаха ведомствени жилища по 90 квадрата, но по онова време военните бяха привилегировани.

Точно спомените от соцвреме в случая са напълно излишни. Някой обикалял за месо, обаче сега се продава навсякъде. Има блюда, които са винаги успешни и относително лесни, без да виснеш с часове. Но това се научава при желание и малко опит.

Cuckoo, 50% от мненията по темата са свързани със примери от соца,не съм само аз като гледам...
Към днешна дата си правя РД и семейни поводи у дома,но без преспиване ,естествено,понеже сме в 60кв ..
Събирам 11 човека таван и винаги са добре дошли,няма да се откажа от гостоприемство ,а ако много ми натегне ще избера опция заведение..
Да,давах примери от детството ми,понеже за мен са наистина показателни и запомнящи се ,колко различни бяха хората и как това в онези времена днес е неприложимо...

П.С,понеже си сметнала,че жилището е ведомствено-ами не е Smiling Imp От самото построяване на блоковете дяд го купи през 1980г за 25 000лв -и там никога не е имало ведомствени жилища-нищо,че беше военен квартал

# 215
Спомням си една история от соца - дъщеря на наша близка се омъжи за западногерманец и за посрещането на сватовете тя взе от всички съседи по-хубави столове, маси, сервизи, прибори. Пребоядисаха стените в коридора на входа със съдействието на всички, спаха в съседи, за да могат  гостите да нощуват в тях и каква изненада - когато отидоха във ФРГ, сватовете ги настаниха в хотел, въпреки че живееха в двуетажна къща. Всички в Бг бяхме много възмутени и дълго се коментира колко студени са тия германци и  колко по-гостоприемни сме ние. Сега си мисля колко много сме се променили - аз също вече не съм привърженик на гостуване с преспиване - натоварващо е и за двете страни, а и нощувките в хотел са доста по-достъпни.

# 216
И аз се чудя на супер гнусливите хора как оцеляват. То големи претенции, голяма драма за всичко.
Кой пък е казал за сууупер голяма драма? Посещаваме тоалетни, без да сядаме. Ходим на гости и на заведения. Има си неща, които за някого са неприятни, за други не. Въпрос на усещане. А за смукането на пръсти, след което да се пипа храната, което нещо съм виждала с очите си не един път и не в един дом - ами отблъскващо е след това да ми го сервират. Мисля че и всеки непредпочитащ гостувания спомена, аз също, че това не е основното. Аз проблем нямам с гостита за деня или вечерта, аз не обичам спанетата. И главно заради съобразяване с други режими, вкусове и т.н.
А във връзка с тоалетните се сетих сравнително пресен случай от едно гости - с повод, само за вечерта, така ок. Влизам в тоалетната и като тръгвам да пускам водата, казанчето не работи. А сега де? Излизам, викам мъжа ми, той бута нещо, прави , пусна я някак. Не го оправят, има си чалъм някакъв, но си е истински дискомфорт да попаднеш в такава ситуация. Ако не е мъжа ми какво - да пълня легена от банята... Така че, тоалетните са си фактор също понякога за дискомфорт. Пак казвам, не само те.

Последна редакция: ср, 15 май 2024, 01:13 от Wild Wind

# 217
  • пустинята Гоби
Много добре сте си преценила, че не сте за ходене на гости.

# 218
На мен ми е било много неприятно, някой да настоява да спим еднин върху друг, само и само да покаже колко е гостоприемен. Айде няма нужда.
Имах такъв случай, взехме си хотел и спахме нормално. Малко цупня имаше от част от родата, но баш домакините останаха доволни накрая.

# 219
Кой пък е казал за сууупер голяма драма? Посещаваме тоалетни, без да сядаме. Ходим на гости и на заведения. Има си неща, които за някого са неприятни, за други не. Въпрос на усещане. А за смукането на пръсти, след което да се пипа храната, което нещо съм виждала с очите си не един път и не в един дом - ами отблъскващо е след това да ми го сервират. Мисля че и всеки непредпочитащ гостувания спомена, аз също, че това не е основното. Аз проблем нямам с гостита за деня или вечерта, аз не обичам спанетата. И главно заради съобразяване с други режими, вкусове и т.н.
А във връзка с тоалетните се сетих сравнително пресен случай от едно гости - с повод, само за вечерта, така ок. Влизам в тоалетната и като тръгвам да пускам водата, казанчето не работи. А сега де? Излизам, викам мъжа ми, той бута нещо, прави , пусна я някак. Не го оправят, има си чалъм някакъв, но си е истински дискомфорт да попаднеш в такава ситуация. Ако не е мъжа ми какво - да пълня легена от банята... Така че, тоалетните са си фактор също понякога за дискомфорт. Пак казвам, не само те.

А какъв е проблемът да попиташ домакинята какво да правиш с казанчето?

# 220
Казанчето е изненада, да запретне гащи да излезе и да иде в стаята да пита как да си пусне водата - е, тва вече ще е върхът. Joy

# 221
Казанчето е изненада, да запретне гащи да излезе и да иде в стаята да пита как да си пусне водата - е, тва вече ще е върхът. Joy

Може и тихичко да попита. Ако го няма мъжът й, какво?! Аз нямам мъж. Оправям се, излизам, питам и се връщам. Голяма драма, няма що?!

Четейки темата, си давам сметка, че съм голяма късметлийка с хората около себе си.

# 222

Може и тихичко да попита. Ако го няма мъжът й, какво?! Аз нямам мъж. Оправям се, излизам, питам и се връщам. Голяма драма, няма що?!

Четейки темата, си давам сметка, че съм голяма късметлийка с хората около себе си.
И да каже никой да не влиза до тогава в тоалетната, че не съм си пуснала водата...и ако не може да го оправи сама домакинята ще трябва да и помогне...просто отвратително.

# 223

Ами радвай се, че нямаш такива край теб - какъв ти е проблемът? Аз с моите (не)предпочитания не преча на тези, които обичат гостувания. Мисля, че за това беше темата.

# 224
Спомням си една история от соца - дъщеря на наша близка се омъжи за западногерманец и за посрещането на сватовете тя взе от всички съседи по-хубави столове, маси, сервизи, прибори. Пребоядисаха стените в коридора на входа със съдействието на всички, спаха в съседи, за да могат  гостите да нощуват в тях и каква изненада - когато отидоха във ФРГ, сватовете ги настаниха в хотел, въпреки че живееха в двуетажна къща. Всички в Бг бяхме много възмутени и дълго се коментира колко студени са тия германци и  колко по-гостоприемни сме ние. Сега си мисля колко много сме се променили - аз също вече не съм привърженик на гостуване с преспиване - натоварващо е и за двете страни, а и нощувките в хотел са доста по-достъпни.

Братовчедка на баща ми се омъжи за италианец в Торино през 1995-96г.
Скоро след това им се роди първото дете. Та въпросната братовчедка разказваше как примерно свекъра и свекървата са я поканили  на гости с бебето, но тя по пътя е трябвало да спред да кърми, и съответно е закъсняла с 20-30 минути от уреченото време... И каква изненада, като стига, те ѝ казват, че тъй като не е спазила уговорката, гостито се отменя, защото имали други планове...
Или пък разказваше как докато са там, ако се наложи да вземе нещо от хладилника, после оставя пари за съответното нещо...
На нас ни беше много странно тогава, още повече, че италианецът беше от потомствен благороднически род, още си спомням как цъкаха с език баба ми и дядо ми като слушаха.. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт