Гости с пренощуване

• 21 532
  • 416
  •   1
Отговори
# 240
# 241
Е, аз и  такива крайности не мога да приема. Да не пусна сестрата на ММ, ами нали самият той ще ми се разсърди. Все едно той да не иска моята сестра. Да, няма да ми е комфортно, но ще се настроя,  добре че не ни се налага. Или да не и дам съвет за детето, ако не е в моите компетенции ще и кажа - не знам.
Друг е въпроса ако не сте в добри отношения, ама тогава и тя сигурно няма да иска да идва във вас или да ти звъни.

# 242
Ако беше нормален човек, може би щях. И не за цял месец 4 години подред. А за 1 нощувка.
Да се научи да поема отговорност за действията си. Все е свикнала другите да ѝ помагат, да я обгрижват на 35 години. Не съм го взела с роднините му и той много бързо го разбра.
Да видите сега как пътува сама с автобуса или влака, урежда си нощувки и сама стои на рождения си ден, като се падне да има изпит.
И не, не съм ѝ честитила никога. А преди дори му звънеше по телефона да го пита защо не тръгвал влака (не, не се шегувам).
Сега чакам мъж да си намери, ама едва ли.
Един път не ме е питала как съм, нито ми е честитила празник, ама е първа в натрисането у дома. Тя така е свикнала.

# 243
  • София
Като е сестра на гаджето това не й дава билет за наглост.

# 244
  • София
Че на някого са се паднали ужасни гости - не означава, че всички са такива. Както и обратното - напълно вярвам на споделящите лоши случки, има си безкрайно нахални хора.
Бях миналата година на гости и през цялото време се чудех дали не сме прекалили с 1 седмица, но с евтините компании полетите не са всеки ден. Но в своя защита ще кажа, че жената по принцип не беше по готвенето, и без нас мъжът й се грижел повече за вечерята, а всички се включвахме активно в печенето на наденички от Лидл и други подобни.

Последна редакция: ср, 15 май 2024, 18:23 от Cuckoo

# 245
  • Sunshine state
Обичам гости и обичам да посрещам такива, но с преспиване повече от 1-2 вечери - не. Иначе у нас събота и неделя е като кръчма - играем карти, вечеряме с различни приятели, готвя или купувам готово или пък те носят, както дойде. Винаги е с уговорка и никога с цъфнали ми на вратата ей така изневеиделица хора - такива неща не обичам. Никой не е нагъл и нахален, защото от години насам се знаем и познаваме кой на какъв чалъм е. Аз не си и мълча, ако нещо не ми изнася и си казвам. Иначе у хора не обичам да спя - правихме ремонт преди няколко години и си взехме хотел до нас за 3 дни, въпреки предложение от близко семейство да останем у тях - ами не ми е удобно всички да се бутаме и разминаваме постоянно. Simple Smile

# 246
  • SF
Знаете ли, че и в България, но и по света, има някакво тъпо схващане,  да не сменят чаршафите.
Примерно ви канят много мило и настоятелно да останете да спите. Отивате, изкарвате време заедно, накрая ви настаняват в леглото на сина. Чаршафите са чисти, само той е спал в тях.
Това ми се е случвало в Холандия, и във Франция. Направо ми казват, че няма да сменяме чаршафите, защото само едикой-си е спал в тях. Много е неприятно.
Точно в този момент ми се появява драмата с моята прекалена гнусливост.
Или трябва да се моля да ми сменят чаршафите посред нощ, или да си легна с дрехите, все едно спя в купе във влак.

# 247
  • Швейцария
Аз където и да съм ходила в Швейцария, винаги са ми слагали прани чаршафи. И аз така правя като дойдат гости и им оставям и прана кърпа на леглото. Аз не съм гнуслива, но да легна в чаршафи, които не са прани, е абсурд дори и за мен.

# 248
Сефте чувам такова нещо, особено пък за България. Това ще да са били някакви тотални мърлячи, без значение от националността. То по тази логика що да се сменят и в хотелите след всеки гост. То само 3 семесйтва са спали в това легло за последните 5 дена... лошото е, че някои хотели наистина го практикуват. Огромно НЕ е да легна в ползвание чаршафи, че и да ми се казва все едно нищо не е ..

# 249
Знаете ли, че и в България, но и по света, има някакво тъпо схващане,  да не сменят чаршафите.
Примерно ви канят много мило и настоятелно да останете да спите. Отивате, изкарвате време заедно, накрая ви настаняват в леглото на сина. Чаршафите са чисти, само той е спал в тях.
Това ми се е случвало в Холандия, и във Франция. Направо ми казват, че няма да сменяме чаршафите, защото само едикой-си е спал в тях. Много е неприятно.
Или трябва да се моля да ми сменят чаршафите посред нощ, или да си легна с дрехите, все едно спя в купе във влак.
За България е по-скоро изключение подобно нещо. Поне с такова впечатление оставам както от всички мои "гостувания", така и от "отзиви" на познати и приятели. И въобще не е прекалена гнусливост. Ако има неща, които трябва да са чисти за гости в едно жилище, това са чаршафите и хавлията за баня. Третото е събуването на обувките на входа на дома.

# 250
Абсолютно е изключение, нито ми е случвала, нито съм чувала подобно нещо. Бг домакинята няма да опне прани чаршафи, абсурд.  Това съм го чувала за хотелите в Турция, в Одрин и Лозенград, където се  ползват за по 1 нощувка за пазар.

# 251
  • пустинята Гоби
И аз за пръв път чувам за подобна практика, изобщо не я приемам за правило. Някакво тотално изключение е.

# 252
Никога не се е случвало да не ми сменят бельото при гостуване. Дори и много близки роднини.

# 253

Неееее!  Ужас, как е възможно?!

# 254
Мен са ме канили на вечеря с остатъци от предишната.

Общи условия

Активация на акаунт