Лежащи мами - 50

• 28 656
  • 679
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! Всички ли, които имате конизации сте със серклаж?
Аз имам правена конизация, плитка, но не знам колко см ми е шийката, казаха че на по-късен етап от бременноста ще се започне с измерването, но едва ли не само почивка и по-малко натоварване ще са достатъчни.
Чудя се дали да търся допълнително мнение, но от друга страна, аз лично изобщо не искам допълнителни интервенции, по-склонна съм да лежа.

# 601
Здравейте! Момичета, как сте с изпускането на урина. Аз съм със скъсена и мека шийка, тоест имам някаква слабост на съединителната тъкан и още преди втората бременност трудно можех да стискам като ми се допишка. Вече съм 32 г. с и ако стана седнала или походя малко усещам как се изпускам. Не е много, но е много неприятно. Отделно знам, че този вагинален прогестерон също разхлабва мускулите. В началото на бременността също имах такива моменти, но тогава не лежах толкова. Сега с лежането хептен ми отслабна мускулатурата. Ритниците на бебето в пикочния мехур също са доста болезнени, направо оцъклям очи понякога. Та при вас така ли е?
Като имам контракции тогава усещам, че ще се изпусна. Колко мм ти е шийката? Със серклаж ли си?

Ами аз съм с хипертонична матка и като стана тя винаги е твърда 😁, като лежа нямам чак толкова проблеми, то и затова лежа като цяло. С песар съм от 24 г. с., покрай него също имам по-обилно течение. Последно в 29 г. с. шийката беше 26-27 мм, но много трудно се мери, заради песара. На последния преглед само гледаха дали е затворена над песара без да я мерят. Моята АГ не иска да ме ръчка много отдолу. На феталната ми казаха, че след 32 г. с. нямало смисъл да се мери вече, важното е песарът да си е на място.

# 602
Здравейте, момичета. Пак идвам за кураж.
Не знам как може да успея да си поема глътка въздух и пак да вляза в блатото.
След ФМ която мина ужасно със съответния лекар и то напълно неочаквано, притеснения, че бебето изостава със седмица. Вчера бях при моята АГ, продължава да има изоставане с 4-5-6 дни, но все пак си е симетрична и няма задълбочаване. Според АГ няма пово за притеснение, шийката е около 2.7-2.8, но днес ми излезе стерилната урина и бам Ентерококи, никога не съм имала, досега 2 чисти урини, 3-4 МБ всичко без проблем, месец след серклажа това. Чакам и МБ, но вероятно и там ще е същото. Знам колко е важно да е чисто, пазя се, мия, хигиена , бърсане… Вече се отчайвам, край няма едно след друго… 21+5 дни съм, как ще изкараме още поне 10-12 седмици не знам…

# 603
След ФМ която мина ужасно със съответния лекар и то напълно неочаквано, притеснения, че бебето изостава със седмица. Вчера бях при моята АГ, продължава да има изоставане с 4-5-6 дни, но все пак си е симетрична и няма задълбочаване. Според АГ няма пово за притеснение, шийката е около 2.7-2.8, но днес ми излезе стерилната урина и бам Ентерококи, никога не съм имала, досега 2 чисти урини, 3-4 МБ всичко без проблем, месец след серклажа това. Чакам и МБ, но вероятно и там ще е същото. Знам колко е важно да е чисто, пазя се, мия, хигиена , бърсане… Вече се отчайвам, край няма едно след друго… 21+5 дни съм, как ще изкараме още поне 10-12 седмици не знам…

Все пак конеца е развъдник на бактерии. Аз без серклаж бях с няколко инфекции въпреки че нито съм била в басейн, нито по обществени тоалетни. Най вероятно при мен втората е хваната в болницата. Така че винаги има от къде да се хванат, важното е да се лекуват.  Не един антибиотик съм изпила по време на бременността

# 604
Нямам проблем с антибиотици, страх ме е заради серклажа да не се пукне мехура заради инфекция.
За моя изненада МБ от влагалищен секрет преди малко излезе и там е чисто. Ще си изпия все пак антибиотика и ще пусна нова урина, дано ги изтребим.
Явно просто организма става податлив, колкото и да се пазя… Щом вие нямате серклаж, а е имало бактерии, явно просто трябва да го приема…

Все пак конеца е развъдник на бактерии. Аз без серклаж бях с няколко инфекции въпреки че нито съм била в басейн, нито по обществени тоалетни. Най вероятно при мен втората е хваната в болницата. Така че винаги има от къде да се хванат, важното е да се лекуват.  Не един антибиотик съм изпила по време на бременността

# 605
Нямам проблем с антибиотици, страх ме е заради серклажа да не се пукне мехура заради инфекция.
За моя изненада МБ от влагалищен секрет преди малко излезе и там е чисто. Ще си изпия все пак антибиотика и ще пусна нова урина, дано ги изтребим.
Явно просто организма става податлив, колкото и да се пазя… Щом вие нямате серклаж, а е имало бактерии, явно просто трябва да го приема…

Щом е открита и ще се лекува няма да пукне мехура.

# 606
Аз хващах постоянно бактерии (без серклаж съм), вероятно и заради тях отчасти шийката се скъсяваше, лекувах ги. В крайна сметка така и не се спука мехура, въпреки че и аз постоянно това си мислех. Много неприятно и факт, че организмът става по-податлив. Аз също имах ентерококи, по спомен лекувахме с полижинакс, казаха че е от замърсяване (това е бактерия, която обитава червата).

# 607
Здравейте, със серклаж съм от няколко дена. В чудене съм кое e по добре един от докторите ми каза циклогест ректално а друг утрогестан вагинално..

# 608
Здравей, аз съм след серклаж на 06.06 и съм на циклогест, микробиологията ми от 21.06 е чиста и ще си остана с него.

Здравейте, със серклаж съм от няколко дена. В чудене съм кое e по добре един от докторите ми каза циклогест ректално а друг утрогестан вагинално..

# 609
Здравейте! Двете ми бременности с 2 различни серклажа, все циклогест ректално слагам, просто за да няма излишно излагане на риск от инфекция при поставяне на вагиналните

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 10:59 от Smiley88

# 610
Здравейте, момичета.
Включвам се от болницата, където ме приеха на 27ми с шийка 1.5 см и пролабирал околоплоден мехур. Приеха ме, сложиха ме на системи, малко след това почнаха контракции, не много силни, но чести. На терапия гинипрал, Изокор, Кормагнезин и още сто неща съм. Пия Коринфар, Клацид и слагам свещичка Индометацин.
Бях 21ва седмица с еднояйчни близнаци. Сега съм 22ра. На кръвни изследвания излезе висок CRP протеин, съответно докторите казват инфекция. МБ и урина чисти. Инфекцията към днешна дата е овладяна благодарение на стоте вида антибиотици, които ми вливаха, днес последно ги вливат и спираме.
Овладяхме контракциите със системите, поръчахме песар, поставихме го 2 дни по-късно, при шийка скъсена под сантиметър, но затворена. Пролапсът явно се е прибрал.
Това беше в понеделник.
Оставам в болницата поне до 8ми, когато имам фетална морфология, която да установи нивото на водите на едното бебе, които се видяха високи на фетална малко преди приема в болницата. Те все така си стоят повечко, прегледаха бебетата във вторник.

Както можете да се досетите, премислям всяко движение и неразположение, което усетя. Не знам дали мога да усетя контракции, понякога усещането в корема е за болка тип цикъл, но се оказва преминаващ газ или позив за тоалетна по голяма нужда.
Вслушвам се прекомерно в тялото си, а то и това не е добре.

Осъзнавам, че моят случай е изключително рядък, тук докторите не смеят да обещаят нищо и са много предпазливи в прогнозите си. Разбирам че гаранция никой не дава.

Пиша с въпроси относно песара - какви са били вашите неразположения с такъв ако сте имали изобщо и какво да очаквам. Микробиология ще пускаме веднъж месечно ако успеем да се приберем вкъщи благополучно.

Има ли случай някоя от вас с толкова прекомерно скъсена шийка, песар и износила до читава седмица? Осъзнавам, че с близнаци, сигурно няма.

Благодаря предварително за всеки отговор.

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 17:06 от Мая Касабова

# 611
Здравейте, момичета.
Включвам се от болницата, където ме приеха на 27ми с шийка 1.5 см и пролабирал околоплоден мехур. Приеха ме, сложиха ме на системи, малко след това почнаха контракции, не много силни, но чести. На терапия гинипрал, Изокор, Кормагнезин и още сто неща съм. Пия Коринфар, Клацид и слагам свещичка Индометацин.
Бях 21ва седмица с еднояйчни близнаци. Сега съм 22ра. На кръвни изследвания излезе висок CRP протеин, съответно докторите казват инфекция. МБ и урина чисти. Инфекцията към днешна дата е овладяна благодарение на стоте вида антибиотици, които ми вливаха, днес последно ги вливат и спираме.
Овладяхме контракциите със системите, поръчахме песар, поставихме го 2 дни по-късно, при шийка скъсена под сантиметър, но затворена. Пролапсът явно се е прибрал.

Това беше в понеделник.
Оставам в болницата поне до 8ми, когато имам фетална морфология, която да установи нивото на водите на едното бебе, които се видяха високи на фетална малко преди приема в болницата. Те все така си стоят повечко, прегледаха бебетата във вторник.

Както можете да се досетите, премислям всяко движение и неразположение, което усетя. Не знам дали мога да усетя контракции, понякога усещането в корема е за болка тип цикъл, но се оказва преминаващ газ или позив за тоалетна по голяма нужда.

Осъзнавам, че моят случай е изключително рядък, тук докторите не смеят да обещаят нищо и са много предпазливи в прогнозите си. Разбирам че гаранция никой не дава.

Пиша с въпроси относно песара - какви са били вашите неразположения с такъв ако сте имали изобщо и какво да очаквам. Микробиология ще пускаме веднъж месечно ако успеем да се приберем вкъщи благополучно.

Има ли случай някоя от вас с толкова прекомерно скъсена шийка, песар и износила до читава седмица? Осъзнавам, че с близнаци, сигурно няма.

Аз бях приета с шийка 18мм, но в 28гс. Имаше и фуния (беше тръгнала да се отваря). Лежах 2м в болницата на денонощни системи с кормагнезин, в последствие кордафлекс и индометацин, защото магнезия не спираше контракциите. Сума ти инфекции хванах там, шийката постоянно се скъсяваше и бях на тръни. Накрая шийката падна под 1см и така беше последния 1 месец. Успях да докарам до 37+5гс. без песари. Стискам ви палци всичко да бъде наред. Аз през цялото време вярвах и знаех че накрая всичко ще завърши добре и така и стана.

Една от съквартирантките ми изкара с разкритие 3см повече от месец. Има много случаи на момичета, които са успявали. Кураж!

Последна редакция: пт, 04 юли 2025, 19:57 от Dani_mam

# 612
С предната бременност влязох с такава шийка (1.5) в болницата за задържане, но 27г.с. Сложиха ми песар и прекарах остатъка от бременността на дивана. Изкарах си до плановото секцио в 38ма.
Нямах никакви нераположения от песара. Пих също 1 тон хапчета дневно, защото имах и контракции постоянно.

Сега също съм бременна с еднояйчни близнаци в 17г.с., като на последния преглед преди 2 седмици ми измериха 2.9 шийка. Обсъдихме при чиста микробиология да вляза отново за песар или серклаж. Лекувам обаче бактерии и все още не съм стигнала до чиста МБ. Другата седмица съм на преглед и много се надявам да не е мръднала шийката.

Според мен ако си почиваш, пиеш си лекарствата и гледаш повечко филми/четеш книги, за да не мислиш "какво ще се случи, ако...", то ще си стигнеш до хубава седмица. Песара направи чудеса за мен, стискам ти палци!

# 613
Благодаря много.
Мен ако всичко е наред, явно планират да ме изпишат след феталната морфология на 8ми, ако тогава всичко е наред с бебетата. Контракции нямам, явно се повлиявам от лекарствата.
Тук са скептични, че песарът ще издържи дълго време при така скъсена шийка и тежест от близнаци. Същевременно не мисля, че има опция да стоя тук, аз честно казано и не искам ако няма гаранции за успех, а те такива не дават. Предложиха ми Майчин дом като опция и то с оглед на финанси. Но не оставам с впечатление, че смятат, че е нужно да стоя на системи.

Здравейте, момичета.
Това беше в понеделник.

Аз бях приета с шийка 18мм, но в 28гс. Имаше и фуния (беше тръгнала да се отваря). Лежах 2м в болницата на денонощни системи с кормагнезин, в последствие кордифлекс, защото магнезия не спираше контракциите. Накрая шийката падна под 1см и така беше последния 1 месец. Успях да докарам до 37+5гс. без песари. Стискам ви палци всичко да бъде наред. Аз през цялото време вярвах и знаех че накрая всичко ще завърши добре и така и стана.

# 614
Стискам палци! Спорен мен, няма как който и да е да даде гаранция, не заради конкретния случай, ами попринцип. Гаранция има само за едно в този живот, че винаги ще имаш сметки за плащане. В коя болница сте? Да не би да ви препоръчват МД заради неонатолозите?

Общи условия

Активация на акаунт