Лежащи мами - 50

• 28 671
  • 679
  •   1
Отговори
# 585
Момичета, как сте?

# 586
При мен положението в 31 г. с. е болки, контракции, газове, тежест, не мога да спя, бебето е супер активно нощем. Днес съм на преглед да видим как е шийката и песара, почнах тонове на тях не излизат контракции, а единия път си бях пак с болки, тоест червата ми правят този проблем. Аг-то ми предлага ако искам да ме наливат с Кормагнезин на дневен стационар или да вляза в болница, аз с тоя Кормагнезин предния път 3-4 дни бях с брутално разстройство, което също ми предизвикваше спазми. Ако влизам по-скоро да ме налеят с нещо по-сериозно. Иначе пия Магнерот, Алеракт, Диаспорал, Коринфар и честно казсно най-голям ефект виждам от Папаверин. Знам, че не е добре в късните седмици при скъсена и мека шийка, но това е единственото, което ми облекчава и болките в червата и от там и контракциите. ☹️

# 587
Здравейте,
Аз съм в 31 седмица и днес ми поставиха песар, поради скъсяване на шийката. Нормално ли е да усещам лек дискомфорт в кръста и болка ниско долу в корема по време на уриниране. Дали някоя от вас е имала подобни усещания след поставен песар?

# 588
Здравейте,
Аз съм в 31 седмица и днес ми поставиха песар, поради скъсяване на шийката. Нормално ли е да усещам лек дискомфорт в кръста и болка ниско долу в корема по време на уриниране. Дали някоя от вас е имала подобни усещания след поставен песар?

Имате ли терапия за контракции? При мен го сложиха в 23 г. с. сутринта и имаше много гадно парене от дезинфектанта, с който го промиват. Следобеда прокървих от шийката и ми почнаха и менструални болки ниско и влязох в болница за 3 дни на Кормагнезин. Отделно ми включиха и Коринфар и ми биха инжекция Спазмалгон. Вкъщи като се прибрах слагах и няколко дни Индометацин, заради води на горна граница и контракциите. Горе долу за седмица се нормализираха нещата, но аз съм тегав случай, повечето жени нямят никакви проблеми след поставяне на песар. Пийте лекарствата ако имате назначени и лежете повече поне седмица-две. Ако нямате терапия звъннете на доктора да Ви каже какво да пиете.

# 589
Папаверин пих до последния ден на бременността,скъсена и мека шийка,със серклаж.
Не е хубаво нош-па да се пие,защото омекотява шийката повече.

При мен положението в 31 г. с. е болки, контракции, газове, тежест, не мога да спя, бебето е супер активно нощем. Днес съм на преглед да видим как е шийката и песара, почнах тонове на тях не излизат контракции, а единия път си бях пак с болки, тоест червата ми правят този проблем. Аг-то ми предлага ако искам да ме наливат с Кормагнезин на дневен стационар или да вляза в болница, аз с тоя Кормагнезин предния път 3-4 дни бях с брутално разстройство, което също ми предизвикваше спазми. Ако влизам по-скоро да ме налеят с нещо по-сериозно. Иначе пия Магнерот, Алеракт, Диаспорал, Коринфар и честно казсно най-голям ефект виждам от Папаверин. Знам, че не е добре в късните седмици при скъсена и мека шийка, но това е единственото, което ми облекчава и болките в червата и от там и контракциите. ☹️

# 590
Здравейте,
Колко мм ти беше шийката?

# 591
25мм, като нямам контракции. Днес се нормализираха нещата явно е било временно от самото поставяне на песара.

# 592
25мм, като нямам контракции. Днес се нормализираха нещата явно е било временно от самото поставяне на песара.
Не е ли е нормална дължина 25мм за 31 седмица, моето тогава беше 29-30мм и никой не ми спомена за песар

# 593
Ами моята в 29 беше 27мм и реално ми казаха е 25мм е на границата и от 29г.с основно ми казаха да почивам и да лежа повече за да не се скъси още.

# 594
Има ли накоя от вас, която да е забременяла с хроничен цистит или със сериозно бъбречно заболяване?
При мен положението е тежко, искам да се посъветвам с такава майка, ако има.
Все още не съм бременна. Но планирам и ми трябва мнение на минала по този път вече.

# 595
Има ли накоя от вас, която да е забременяла с хроничен цистит или със сериозно бъбречно заболяване?
Все още не съм бременна. Но планирам и ми трябва мнение на минала по този път вече.

Какво визирате под сериозно бъбречно заболяване?
Моя близка приятелка забременя с доста камъни в бъбреците. В последствие се наложи поставянето на стенд, поради задръжка в единият бъбрек. Въпреки всичко бременноста достигна до термин с раждане на здраво бебе. Не се наложи дори и строг режим на легло.
Според мен щом имате притеснения и планувате бременност по-добре се посъветвайте с лекар- уролог, нефролог и АГ. Те биха ви дали най-точните отговори спрямо вашето здравословно състояние.
Надявам се всичко да бъде наред при една бъдеща бременност.

# 596
Аз бях с хроничен цистит, 9 месеца лекувах ешерихиа коли в урината преди да забременея и съм с 2бъбрека+2добавъчни чащки и 4 уретера, което единия уретер прави стоп и връшта урината наобратно в момента съм 33г.с до 29г.с нямах никакви проблеми стерилната урина винаги беше чиста в 29 седмица почнаха бактериите пих 3 антибиотика преди седмица вече ми беше чиста урината. Преди да забременея направих консулт с уролог и нефролог и минах скенер с контраст за да се види от къде идва проблема. Според мене консултирайте се с лекар

# 597
Консултирах се с много уролози и нефролози. И с лекар гинеколог. За момента всеки е на различно мнение. Освен цистита, имам и много рядко заболяване на левия бъбрик - Синдром на Лешникотрошачката. Нарича се така, защото две главни артерии притискат бъбрека като в лешникотрошачка. Изкарала съм две бременности с него, но всяка бременност е различна.
В момента проблемът е циститът. Затова се обърнах към вас.
Аз съм с много тежка форма на цистит. Получавам кървава на цвят урина и такива силни болки при изпикаване, че без венозни вливки на АБ не става да се лекувам.
Проблемът е, че дълго е лечението и все с такива АБ, които са вредни за плода.
Едни от лекарите казват, че трябва да изчакам 6 месеца, а други две стерилни урини да са без боктерията и мога да започваме опити. Защото тя е непредсказуема и си прави, когато каквото си поиска. В случая от предишната ми бактерия, до сега, минаха 6 месеца. Тоест, ние тъкмо изчакахме 6 месеца и почнахме опитите и тя пак се появи. Аз съм на 39 години и нямам време да я чакам когато си иска да се активира и тъкмо да почвам опити, и тя пак да ме спира и бави във времето.
Затова потърсих помощ от някой, който на практика е направил нещата и може да каже от опит какво и как следва.

# 598
Здравейте! Момичета, как сте с изпускането на урина. Аз съм със скъсена и мека шийка, тоест имам някаква слабост на съединителната тъкан и още преди втората бременност трудно можех да стискам като ми се допишка. Вече съм 32 г. с и ако стана седнала или походя малко усещам как се изпускам. Не е много, но е много неприятно. Отделно знам, че този вагинален прогестерон също разхлабва мускулите. В началото на бременността също имах такива моменти, но тогава не лежах толкова. Сега с лежането хептен ми отслабна мускулатурата. Ритниците на бебето в пикочния мехур също са доста болезнени, направо оцъклям очи понякога. Та при вас така ли е?

# 599
Здравейте! Момичета, как сте с изпускането на урина. Аз съм със скъсена и мека шийка, тоест имам някаква слабост на съединителната тъкан и още преди втората бременност трудно можех да стискам като ми се допишка. Вече съм 32 г. с и ако стана седнала или походя малко усещам как се изпускам. Не е много, но е много неприятно. Отделно знам, че този вагинален прогестерон също разхлабва мускулите. В началото на бременността също имах такива моменти, но тогава не лежах толкова. Сега с лежането хептен ми отслабна мускулатурата. Ритниците на бебето в пикочния мехур също са доста болезнени, направо оцъклям очи понякога. Та при вас така ли е?
Като имам контракции тогава усещам, че ще се изпусна. Колко мм ти е шийката? Със серклаж ли си?

Общи условия

Активация на акаунт