Лежащи мами - 50

• 28 709
  • 679
  •   1
Отговори
# 570
  • Paris
Здравейте,

Заради отлепена плацента 4см вече втори път и ужасна кръвозагуба и аз съм в клуба на лежащите повече от два месеца. Исках да ви питам има ли някакви упражнения, които са ни позволени дори и от легло или нещо, което правите, за да не губите форма? Аз съм още в 21-ва седмица, преди бях активно тренираща и като гледам на какво заприличва тялото ми от това лежане направо ми се плаче.

# 571
Не мога да помогна с упражнения за лежащи, но съвета ми е да не се тревожиш толкова за кг които качваш. Аз лежах от 14-та седмица, ядях само тесто и мазен джънк и очаквах да кача 20-30 кг които после да се чудя как да сваля.
Но всъшност качих само 11 кг, 6-7 от тях още в болницата изчезнаха ( родих малко бебче, 2700) но за по малко от месец вече бях свалила всичко натрупано през бременността и още няколко кг отпреди нея. Та не се тревожи, бързо се свалят покрай безсънието и липсата на време да ядеш, поне при мен така се случи. Достатъчно стресово ти е сега че трябва да лежиш, не си причинявай още стрес и тревоги за това колко ще качиш.
Успех и лека бременност!

# 572
аз бях в 18г.с. с шийка 32мм, после в 19 г.с. 30мм и ми казаха само да лежа и понякога за малко да излизам на слънце, а последния ми прегред беше в 24г.с. и пак ми я измериха и излезе 31,5мм, и ми каза д-ра малко по-вече да се раздвижа, да излизам на двора всеки ден за кратки разходки, вече имам ФМ в 29+2 когато съм (т.е. ще е 06.06), много съм притеснена за тази шийка не знам просто все се моля да издържа поне до 36г.с. и да се успокоя имам още 10 седмици до тогава 😓
Здравейте, дами
В 20 гс ми измериха шийката 33мм, като в 17гс е била също 32-33 мм, в 13 гс 36мм.
Докторката последния път ми заговори за песар, дори ми взе МБ, за да има готовност след 2 седмици. Като ме пита за инфекции и ми каза да лежа повече и да не ходя на работа. Преди да забременея лекувах уреаплазма, но последните ми изследвания от урина 8-9 гс и цервикален секрет (взет 13 гс) са отрицателни. МБ също е ок, но съм с умерени/редуцирани лактобацили и слагам Лактажин/гинофилус.
Старая се да лежа и почивам, но все още ходя на работа през седмицата, като съм на изключително щадящ режим- някои дни отивам за по 3-4 часа, ако не се чувствам ок се прибирам. Но генерално когато съм обездвижена имам повече стягания като ставам, а когато съм в офиса например, се чувствам по-добре- стоя на стол и си вдигам краката, ставам да се разтъпча на 30-40 мин.
Въпреки че лекарката каза да не ходя на работа, аз наистина се чувствам по-добре в офиса.
 Опасно ли е такова поведение с 33мм според вас?
На 22ри май съм на ФМ и пак ще я мерим.

Аз бях в 20гс с шийка 37мм, в момента съм 29+5 шийката ми е 34мм без серклаж и песар съм, лежа си стриктно ставам само до тоалетна и рядко да си взема нещо за ядене. Ще се справиш, гледай повече да си почиваш и важното е дали имаш контракции и колко са на ден ?

# 573
Момичета, някоя от вас борила ли се е със Стафилококус ауреус във влагалище? Имам поставен песар в 23 г. с. на шийка 2 см. Вече съм 29 г. с. Две седмици след поставянето шийката беше 2.3 см, а вчера дори я измериха 2.7 - 2.8 см, всичко с бебето е наред, водите са добре, кръвотоците също, но днес ми излезе микробиологията и бам тъп Стафилокок. Голямото ми дете имаше кофти жълти сополи преди седмица и нещо, които излекувахме, ама явно е дошло и при мен, защото микробиологията ми от преди 3 седмици е чиста. От днес съм на Клиндавазин вагинален крем и се надявам бързо да убие гадните бацили, но все пак ми е притеснено, дали само с вагинален антибиотик ще успеем да излекуваме инфекцията. Притеснявам се също, че АГ каза да спра Утрогестана докато слагам антибиотика, тоест 7 дни без Утрогестан. Някоя от вас спирала ли го е така като лекува инфекция?

# 574
Момичета, някоя от вас борила ли се е със Стафилококус ауреус във влагалище? Имам поставен песар в 23 г. с. на шийка 2 см. Вече съм 29 г. с. Две седмици след поставянето шийката беше 2.3 см, а вчера дори я измериха 2.7 - 2.8 см, всичко с бебето е наред, водите са добре, кръвотоците също, но днес ми излезе микробиологията и бам тъп Стафилокок. Голямото ми дете имаше кофти жълти сополи преди седмица и нещо, които излекувахме, ама явно е дошло и при мен, защото микробиологията ми от преди 3 седмици е чиста. От днес съм на Клиндавазин вагинален крем и се надявам бързо да убие гадните бацили, но все пак ми е притеснено, дали само с вагинален антибиотик ще успеем да излекуваме инфекцията. Притеснявам се също, че АГ каза да спра Утрогестана докато слагам антибиотика, тоест 7 дни без Утрогестан. Някоя от вас спирала ли го е така като лекува инфекция?

Не ти ли каза да слагаш ректално Утрогестана или да продължаваш със Циклогест

# 575

Не ти ли каза да слагаш ректално Утрогестана или да продължаваш със Циклогест

Не, каза ми да го спра за тези 7 дни, но честно казано мисля да си го слагам ректално Утрогестана, нещо ме е страх да го спра така отведнъж.

# 576
Аз имах тази бактерия към края на бременността ми. Лекуващите лекари (нарочно говорих с няколко АГ тогава) даже казаха, че това е нормален обитател на лигавиците и няма да я лекуваме. При мен беше в малко количество. В последствие обаче бебето също се оказа с тази бактерия, явно се е заразило при раждането. Утрогестан може да се приема и през устата по принцип

# 577
Здравейте, момичета! Имате ли воднисто течение от утрогестан вагинално?

# 578
При мен имаше и воднисто, и бяло течение от него. Бях и с песар, та мазалото беше пълно 😄

# 579
Здравейте, момичета! Тази сутрин станах с усещане за една такава пълнота във влагалището.Все едно съм си пъхнала и забравила тампон със супер абсорбация и изпитвам една такава пълнота във вагината в 30 г.с съм

# 580
  • Paris
Здравейте, момичета! Тази сутрин станах с усещане за една такава пълнота във влагалището.Все едно съм си пъхнала и забравила тампон със супер абсорбация и изпитвам една такава пълнота във вагината в 30 г.с съм
Какво стана?

# 581
Здравейте, три седмици след серклажа съм и днес бях на преглед 19+2 г.с каза под серклаж 1.55, над серклаж 1.45, фунълинга уж го няма вече. Общо като измери шийката каза 2.88, но понеже не е права линия уточни, че е някъде между 2.88-3.00 см според нея.
Обаче за първи път малката върви 6 дни назад, досега винаги е била напред с 3 дни. Аз съм инвитро и си знам датите, малко се притесних… Но тя не изглеждаше притеснена, каза, че главата е ниско долу и прави измерването неточно вероятно. Утре съм на втора ФМ по случайност, дано наистина е измерването…
Каза и, че ако се появи фунълинг по-надолу слагаме и песар.
Как ви се струва? Да треперя ли? Ще избутаме ли до прилични и по-безопасни седмици? Още на близките не сме казали, живи и здрави края на месеца мислехме, ама ми е малко притеснено…

# 582
Emiami, аз също бях с около 3 см шийка още от 12г.с. Горе долу толкова мереха над и под серклажа както при теб и така и не се скъси до 39г.с. Важно е, че е затворена шийката и няма фуния! Пази леглото в тези седмици 20-25,26 г.с, защото тогава ще се види дали скъсява драстично от рязкото наддаване на бебето. Ако се наложи ще сложите и песар, но към момента смятам, че всичко е наред! Лека бременност и търпение, всичко ще е наред!

# 583
Благодаря много за куража! Дай Боже всички да износим до края.
Аз влизам от серия в серия.
На Феталната морфология бях в Марковс и беше ужасно. Била съм при много лекари, но такова отношение не съм получавала. Не очаквам някой да ми държи ръката, но малко човешко отношение. Водих се 19+3, тя ми каза, че бебето отговаря на 18+6 и едва ли не това било много зле, главичката била малка за седмицата, почна да говори за амниоцентеза, малформации, буквално се почувствах все едно е края… Едвам се събрах, защото тъкмо едното оправихме уж и хайде сега следващо. Аз съм инвитро, датите са ясни, но все пак четох, че е нормално да има 5-7 дни отклонения, то е и толкова малко, всеки мери различно, един мм прави огромна разлика… Беше ужасно груба и буквално подлудих моята следяща и репродуктивния. Ще се видя с тях след 10-тина дни да видим какво се случва…
Ден спокоен нямам вече…

Emiami, аз също бях с около 3 см шийка още от 12г.с. Горе долу толкова мереха над и под серклажа както при теб и така и не се скъси до 39г.с. Важно е, че е затворена шийката и няма фуния! Пази леглото в тези седмици 20-25,26 г.с, защото тогава ще се види дали скъсява драстично от рязкото наддаване на бебето. Ако се наложи ще сложите и песар, но към момента смятам, че всичко е наред! Лека бременност и търпение, всичко ще е наред!

# 584
Благодаря много за куража! Дай Боже всички да износим до края.
Аз влизам от серия в серия.
На Феталната морфология бях в Марковс и беше ужасно. Била съм при много лекари, но такова отношение не съм получавала. Не очаквам някой да ми държи ръката, но малко човешко отношение. Водих се 19+3, тя ми каза, че бебето отговаря на 18+6 и едва ли не това било много зле, главичката била малка за седмицата, почна да говори за амниоцентеза, малформации, буквално се почувствах все едно е края… Едвам се събрах, защото тъкмо едното оправихме уж и хайде сега следващо. Аз съм инвитро, датите са ясни, но все пак четох, че е нормално да има 5-7 дни отклонения, то е и толкова малко, всеки мери различно, един мм прави огромна разлика… Беше ужасно груба и буквално подлудих моята следяща и репродуктивния. Ще се видя с тях след 10-тина дни да видим какво се случва…
Ден спокоен нямам вече…

Недей да се притесняваш, при мене при един АГ излиза, че седмица и половина върви напред, на следващия ден при друго АГ върви 5 дена назад, всеки мери различно и 1 седмица не е фатална. Яж повечко банани, месо, авокадо и най-важното всеки ден яйца

#джаниии как ти мина феталната морфология?

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 16:28 от Mamass

Общи условия

Активация на акаунт