Лежащи мами - 50

• 28 658
  • 679
  •   1
Отговори
# 615
В Щерев съм. Да, МД заради нивото на неонатология и заради това, че е държавна болница и е по-облекчено финансово. Аз обаче обмислям Токуда при нужда.
Доколкото мога да се ориентирам, ако всичко е наред, възнамеряват да ме пратят вкъщи и вече ако нещо тръгне да става, ще търча другаде.

Стискам палци! Спорен мен, няма как който и да е да даде гаранция, не заради конкретния случай, ами попринцип. Гаранция има само за едно в този живот, че винаги ще имаш сметки за плащане. В коя болница сте? Да не би да ви препоръчват МД заради неонатолозите?

# 616
Мая Касабова, при мен с първата, но едноплодна бременност, имах скъсяване до 1.5 см и пролабирал мехур. С терапия и лежане плътно на легло без серклаж или песар докарах до 36 г. с. Следях се и раждах в Щерев.
С втората пак едноплодна бременност в Надежда ми казваха серклаж, в Щерев песар ако тръгне скъсяване. Следя се в Щерев и им се доверих, като направих и консултация с доктор Ибрям, който работи и в Майчин дом. Преди е работел в Щерев (възпитаник е на Чавеева) и от клиниката често изпращат рискови пациентки при него, в случая аз сама го потърсих и се радвам, че попаднах на този човек, защото е уникален. В крайна сметка при започнало скъсяване в 23 г. с. ми сложиха песар на шийка около 2 см, но започна кървене и контракции, но ги овладяхме. Нямах инфекции и не са ми вливали антибиотик, но от Кормагнезина имах ужасно разстройство, което ми предизвикваше точно менструални болки без да има втвърдяване на корема. По съвет на доктор Ибрям слагах индометацин, тъй като моите води също бяха на горна граница. След индометацина и преминаване на разстройството ми се нормализираха нещата. С лежане, песар, терапия за контракциите и вагинален утрогестан вече съм 35 г. с. Според Христов в Надежда без ЕТКО серклаж нямало да добутам и до 7-ми месец, защото шийката ми е мека още отначалото на бременността. Но ето, че благодарение на лекарката ми в Щерев и доктор Ибрям, добутах дори до края на 8-ми месец, надявам се и на повече. 🙂 Избрах песара като по-безобиден метод от серклажа, плюс че имам хипертонус на матката и голям страх от инфекции. Миналата седмица шийката ми беше около 3 см. Дори тази бременност се разминах и с кортикостероидите за дробчето - и в Щерев, и д-р Ибрям отказаха да ме бодат превантивно без никакви признаци за раждане.
При Вас е имало инфекция, като те най-често правят белите, трябва много изкъсо да следите-микробиологии и кръвни изследвания. Много вероятно е като сте я овладяли да се закрепи и шийката. Моят съвет е да се свържете с доктор Ибрям (преглежда във Фемиклиник и МЦ Димитров) и ако се наложи лежане в Майчин дом той да Ви следи. Отношението му е изключително спокойно, вдъхва много кураж, следи много рискови пациентки.
За неразположенията от песара - контракциите ги усещам по-странно, някак все едно има опъване и дори лека болка и в шийката, обясниха ми, че песарът променя ъгъла на шийката с матката и измества тежестта, за да не се натоварва шийката. Отделно сега към края усещам как наистина все едно матката ми лежи на пикочния ми мехур и като стана винаги ми се пишка. Имам по-обилно воднисто течение, първия път помислих, че са води, слава Богу не бяха, просто песарът притиска стените на влагалището и от там се получава. Веднъж ми изолираха Стафилококи, които не бяха в голямо количество, но ги изчистихме с вагинален антибиотик и после пробиотик. Имам доста неразположения откъм червата-газове, болки, които също предизвикват контракции, та затова бях малко и на диета и си пия и папаверин и еспумизан. Според мен е направено всичко необходимо, за да ви овладеят положението, но просто двуплодната бременност е доста по-рискова и трябва много следене. В по-старите теми има доста жени с близнаци, които са успяли дори без песар или серклаж. Също така трябва много да си почивате, без никакво физическо и психическо натоварване и да вярвате, че ще успеете.

# 617
Мая Касабова, при мен с първата, но едноплодна бременност, имах скъсяване до 1.5 см и пролабирал мехур. С терапия и лежане плътно на легло без серклаж или песар докарах до 36 г. с. Следях се и раждах в Щерев.
С втората пак едноплодна бременност в Надежда ми казваха серклаж, в Щерев песар ако тръгне скъсяване. Следя се в Щерев и им се доверих, като направих и консултация с доктор Ибрям, който работи и в Майчин дом. Преди е работел в Щерев (възпитаник е на Чавеева) и от клиниката често изпращат рискови пациентки при него, в случая аз сама го потърсих и се радвам, че попаднах на този човек, защото е уникален. В крайна сметка при започнало скъсяване в 23 г. с. ми сложиха песар на шийка около 2 см, но започна кървене и контракции, но ги овладяхме. Нямах инфекции и не са ми вливали антибиотик, но от Кормагнезина имах ужасно разстройство, което ми предизвикваше точно менструални болки без да има втвърдяване на корема. По съвет на доктор Ибрям слагах индометацин, тъй като моите води също бяха на горна граница. След индометацина и преминаване на разстройството ми се нормализираха нещата. С лежане, песар, терапия за контракциите и вагинален утрогестан вече съм 35 г. с. Според Христов в Надежда без ЕТКО серклаж нямало да добутам и до 7-ми месец, защото шийката ми е мека още отначалото на бременността. Но ето, че благодарение на лекарката ми в Щерев и доктор Ибрям, добутах дори до края на 8-ми месец, надявам се и на повече. 🙂 Избрах песара като по-безобиден метод от серклажа, плюс че имам хипертонус на матката и голям страх от инфекции. Миналата седмица шийката ми беше около 3 см. Дори тази бременност се разминах и с кортикостероидите за дробчето - и в Щерев, и д-р Ибрям отказаха да ме бодат превантивно без никакви признаци за раждане.
При Вас е имало инфекция, като те най-често правят белите, трябва много изкъсо да следите-микробиологии и кръвни изследвания. Много вероятно е като сте я овладяли да се закрепи и шийката. Моят съвет е да се свържете с доктор Ибрям (преглежда във Фемиклиник и МЦ Димитров) и ако се наложи лежане в Майчин дом той да Ви следи. Отношението му е изключително спокойно, вдъхва много кураж, следи много рискови пациентки.
За неразположенията от песара - контракциите ги усещам по-странно, някак все едно има опъване и дори лека болка и в шийката, обясниха ми, че песарът променя ъгъла на шийката с матката и измества тежестта, за да не се натоварва шийката. Отделно сега към края усещам как наистина все едно матката ми лежи на пикочния ми мехур и като стана винаги ми се пишка. Имам по-обилно воднисто течение, първия път помислих, че са води, слава Богу не бяха, просто песарът притиска стените на влагалището и от там се получава. Веднъж ми изолираха Стафилококи, които не бяха в голямо количество, но ги изчистихме с вагинален антибиотик и после пробиотик. Имам доста неразположения откъм червата-газове, болки, които също предизвикват контракции, та затова бях малко и на диета и си пия и папаверин и еспумизан. Според мен е направено всичко необходимо, за да ви овладеят положението, но просто двуплодната бременност е доста по-рискова и трябва много следене. В по-старите теми има доста жени с близнаци, които са успяли дори без песар или серклаж. Също така трябва много да си почивате, без никакво физическо и психическо натоварване и да вярвате, че ще успеете.
Здравейте! Може ли аз да ви попитам как протече раждането в 36г.с, бебето беше ли в кувьоз, всичко наред ли е?

# 618
Мamass, раждането ми беше преди 5 години, бях без шийка вече накрая, родих за 1 час- бързо и лесно в 36+0 г. с. Заради бързото раждане обаче синът ми имаше кефалхематом на главата, изплака с няколко секунди закъснение, дишаше сам след това. Стоя в кувиоз ден и половина за адаптация. После беше 3 дни на УВ лампа заради по-тежка жълтеница. Роди се 2800 грама, 46 см, доносен на тегло, но малко незрял. Не искаше да суче от гърда и беше по-ленив. Изписаха ни на 7-мия ден от раждането. Жълтеницата го държа месец и нещо, докато не спадна и кефалхематома на главата. След първия месец всичко се нормализира. В дългосрочен план няма някакви проблеми.

# 619
Здравейте. Със серклаж съм от средата на май месец. Имам въпрос: Доцент Атанасова в Токуда я мери 2.7-2.8, а в Марковс в мериха 3.1, по здравна каса Сирманова и тя 3.2. Вярвам изключително много на Атанасова, но вече два пъти е така, наложи се да се върна за ФМ, защото бебето не беше стигнало размери.
Защо е тази голяма разлика? Не е 1 см, но пак е половин.

# 620
Здравейте. Със серклаж съм от средата на май месец. Имам въпрос: Доцент Атанасова в Токуда я мери 2.7-2.8, а в Марковс в мериха 3.1, по здравна каса Сирманова и тя 3.2. Вярвам изключително много на Атанасова, но вече два пъти е така, наложи се да се върна за ФМ, защото бебето не беше стигнало размери.

Нормално е. Важно е под какъв ъгъл се мери, как и т.н.  Съвсем в рамките е да има отклонение от 0,5 см. Не е нещо голямо

# 621
Да, но се притеснявам, че както излиза 2.7, всъщност може да е 2 см… а и така измерена 3.2 ми дава фалшива информация. През две седмици ходя по ЗК и при Атанасова и уж долу горе да следим, но така се притеснявам да не всъщност под 2.5 въпреки, че на женската консултация я измери 3.2…

Нормално е. Важно е под какъв ъгъл се мери, как и т.н.  Съвсем в рамките е да има отклонение от 0,5 см. Не е нещо голямо

# 622
Да, но се притеснявам, че както излиза 2.7, всъщност може да е 2 см… а и така измерена 3.2 ми дава фалшива информация. През две седмици ходя по ЗК и при Атанасова и уж долу горе да следим, но така се притеснявам да не всъщност под 2.5 въпреки, че на женската консултация я измери 3.2…

Ако отидеш при 5 лекаря може всеки от тях различно да я измери. Моята Христов я измери 2,2 см. Моя АГ 2,5 и Атанасова 2,3. Пак виждаш отклонения.

# 623
В коя седмица беше толкова?

# 624
Здравейте! В 36г.с съм, днеска измериха шийката ми 19-20мм според вас нормално ли е трябва ли да се притеснявам? Нямам серклаж или песар

# 625
Здравейте! В 36г.с съм, днеска измериха шийката ми 19-20мм според вас нормално ли е трябва ли да се притеснявам? Нямам серклаж или песар

За 36гс шийката ви е с идеални размери. Съвсем нормално е колкото повече наближава термина, толкова да намалява и размера. Както и да омекне. Вече сте в напълно безопасни седмици за бебето. Не се притеснявайте.

# 626
В коя седмица беше толкова?

18 седмица. Сложиха ми песар

# 627
Здравейте, момичета.
Включвам се от болницата, където ме приеха на 27ми с шийка 1.5 см и пролабирал околоплоден мехур. Приеха ме, сложиха ме на системи, малко след това почнаха контракции, не много силни, но чести. На терапия гинипрал, Изокор, Кормагнезин и още сто неща съм. Пия Коринфар, Клацид и слагам свещичка Индометацин.
Бях 21ва седмица с еднояйчни близнаци. Сега съм 22ра. На кръвни изследвания излезе висок CRP протеин, съответно докторите казват инфекция. МБ и урина чисти. Инфекцията към днешна дата е овладяна благодарение на стоте вида антибиотици, които ми вливаха, днес последно ги вливат и спираме.
Овладяхме контракциите със системите, поръчахме песар, поставихме го 2 дни по-късно, при шийка скъсена под сантиметър, но затворена. Пролапсът явно се е прибрал.
Това беше в понеделник.
Оставам в болницата поне до 8ми, когато имам фетална морфология, която да установи нивото на водите на едното бебе, които се видяха високи на фетална малко преди приема в болницата. Те все така си стоят повечко, прегледаха бебетата във вторник.

Както можете да се досетите, премислям всяко движение и неразположение, което усетя. Не знам дали мога да усетя контракции, понякога усещането в корема е за болка тип цикъл, но се оказва преминаващ газ или позив за тоалетна по голяма нужда.
Вслушвам се прекомерно в тялото си, а то и това не е добре.

Осъзнавам, че моят случай е изключително рядък, тук докторите не смеят да обещаят нищо и са много предпазливи в прогнозите си. Разбирам че гаранция никой не дава.

Пиша с въпроси относно песара - какви са били вашите неразположения с такъв ако сте имали изобщо и какво да очаквам. Микробиология ще пускаме веднъж месечно ако успеем да се приберем вкъщи благополучно.

Има ли случай някоя от вас с толкова прекомерно скъсена шийка, песар и износила до читава седмица? Осъзнавам, че с близнаци, сигурно няма.

Благодаря предварително за всеки отговор.

Аз имам родени близнаци със скъсена шийка бях на 1,7, като се скъси за ням и седмица от 4 см.Тогава бях 30 седмица.Лежах 6 седмици в отделението на гинирпал , изокор и ставане само до тоалетна.Пак си имах контракции , но лежах там , за да се реагира всеки момент.
Родих 35+5 седмица.
Успех желая!

# 628
Здравейте, бременна съм в 21 седмица, с постоянни контракции - чести и болезнени. За пореден път бях в болницата, днес ме изписаха.
Имам два въпроса:
Приемам магнезий - диаспорал но от него получавам разстройство, подуване и къркорене, дори и при строга диета не се повлиява, а трябва да го пия магнезия. Имате ли някакви съвети, благодаря.
Изписаха ми коринфар, дооълнително за отпускане на гладката мускулатура, в листовката прочетох какво ли не, а и пише да не се приема с магнезиеви препарати, отделно това е хапче за понижаване на кръвното, а аз самта съм с ниско кръвно.

Стана объркано, но ми е каша в главата. Освен магнезия пия но- шпа и папаверин.
И лецане със ставане само до тоалетна.

Ако темата ми не е за тук се извинявам.

На всички пожелавам пухкав финал.

Flowers Four Leaf Clover

# 629
Здравейте, бременна съм в 21 седмица, с постоянни контракции - чести и болезнени. За пореден път бях в болницата, днес ме изписаха.
Имам два въпроса:
Приемам магнезий - диаспорал но от него получавам разстройство, подуване и къркорене, дори и при строга диета не се повлиява, а трябва да го пия магнезия. Имате ли някакви съвети, благодаря.
Изписаха ми коринфар, дооълнително за отпускане на гладката мускулатура, в листовката прочетох какво ли не, а и пише да не се приема с магнезиеви препарати, отделно това е хапче за понижаване на кръвното, а аз самта съм с ниско кръвно.

Стана объркано, но ми е каша в главата. Освен магнезия пия но- шпа и папаверин.
И лецане със ставане само до тоалетна.

Ако темата ми не е за тук се извинявам.

На всички пожелавам пухкав финал.

Flowers Four Leaf Clover

Пиех Коринфар предишната бременност заради много контракции. Вярно е, че няма смисъм да се приема с магнезии, на мен тогава ми спряха диспорала. Игнорирай листовката щом ти е изписан от лекар. Аз също задавах въпроси по нея, но ми обясниха, че няма да ми повлияе на кръвното, ако не ми е високо, а само би отпуснало гладката мускулатура. Приемах го от 28гс до успешения финал. Имам приятелки, на които също им е изписван. Не се притеснявай. Попитай единствено дали има смисъл от магнезии и но-шпа.
Диаспорала и на мен не ми понася много добре на стомаха, но ту се подобрява, ту пак се появява неразположение. Чела съм, че пробиотик може да помогне, също и разделяне на 1 саше в два приема, но спазване на предписаната доза за 24ч.

Общи условия

Активация на акаунт