Лежащи мами - 50

• 28 647
  • 679
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, бременна съм в 21 седмица, с постоянни контракции - чести и болезнени. За пореден път бях в болницата, днес ме изписаха.
Имам два въпроса:
Приемам магнезий - диаспорал но от него получавам разстройство, подуване и къркорене, дори и при строга диета не се повлиява, а трябва да го пия магнезия. Имате ли някакви съвети, благодаря.
Изписаха ми коринфар, дооълнително за отпускане на гладката мускулатура, в листовката прочетох какво ли не, а и пише да не се приема с магнезиеви препарати, отделно това е хапче за понижаване на кръвното, а аз самта съм с ниско кръвно.

Стана объркано, но ми е каша в главата. Освен магнезия пия но- шпа и папаверин.
И лецане със ставане само до тоалетна.

Ако темата ми не е за тук се извинявам.

На всички пожелавам пухкав финал.

Flowers Four Leaf Clover
В момента и аз съм на Коринфар и в същото време приемам и Магнерот 3х2, гледам да имат поне 2 часа разлика в приема. Вие на каква доза сте?

# 631
Mamass, коринфар 2 х1/2 табл., за 3 дни, да свикне организма, след това по 2 х 1 табл. Пия и диаспорал 3х 1 саше, оттам и неразположенията с корема, но- шпа 3х 1, папаверин 3х1. До преди седмица пиех всичко без коринфар и стигнах до болницата с контракции, надявам се сега нещата да се променят. Утре отново ще питам трябва ли да намаля някое от нещата.

Благодаря,ю за бързият отговор.
Вие на каква терапия сте?

# 632
Mamass, коринфар 2 х1/2 табл., за 3 дни, да свикне организма, след това по 2 х 1 табл. Пия и диаспорал 3х 1 саше, оттам и неразположенията с корема, но- шпа 3х 1, папаверин 3х1. До преди седмица пиех всичко без коринфар и стигнах до болницата с контракции, надявам се сега нещата да се променят. Утре отново ще питам трябва ли да намаля някое от нещата.

Благодаря,ю за бързият отговор.
Вие на каква терапия сте?

Първоначално почнах с Магнерот 3х2 после включих и Диаспорал 2х300 и накрая ми включиха и Коринфар 1/2 веднъж дневно спряха ми Диаспорала и 5-6 пъти лежах за задържане

# 633
Здравей те мами направен ми е серклаж на 2.07.юли предимно лежа когато съм права например до къто се икъпя усещам малко тежест, но днес станах да направя закуска на детето и усетих много остра болка в дясно и се притесних веднага легнах,цял ден не съм мраднала усещам каточили че имам рана, възможно ли е нещо да ми.е.станало с конеца?за.първи път съм с серклаж АГ е вече цял месец в отпуск, даже не ме исписа от болницата и никакви информация не ми даде, пия Магнерот 3х1,Алеркат1х1 и това е вие иматели. болки?Благодаря ви

# 634
Здравейте,
В 27 + 5/6 г.с съм. Вчера бях на преглед по здравна каса и мехура не беше опрял в серклажа, под и над серклаж имам по около 1.3 см. Преди 3 седмици беше по около 1.5 см да кажем.
Планувана съм да влизам в Понеделник да правим терапия за белите дробове на бебето. И вероятно после още една, ако издържим.
Но не знам на психическа основа ли от вчера след прегледа имам усещане за тежест ниско долу. Нямам стягане болка, само тежест и то когато съм права. Легнала нямам оплаквания. Притеснявам се тази шийка да не вземе прогресивно да се скъсява и да я изпусна… А бебето е вече с главата надолу и е отново ниско долу…

# 635
Здравей, аз съм със серклаж на горещо направен в 19та седмица, шийката беше 10мм, имаше разширение на шийката и конеца беше на 3милиметра от мехура. Към днешна дата съм 27ма седмица шийката я мерят сега 15мм след серклажа. Винаги след преглед (микробиология) имам болки и тежест, които в следващите два дни отшумяват. Лежете си и мислете само положително, а бебето при мен веднъж е с главата надолу, буквално на следващия ден се е завъртяло, трябва спокойствие. Всичко ще е наред.

Здравейте,
В 27 + 5/6 г.с съм. Вчера бях на преглед по здравна каса и мехура не беше опрял в серклажа, под и над серклаж имам по около 1.3 см. Преди 3 седмици беше по около 1.5 см да кажем.
Планувана съм да влизам в Понеделник да правим терапия за белите дробове на бебето. И вероятно после още една, ако издържим.
Но не знам на психическа основа ли от вчера след прегледа имам усещане за тежест ниско долу. Нямам стягане болка, само тежест и то когато съм права. Легнала нямам оплаквания. Притеснявам се тази шийка да не вземе прогресивно да се скъсява и да я изпусна… А бебето е вече с главата надолу и е отново ниско долу…

# 636
Благодаря за успокоението! Не се замислих, че може да е от прегледа, все пак и вагинален ехограф и коремен, ставане, лягане… Старая се да съм спокойна, да си повтарям, че поне до тук докарахме, ще направим и терапия, после да минем 30-та 32-ра ще е супер.
Следящия ме предупреди преди 3 седмици, че ще натежи бебето и да очаквам скъсяване, но нали знаеш все се надяваш да държи ☺
Стискам палци всички мами да изчакаме термин и да са живи и здрави бебоците 🙏♥

Здравей, аз съм със серклаж на горещо направен в 19та седмица, шийката беше 10мм, имаше разширение на шийката и конеца беше на 3милиметра от мехура. Към днешна дата съм 27ма седмица шийката я мерят сега 15мм след серклажа. Винаги след преглед (микробиология) имам болки и тежест, които в следващите два дни отшумяват. Лежете си и мислете само положително, а бебето при мен веднъж е с главата надолу, буквално на следващия ден се е завъртяло, трябва спокойствие. Всичко ще е наред.

Здравейте,

# 637
Да точно, натежават дребосъците, аз съм на легло толкова седмици и дори докато се изкъпя ми натежава и сядам малко на тоалетната да си почивам, моето дребосъче вчера го измериха 1300гр., реално аз съм с абсолютно толкова над първоначалните ми килограми, имам загуба на мускулна маса -ръце, крака, корем, нормално е вече да тежи и да опъва. 😉

Благодаря за успокоението! Не се замислих, че може да е от прегледа, все пак и вагинален ехограф и коремен, ставане, лягане… Старая се да съм спокойна, да си повтарям, че поне до тук докарахме, ще направим и терапия, после да минем 30-та 32-ра ще е супер.
Следящия ме предупреди преди 3 седмици, че ще натежи бебето и да очаквам скъсяване, но нали знаеш все се надяваш да държи ☺
Стискам палци всички мами да изчакаме термин и да са живи и здрави бебоците 🙏♥

Здравейте,

# 638
Здравейте, в 30 г.с.
От 20 г.с. имам контракции. Пия доста лекарства, осново лежа.
Но основното за, което пеша е, че искам да си изясня нещо. Тук със сигурност има жени, които са имали болезнени контракции.
Моля, опишете ми какво точно значи болезнени, къде боли, как боли- болките какви са.
Аз не мога да определя моите контракции какви са. Не мога да кажа, че са ми напълно безболезнени. Та затова искам да чуя и вас.
Благодаря

# 639
Здравейте и от мен мили дами и бъдещи мами и мами,
Много ми е притеснено и искам малко да си презареждане от вас!
Имам направен серклаж миналата седмица ми взеха МБ отговор от АГ няма в отпуск е напоследък имам едни малки пробождания в влагалещещто и от нес съм настинала имам едно течение млечно което се усили Много и ме е страх за.бебето да не.нарпавя някаква инфекция и ли батерия, Аг е в отпуск какво да правя?

# 640
Здравейте и от мен мили дами и бъдещи мами и мами,
Много ми е притеснено и искам малко да си презареждане от вас!
Имам направен серклаж миналата седмица ми взеха МБ отговор от АГ няма в отпуск е напоследък имам едни малки пробождания в влагалещещто и от нес съм настинала имам едно течение млечно което се усили Много и ме е страх за.бебето да не.нарпавя някаква инфекция и ли батерия, Аг е в отпуск какво да правя?

Отидете в спешен кабинет да ви прегледат заради болките ако трябва и МБ да вземат

# 641
Здравейте, в 28+2 г.с съм, днес бях на преглед с подготовка да ме приемат за кортикостероидна терапия. Но измери шийка 2.6 см и 1.2 см над серклажа и реши да отложим с 3 седмици. Имам гестационен диабет и не иска да ми натоварва организма, да вдига кръвната захар и т.н. Малко ми е притеснено признавам си да не изпуснем момента… последната ми микробиология е от преди две седмици и малко, следващата ще е чак 27.08… досега винаги на 4 седмици и малко максимум пускаме. Ще пусна стерилна урина ми каза, но пак ми е притеснено да не си влача някоя бактерия.

# 642
Здравейте,
Има ли мами, които са приемали в последните три месеца от бременността или в момента приемат но шпа и имало ли е проблеми с шийката?

# 643
Здравейте! Нова съм тук. Бременна съм в края на 9г.с. и имам предишна изгубена бременност в 23г.с., заради скъсена шийка. След БХС (ако там всичко е наред), ми предстои поставяне на секлаж, надявам се да е ЕТКО. Все още се колебая за проследяващ АГ обаче. Бихте ли ми дали съвет за специалисти от София? Ако избера лекар извън болница Надежда, проблем ли ще е Еткото според вас? Благодаря!

# 644
Нош-па скъсява и омекотява шийката,за последните месеци пък абсурд.
Аз пих папаверин, АГ ми беше забранил нош-па
Здравейте,
Има ли мами, които са приемали в последните три месеца от бременността или в момента приемат но шпа и имало ли е проблеми с шийката?

Общи условия

Активация на акаунт